استراتژی نظامی رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران در رابطه با حمله ۲۴اکتبر چند هدف را دنبال میکرد. در وهله اول اینکه سایتهای هوایی و تأسیسات راداری و ستاد فرماندهی دفاع هوایی در تهران و خوزستان را هدف قرار دهد. بعد از آن، نابودی موشکهای بالستیک موردتوجه بود و سپس سطح سوم صنایع تولید نظامی را هدف قرار دهد.
ازطرفدیگر با توجه به قدرت موشک بالستیک ایران، برای اینکه از دفاع هوایی ایران جلوگیری کند یا کمکردن توان بازدارندگی موشکی ایران، سعی کرد از موشک راکس استفاده کند. این موشک امکانی را برای آنها فراهم میکرد که حملات را از خارج از کشور نیز راهبری کنند.
این نوع موشک بالستیک نسل آینده هوا به سطح اسرائیل است و، چون مجهز به جیپیاس و یک سیستم هدایت برای پیداکردن هدف است، بدون اینکه حتی به خاک کشور وارد شود، میتواند از این طریق اعمالنفود کند؛ اما به لطف خدا، سیستم قوی دفاع هوایی ایران بهویژه با کمک سیستم دفاع هوایی باور ۳۷۳ برخلاف انتظار آنها بهخوبی توانست حجم درخورتوجهی از این حملات را خنثی کند و بهخوبی نمایانگر قدرت و دفاع موشکی ایران بود.
سیستم بازدارندگی ایران برمبنای معادله دفاع-تهاجم بر دو پایه شکل گرفته است. سیستم دفاع-تهاجم یا معادله دفاعتهاجمی این است که اگر کشوری معادله بازدارندگی خود را فقط بر اساس یکی از این دو اصل بنا کند، در عمل بازدارندگی آسیبپذیری خواهد داشت. برایناساس ایران در سیستم بازدارندگی، معادله دفاعی را بر پایه دفاع موشکی خود قرار داده و همچنین معادله تهاجم خود را بر پایه محور مقاومت در منطقه انجام داده است.
بازدارندگی ایران بر پایه فرهنگ استراتژیک ایران است؛ چون طبق فرهنگ استراتژیک ایران، هدف ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در هشت سال دفاع مقدس، دفاع از امنیت و بقای کشور بوده است؛ بهاینمعنا که کشور دوباره درگیر حمله مستقیم نشود. در فرهنگ استراتژیک ایران که متأثر از دفاع مقدس است، این مسئله را میبینیم که ایران نمیخواست درگیری مستقیم نظامی با دشمنان خود در سطح منطقه و در سطح بینالملل با ایالات متحده آمریکا داشته باشد.
بههمینخاطر معادله دفاع-تهاجم خود را بر پایه دفاع موشکی قرار داد. در دفاع مقدس نیز تمام قدرتهای بزرگ و کشورهای عربی منطقه در مقابل ایران ایستادند و ایران یکتنه از خاک خود در مقابل دشمنان دفاع کرد.
محور مقاومت پایه بازدارندگی ایران در برابر بازدارندگی گسترده آمریکاست؛ زیرا آمریکا در سطح بینالمللی با بازدارندگی گسترده بهدنبال این است که از متحدان منطقهای خود دفاع کند. پس هر حمله به متحدین منطقهای آمریکا بهویژه اسرائیل، با ورود مستقیم آنها همراه خواهد بود؛ بنابراین ایران برای تأمین بقای خود، بازدارندگی را بر محور مقاومت انجام داد که هرگونه خطری که بقای ایران را تهدید کند، با حمله به متحدین استراتژیک آنها همراه خواهد بود.
معادله بازدارندگی ایران بهخوبی عمل کرد و نشان داد سیستم دفاع موشکی ایران توان دفاع هوایی و دفاع از خاک کشورش را دارد. رژیم صهیونیستی بهدنبال وعده صادق ۲ از اساس توان بازدارندگی خود را زیرسؤال برد.