به گزارش شهرآرانیوز، حسن کاظمزاده، کارشناس بازارهای مالی در این رابطه در کانال شخصی خود نوشت:
در ابتدای این هفته و بعد از حمله نظامی اسرائیل به ایران و تصور اینکه ایران به این حمله پاسخی نخواهد داد، دلار و سایر ارزها و همچنین طلا منفی قابل توجهی را تجربه کردند.
اما از روز دوشنبه شاهد برگشت روند معاملات بودیم و قیمت دلار و سایر ارزها و همچنین طلا مجددا صعودی شد. بسیاری هنوز دنبال اخبار نظامی میگردند تا دلیل این رشد را توجیه کنند، اما دلیل رشد سه روز اخیر (دوشنبه تا چهارشنبه) تنشهای نظامی یا جنگی نبوده است.
در این سه روز، این حواله درهم بوده که موتور محرک رشد دلار و طلا بوده است. در واقع به یکباره شاهد افزایش تقاضا برای درهم هستیم و افزایش نرخ درهم باعث میشود که دلار حواله و کاغذی و همچنین طلا نیز افزایشی شود. حواله درهم معمولا تقاضای هیجانی ندارد، چون این جنس ارز برای واردات یا خروج سرمایه از کشور استفاده میشود که معمولا کمترین هیجانهای مثبت یا منفی را در بازار دارند و معمولا رشدهای مبتنی بر این حواله پایدار میماند.
یک هفته دیگر انتخابات آمریکاست و فعلا روی کاغذ شانس ترامپ از هریس بیشتر است. فارغ از اینکه ممکن است این تصور اشتباه باشد یا نتیجه تا انتخابات تغییر کند، واردکنندگان و کسانی که برای خروج سرمایه از درهم استفاده میکنند، نمیتوانند منتظر نتیجه باشند. همه به یاد دارند در زمان ترامپ بیشترین فشار به بازار ارز از اخلال در بازار دبی و حواله درهم انجام پذیرفت.
دلیل رشد فعلی دلار و طلا، حواله درهم است و حواله درهم به خاطر آماده شدن بازرگانها و تجار برای انتخاب ترامپ در حال بالا رفتن است.
بهنام صمدی، دیگر کارشناس بازارهای مالی نیز در این رابطه نوشت:
به نظر من محرک کنونی رشد دلار در بازار، جنگ و تنش نیست و دلایل اقتصادی دارد. اثرات تنشها کاملا روی نرخ دلار و طلا تنزیل شده است.
۸۵۰ همت کسری بودجه دولت و آمار ۹۰۰۰ همتی نقدینگی که تا پایان شهریور اعلام شد حتی اجازه نداد دلار زیر ۶۵ هزار تومان حرکت کند.
سیگنال مهمتر اینکه بیش از ۴۰ درصد بودجه سال آینده از طریق استقراض تامین خواهد شد.با این نرخ دلار کم کم بازار خودرو و حتی مسکن تا هفتههای آتی تکان خواهند خورد. بورس که جای خود دارد.