قانون الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس ابلاغ شد فیلم کامل سومین پیام تصویری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به ملت عزیز و بزرگ ایران در پی تهاجم رژیم صهیونی نخست وزیر اسپانیا خواستار تعلیق فوری توافقنامه همکاری اتحادیه اروپا و اسرائیل شد مصوبه تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قانون شد (۵ تیر ۱۴۰۴) وزیر دفاع فرانسه اعتراف کرد: در رهگیری پهپاد‌های ایران مشارکت داشتیم سومین پیام تلویزیونی رهبر معظم انقلاب اسلامی: رژیم صهیونی در زیر ضربات جمهوری اسلامی تقریباً از پا درآمد و لِه شد | آمریکا دستاوردی از این جنگ نداشت (۵ تیر ۱۴۰۴) سرلشکر موسوی: ایران در جنگ اخیر اراده خود را بر آمریکا و رژیم صهیونیستی تحمیل کرد اسامی شهدای سپاه سیدالشهدا (ع) در پی حمله رژیم صهیونیستی اعلام شد بلومبرگ نوشت: هیچ‌کس در ناتو ادعای ترامپ درباره تاثیر حملات به ایران را باور نکرد ادعای سازمان امنیت ملی رژیم صهیونیستی: سوریه و لبنان به عادی سازی روابط با ما نزدیک شده‌اند یک نماینده مجلس: دولتمردان در میدان دیپلماسی نباید وعده‌های دروغین دشمن را باور داشته باشند جان کری: دانش هسته‌ای ایران بمباران نمی‌شود وزیر دفاع روسیه: اوضاع در خاورمیانه به‌شدت بدتر شده است بقایی: ایران مصمم به حفظ حق قانونی استفاده از انرژی صلح آمیز هسته‌ای است ویتکاف: برداشتن برخی تحریم‌های ایران، پیامی به تهران و پکن است اردوغان: اسرائیل با بی‌ثبات‌کردن منطقه، امنیت خود را تضمین نخواهد کرد یک نماینده مجلس مطرح کرد: شکست کودتای استکبار علیه جمهوری اسلامی ایران ترامپ: خبرنگار سی‌ان‌ان را توبیخ و مثل سگ اخراج کنید جولانی: مذاکرات غیرمستقیم با اسرائیل در جریان است ضربه مهلک ایران به مراکز تربیت خلبانان و مهندسان صنایع تسلیحاتی اسرائیل دیدار پزشکیان با فرماندهان و جمعی از کارکنان فراجا | تقدیر رئیس جمهور از تلاش‌های شبانه‌روزی کارکنان فراجا دستگیری جاسوس‌های اسرائیل در استان‌های اصفهان و فارس (۴ تیر ۱۴۰۴) تشکیل شورای معاونین وزارت اطلاعات با حضور پزشکیان صهیونیست‌ها ۴۰ هزار ثبت خسارت در جنگ ۱۲ روزه ثبت کردند طرح بازسازی مناطق خسارت دیده از حمله اسرائیل به ایران نهایی شد یک مقام روسی: اصرار بر غنی‌سازی صفر در ایران مغایر ان‌پی‌تی است وزیر دفاع به چین سفر کرد + فیلم
سرخط خبرها

قدرت دفاع موشکی ایران

  • کد خبر: ۲۹۷۵۶۳
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۷
قدرت دفاع موشکی ایران
ایران در سیستم بازدارندگی، معادله دفاعی را بر پایه دفاع موشکی خود قرار داده و همچنین معادله تهاجم خود را بر پایه محور مقاومت در منطقه انجام داده است.

استراتژی نظامی رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران در رابطه با حمله ۲۴‌اکتبر چند هدف را دنبال می‌کرد. در وهله اول اینکه سایت‌های هوایی و تأسیسات راداری و ستاد فرماندهی دفاع هوایی در تهران و خوزستان را هدف قرار دهد. بعد از آن، نابودی موشک‌های بالستیک مورد‌توجه بود و سپس سطح سوم صنایع تولید نظامی را هدف قرار دهد.

