صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

کمال خرازی و صحبت‌های جنجال‌برانگیزش درخصوص امکان تغییر برنامه نظامی ایران و تولید سلاح هسته‌ای

  • کد خبر: ۲۹۷۸۳۷
  • ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳
کمال خرازی در گفتگویی تازه با شبکه المیادین، درخصوص مواضع جدید نظامی ایران و حتی امکان تغییر به تولید سلاح هسته‌ای سخن گفته است.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدعلی نقی خرازی، مشهور به «کمال خرازی»، از سیاست‌مداران با گرایش اصلاح‌طلبی است که در کارنامه‌اش سابقه وزارت امور خارجه، عضویت در شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، سفارت ایران و نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد به چشم می‌خورد.

کمال خرازی کیست؟

کمال خرازی در ۱۰ آذر ماه سال ۱۳۲۳ متولد شده است، او تحصیلات ابتدایی و دبیرستان خود را در مدرسه علوی پشت سر گذاشته و در سال ۱۳۴۷ مدرک کارشناسی خود را در رشته زبان عربی، در سال ۱۳۵۱ مدرک کارشناسی ارشد علوم تربیتی اش را از دانشگاه تهران و مدرک دکترای رشته مدیریت آموزشی را از دانشگاه هیوستون دریافت کرده است.

کمال خرازی درجه استاد تمامی دانشگاه را داراست و در هیئت علمی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران عضویت دارد، او همچنین ریاست هیئت امنای پژوهشکده علوم شناختی را برعهده دارد.

کمال خرازی پس از پیروزی انقلاب به عنوان نخستین سمت‌ها مدیریت برنامه‌های سیمای جمهوری اسلامی را برعهده داشت، از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۵۹ معاون سیاسی وزارت امورخارجه بود، او همچنین مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بوده است و نیز از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۸ مدیرعاملی خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران را برعهده داشت.

کمال خرازی همچنین در دوران دفاع مقدس همزمان با مدیرعاملی خبرگزاری ایرنا، عهده دار مسئولیت ستاد تبلیغات جنگ نیز بوده است.

کمال خرازی پس از پایان جنگ تحمیلی در فاصله سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶ به مدت ۸ سال به عنوان سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل منصوب شد و از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ وزیر امورخارجه در دولت‌های هفتم و هشتم بود، او همچنین صاحب موسسه غیرانتفاعی "مهر البرز" در تهران است.

کمال خرازی به دلیل فعالیت‌های فرهنگی در اوایل پیروزی انقلاب و ۸ سال دفاع مقدس در سال ۱۳۹۳ نشان افتخار جهادگر عرصه فرهنگ و هنر را دریافت کرد.

او هم اکنون رییس شورای راهبردی روابط خارجی و اولین مقام ایرانی است که اظهار کرد اگر جمهوری اسلامی ایران تهدید شود یا مورد حمله قرار بگیرد، ممکن است دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهد، موضوعی که مورد توجه جدی رسانه‌های خارجی قرار گرفت و روز گذشته در لیست سوالات شبکه المیادین بود، این بار هم کمال خرازی بر این موضع پافشاری کرد و گفت: آن موضع همچنان پابرجاست که اگر جمهوری اسلامی ایران تهدید موجودیتی شود، ما به ناچار سیاست دکترین نظامی خود را تغییر خواهیم داد.

وی افزود: ما الان توانایی لازم را برای تولید سلاح داریم و تنها مانع آن فتوای رهبری است که تولید سلاح هسته‌ای را ممنوع کرده اند.

احتمال افزایش برد موشکی ایران 

کمال خرازی در ادامه مصاحبه به المیادین گفت: از جهت پرتابه‌ها و موشک‌ها هم همه به قدرت موشکی ما اذعان دارند. در عملیات وعده صادق هم این توانایی را کاملا اثبات کردیم. در مورد مسئله برد موشک‌ها تا به حال حساسیت غربی ها، به خصوص اروپایی‌ها را لحاظ می‌کردیم، ولی وقتی آنها حساسیت‌های ما را به خصوص در موضوع تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران لحاظ نمی‌کنند، دلیلی ندارد که ما هم حساسیت‌های آنان را در نظر بگیریم؛ لذا احتمال اینکه برد موشک‌های ایران افزایش یابد، وجود دارد.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: در مورد مسئله برد موشک‌ها تا به حال حساسیت غربی ها، به خصوص اروپایی‌ها را لحاظ می‌کردیم، ولی وقتی آنها حساسیت‌های ما را به خصوص در موضوع تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران لحاظ نمی‌کنند، دلیلی ندارد که ما هم حساسیت‌های آنان را در نظر بگیریم؛ لذا احتمال اینکه برد موشک‌های ایران افزایش یابد، وجود دارد.

آیا ایران در صورت بروز تهدیدی علیه موجودیت خود، سلاح هسته ای میسازد؟ 

البته مواضع کمال خرازی در خصوص احتمال تغییر دکترین هسته‌ای ایران مسبوق به سابقه است، او تیرماه امسال نیز در گفتگو با روزنامه فایننشال تایمز به صراحت بیان کرد که تهران در حال ساخت سلاح هسته‌ای نیست، اما در صورت بروز تهدیدی علیه موجودیت ایران، تهران ممکن است دکترین خود را تغییر دهد.

او همچنین در مقابل اسراییل نیز مواضع قاطعی دارد و در ادامه مصاحبه با فایننشال تایمز گفته بود که ایران از تمام گزینه‌ها برای حمایت از حزب‌الله لبنان استفاده خواهد کرد.

اعلام موضع صریح در حمایت از حزب الله لبنان 

کمال خرازی، ۲۷ مهر امسال هم به ادعا‌های پوچ امارات نسبت به مالکیت جزایر سه گانه ایرانی (تنب بزرگ، تب کوچک و بوموسی) واکنش نشان داد و در بیانیه‌ای با تبیین انگیزه‌های اتحادیه اروپا در حمایت از ادعای کشور امارات متحده عربی درباره جزایر سه گانه ایرانی، به مقامات امارات هشدار داد.

کمال خرازی در این بیانیه تاکید کرد: «دشمنی با ایران بر سر تمامیت ارضی آن را کنار بگذارند و به جای توسل به این و آن که در حمایت خود از ادعای امارات، انگیزه‌های اقتصادی دارند، به گفتگو بازگردند تا براساس حقایق تاریخی و اسناد موجود آنچه موجب رفع اختلاف و توسعه صلح و آرامش در منطقه است دنبال شود، والا راهی را که دیگران جلوی پای آنها می‌گشایند، جز ویرانی و جنگ نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت.»

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.