پزشکیان در بازدید از نمایشگاه کتاب: مردم باید حق انتخاب آزاد کتاب را داشته باشند اعلام آمادگی قالیباف برای هرگونه تسهیلگری در توسعه روابط با اندونزی پزشکیان از نمایشگاه کتاب تهران بازدید کرد+ عکس پزشکیان: برای عبور از چالش‌های اقتصادی باید به مردم اعتماد کرد وزیر کشور: اولویت ما بازگشت اتباع غیرمجاز به کشورشان است ادعای وزیر خارجه آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران زیاده خواهی دوباره ترامپ | آمریکا می‌تواند غزه را به منطقه آزاد تبدیل کند! وزیر امور خارجه آمریکا بر رفع تحریم‌های سوریه تأکید کرد پزشکیان: اگر مردم را در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت می‌دادیم، مشکلات فعلی به وجود نمی‌آمد امضای تفاهم‌نامه همکاری میان استانداری خراسان رضوی و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی عراقچی: از اصول هسته‌ای خود عقب‌نشینی نمی‌کنیم فرماندار مشهد: فردوسی، عامل همبستگی اجتماعی ایرانیان است معاون راهبردی رئیس‌جمهور: اگر اعتقاد، فرهنگ و ادب می‌خواهیم باید به شاهنامه فردوسی بازگردیم بهادری جهرمی: بازگشت سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی بزرگ‌ترین دستاورد شهید رئیسی بود رئیس جمهور: به مذاکره اعتقاد دارم اما از اصول، عزت، ارزش‌ها و منافع کشور کوتاه نخواهیم آمد وعده وزیر نیرو، ناترازی انرژی به‌زودی رفع خواهد شد از بامداد امروز، ۸۲ فلسطینی در غزه به شهادت رسیدند | یک خبرنگار دیگر هم شهید شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) زلنسکی در ترکیه: پوتین هیئت جعلی فرستاده است استاندار خراسان رضوی: مهم است که زیرساخت‌های ارتباطی را در مشهد گسترش دهیم نخست وزیر قطر از جنجال بر سر هواپیمای هدیه شده به ترامپ تعجب کرد چوب لای چرخ مذاکرات با یک نامه | اتحاد جمهوری‌خواهان علیه ایران اسلامی: بازرسی‌های آژانس از ایران ۱۰ برابر بیشتر از بقیه کشور‌ها انجام می‌شود | رفتار ظالمانه و جوسازی علیه مردم ایرانی نخ نما شده است + فیلم تمجید ترامپ از پهپاد‌های ایرانی وزارت خارجه درخصوص وخامت اوضاع امنیتی در لیبی ابراز نگرانی کرد پزشکیان: فرصت ندارم صحبت‌های ترامپ را بشنوم | با وجود توطئه‌های دشمنان، ما دنبال صلح و آرامش هستیم ترامپ: در حال مذاکره با ایران برای دستیابی به صلح پایدار هستیم معاون سازمان انرژی اتمی: داشتن علم هسته‌ای یک انتخاب نیست؛ بلکه یک ضرورت است آمریکا به ترکیه موشک می‌­فروشد
سرخط خبرها

قدرت دفاع موشکی ایران

  • کد خبر: ۲۹۷۵۶۳
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۷
قدرت دفاع موشکی ایران
ایران در سیستم بازدارندگی، معادله دفاعی را بر پایه دفاع موشکی خود قرار داده و همچنین معادله تهاجم خود را بر پایه محور مقاومت در منطقه انجام داده است.
فاطمه محروق
خبرنگار فاطمه محروق

استراتژی نظامی رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران در رابطه با حمله ۲۴‌اکتبر چند هدف را دنبال می‌کرد. در وهله اول اینکه سایت‌های هوایی و تأسیسات راداری و ستاد فرماندهی دفاع هوایی در تهران و خوزستان را هدف قرار دهد. بعد از آن، نابودی موشک‌های بالستیک مورد‌توجه بود و سپس سطح سوم صنایع تولید نظامی را هدف قرار دهد.

از‌طرف‌دیگر با توجه به قدرت موشک بالستیک ایران، برای اینکه از دفاع هوایی ایران جلوگیری کند یا کم‌کردن توان بازدارندگی موشکی ایران، سعی کرد از موشک راکس استفاده کند. این موشک امکانی را برای آنها فراهم می‌کرد که حملات را از خارج از کشور نیز راهبری کنند.

این نوع موشک بالستیک نسل آینده هوا به سطح اسرائیل است و، چون مجهز به جی‌پی‌اس و یک سیستم هدایت برای پیدا‌کردن هدف است، بدون اینکه حتی به خاک کشور وارد شود، می‌تواند از این طریق اعمال‌نفود کند؛ اما به لطف خدا، سیستم قوی دفاع هوایی ایران به‌ویژه با کمک سیستم دفاع هوایی باور ۳۷۳ برخلاف انتظار آنها به‌خوبی توانست حجم درخورتوجهی از این حملات را خنثی کند و به‌خوبی نمایانگر قدرت و دفاع موشکی ایران بود. 

سیستم بازدارندگی ایران بر‌مبنای معادله دفاع-‌تهاجم بر دو پایه شکل گرفته است. سیستم دفاع-‌تهاجم یا معادله دفاع‌تهاجمی این است که اگر کشوری معادله بازدارندگی خود را فقط بر اساس یکی از این دو اصل بنا کند، در عمل بازدارندگی آسیب‌پذیری خواهد داشت. بر‌این‌اساس ایران در سیستم بازدارندگی، معادله دفاعی را بر پایه دفاع موشکی خود قرار داده و همچنین معادله تهاجم خود را بر پایه محور مقاومت در منطقه انجام داده است.

بازدارندگی ایران بر پایه فرهنگ استراتژیک ایران است؛ چون طبق فرهنگ استراتژیک ایران، هدف ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در هشت سال دفاع مقدس، دفاع از امنیت و بقای کشور بوده است؛ به‌این‌معنا که کشور دوباره درگیر حمله مستقیم نشود. در فرهنگ استراتژیک ایران که متأثر از دفاع مقدس است، این مسئله را می‌بینیم که ایران نمی‌خواست درگیری مستقیم نظامی با دشمنان خود در سطح منطقه و در سطح بین‌الملل با ایالات متحده آمریکا داشته باشد.

به‌همین‌خاطر معادله دفاع‌-تهاجم خود را بر پایه دفاع موشکی قرار داد. در دفاع مقدس نیز تمام قدرت‌های بزرگ و کشور‌های عربی منطقه در مقابل ایران ایستادند و ایران یک‌تنه از خاک خود در مقابل دشمنان دفاع کرد. 

محور مقاومت پایه بازدارندگی ایران در برابر بازدارندگی گسترده آمریکاست؛ زیرا آمریکا در سطح بین‌المللی با بازدارندگی گسترده به‌دنبال این است که از متحدان منطقه‌ای خود دفاع کند. پس هر حمله به متحدین منطقه‌ای آمریکا به‌ویژه اسرائیل، با ورود مستقیم آنها همراه خواهد بود؛ بنابراین ایران برای تأمین بقای خود، بازدارندگی را بر محور مقاومت انجام داد که هر‌گونه خطری که بقای ایران را تهدید کند، با حمله به متحدین استراتژیک آنها همراه خواهد بود.

معادله بازدارندگی ایران به‌خوبی عمل کرد و نشان داد سیستم دفاع موشکی ایران توان دفاع هوایی و دفاع از خاک کشورش را دارد. رژیم صهیونیستی به‌دنبال وعده صادق ۲ از اساس توان بازدارندگی خود را زیر‌سؤال برد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->