از‌طرف‌دیگر با توجه به قدرت موشک بالستیک ایران، برای اینکه از دفاع هوایی ایران جلوگیری کند یا کم‌کردن توان بازدارندگی موشکی ایران، سعی کرد از موشک راکس استفاده کند. این موشک امکانی را برای آنها فراهم می‌کرد که حملات را از خارج از کشور نیز راهبری کنند.

این نوع موشک بالستیک نسل آینده هوا به سطح اسرائیل است و، چون مجهز به جی‌پی‌اس و یک سیستم هدایت برای پیدا‌کردن هدف است، بدون اینکه حتی به خاک کشور وارد شود، می‌تواند از این طریق اعمال‌نفود کند؛ اما به لطف خدا، سیستم قوی دفاع هوایی ایران به‌ویژه با کمک سیستم دفاع هوایی باور ۳۷۳ برخلاف انتظار آنها به‌خوبی توانست حجم درخورتوجهی از این حملات را خنثی کند و به‌خوبی نمایانگر قدرت و دفاع موشکی ایران بود. 

سیستم بازدارندگی ایران بر‌مبنای معادله دفاع-‌تهاجم بر دو پایه شکل گرفته است. سیستم دفاع-‌تهاجم یا معادله دفاع‌تهاجمی این است که اگر کشوری معادله بازدارندگی خود را فقط بر اساس یکی از این دو اصل بنا کند، در عمل بازدارندگی آسیب‌پذیری خواهد داشت. بر‌این‌اساس ایران در سیستم بازدارندگی، معادله دفاعی را بر پایه دفاع موشکی خود قرار داده و همچنین معادله تهاجم خود را بر پایه محور مقاومت در منطقه انجام داده است.

بازدارندگی ایران بر پایه فرهنگ استراتژیک ایران است؛ چون طبق فرهنگ استراتژیک ایران، هدف ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در هشت سال دفاع مقدس، دفاع از امنیت و بقای کشور بوده است؛ به‌این‌معنا که کشور دوباره درگیر حمله مستقیم نشود. در فرهنگ استراتژیک ایران که متأثر از دفاع مقدس است، این مسئله را می‌بینیم که ایران نمی‌خواست درگیری مستقیم نظامی با دشمنان خود در سطح منطقه و در سطح بین‌الملل با ایالات متحده آمریکا داشته باشد.

به‌همین‌خاطر معادله دفاع‌-تهاجم خود را بر پایه دفاع موشکی قرار داد. در دفاع مقدس نیز تمام قدرت‌های بزرگ و کشور‌های عربی منطقه در مقابل ایران ایستادند و ایران یک‌تنه از خاک خود در مقابل دشمنان دفاع کرد. 

محور مقاومت پایه بازدارندگی ایران در برابر بازدارندگی گسترده آمریکاست؛ زیرا آمریکا در سطح بین‌المللی با بازدارندگی گسترده به‌دنبال این است که از متحدان منطقه‌ای خود دفاع کند. پس هر حمله به متحدین منطقه‌ای آمریکا به‌ویژه اسرائیل، با ورود مستقیم آنها همراه خواهد بود؛ بنابراین ایران برای تأمین بقای خود، بازدارندگی را بر محور مقاومت انجام داد که هر‌گونه خطری که بقای ایران را تهدید کند، با حمله به متحدین استراتژیک آنها همراه خواهد بود.

معادله بازدارندگی ایران به‌خوبی عمل کرد و نشان داد سیستم دفاع موشکی ایران توان دفاع هوایی و دفاع از خاک کشورش را دارد. رژیم صهیونیستی به‌دنبال وعده صادق ۲ از اساس توان بازدارندگی خود را زیر‌سؤال برد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->