صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نشست هم‌اندیشی شهردار مشهد مقدس با کارآفرینان و فعالان اقتصادی | افزایش تعاملات اقتصادی با محوریت نمایشگاه مشهد

  • کد خبر: ۲۹۸۵۷۲
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۹
شهردار مشهد در نمایشگاه بین‌المللی مشهد با کارآفرینان، فعالان عرصه تولید و اقتصاد مشهد نخستین جلسه هم‌اندیشی خود را برگزار کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا قلندرشریف به همراه جمعی از اعضای شورای شهر مشهد، معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری خراسان رضوی، معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی شامگاه سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳ در نمایشگاه بین‌المللی مشهد با جمعی از کارآفرینان، فعالان عرصه تولید و اقتصاد مشهد نخستین جلسه هم‌اندیشی خود را برگزار کرد.

شهردار مشهد مقدس: جایگاه نمایشگاه مشهد باید بیش از پیش ارتقا یابد

محمدرضا قلندرشریف در پایان این جلسه هم‌اندیشی در جمع خبرنگاران گفت: جلسه‌ای داشتیم با کسانی اقتصاد شهرمان به دست آنان است و برای اقتصاد این شهر زحمات زیادی می‌کشند. جلسه در این راستا بود تا پیشنهادات، انتقادات و نظرات آنها در در حوزه‌های مختلف بشنویم.

وی افزود:. موضوع مهم این است که بسیاری از هزینه‌های شهر توسط همین صنعتگران تامین می‌شود. امیدوارم روزی برسد که صنعت‌مان در این شهر گسترش پیدا کرده و توسعه یابد که برای اداره شهر نیازی به هزینه‌ مجوز‌های ساختمانی نداشه باشیم.

شهردار مشهد تصریح کرد: انشاالله نمایشگاه مشهد جایگاه واقعی خودش را پیدا کند و از صرف برگزاری یک سری نمایشگاه خارج شود و حداقل یک نمایشگاه بین‌المللی در هر فصل در نمایشگاه مشهد داشته باشیم. همانطور که مشهد شهر خاصی محسوب می‌شود، مسلما نمایشگاه مشهد نیز باید جایگاه خود را ارتقا یابد. هرچند تا کنون نیز جایگاه خوبی داشته، اما ما از جایگاه آن راضی نیستیم و باید جایگاه واقعی خود را پیدا کند.

قلندرشریف بیان کرد: باید در حوزه جذب سرمایه گذار فعال شویم. صرفا به دنبال جذب سرمایه گذار داخلی نیستیم و در حوزه جذب سرمایه‌گذاران خارجی نیز باید فعال باشیم؛ در حال حاضر سرمایه گذاران خارجی فعالیت دارند، اما انتظار بیشتری داریم.

وی گفت: نقطه اصلی و محرکه اقتصاد، صنعت و بازرگانی است؛ باید بتوانیم تعاملات بهتری را با محوریت نمایشگاه برقرار کنیم.

شهردار مشهد همچنین در این نشست هدیه‌ای به فعالین اقتصادی داد و به آنان قول داد تا ضمیمه‌ای ویژه در روزنامه شهرآرا در حوزه اقتصادی ایجاد شود تا به صورت مستمر در حوزه اقتصادی و با محوریت صنایع و بازگانان اقتصادی خراسان رضوی فعالیت داشته باشد. 

حسن‌نوری‌زاده، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز بیان کرد: نمایشگاه یک رویداد مهم و حائز اهمیت برای برگزاری رویداد‌های بزرگ و بین‌المللی در هر شهر است. در خراسان رضوی همکاری خوبی میان مجموعه شهرداری، مدیریت نمایشگاه، اعضای شورا و استانداری به وجود آمده است. به عنوان معاونت هماهنگی امور اقتصادی وظیفه ما برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری و جمع کردن فعالین اقتصادی است.

وی ادامه داد: یکی از برکت‌های حوزه اقتصاد استان خراسان رضوی اتاق بازرگانی خوب و پویا با بیش از ۲۰ مدیریت مختلف در حوزه‌های مختلف است. بخش‌های خصوصی در حوزه‌های صنعت، زیارت، گردشگری و... فرصت‌هایی ایجاد می‌کنند که بتوانیم از موقعیت نمایشگاهی مشهد به نحو احسن استفاده کنیم.

ابراهیمی: انتظارات فعالین اقتصادی از شهرداری برآورده نشده است

فیروز ابراهیمی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در این نشست خاطرنشان کرد: فصل مشترک‌های زیادی در خراسان رضوی داریم. درست است که سال پایانی مدیریت شهری است، اما این نشست می‌توانست چندمین نشست شهرداری با فعالان اقتصادی باشد.

وی افزود: یکی از ردیف‌های بودجه‌ای که شهرداری دریافت می‌کند از محل ارزش افزوده‌ای است که صنعت پرداخت می‌کند. در سال گذشته صنایع حدود ۴۷۰۰ میلیارد تومان به شهرداری و دهیاری‌ها پول پرداخت کرده‌اند که تقریبا ۵۱ درصد این رقم سهم شهرداری مشهد شد.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اضافه کرد: امسال نیز تا کنون صنعت از محل ارزش افزوده ۴۷۰۰ میلیارد تومان به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها پول پرداخت کرده است. صنعت نقش خود را به شهرداری و زیبایی شهر و کار‌های عمرانی انجام داده، اما انتظارات متقابل ما از شهرداری برآورده نشده است. این شهر هر روز مزین به انواع و اقسام بیلبورد‌ها، تصاویر، بنرها، تابلو‌ها و... می‌شود که جای صنعتگران، صادرکنندگان، تولیدکنندگان و فعالین اقتصادی در آن خالی است.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: ماده ۱۶ قانون بهبود فضای کسب و کار تکالیفی برای شهرداری‌ها معین کرده تا محیطی‌ها را با قیمت تمام شده در نقاط مختلف شهر برای تولیدکنندگان کوچک استان مهیا کنند.

مسائل در خراسان رضوی به صورت جزیره‌ای دیده می‌شود

سید حسن هاشمی، نائب رئیس کمیسیون دانش بنیان اتاق بازرگانی خراسان در این نشست تصریح کرد: احساس می‌کنم مسائل در خراسان رضوی جزیره‌ای دنبال می‌شود. یک سند پیوسته در استان نداریم که به صورت کلان دیده شود. در بخش‌های مختلف کشور ما دچار چالش هستیم.

وی اضافه کرد: حوزه فناوری اطلاعات در این سال‌ها در ایران و در تمام دنیا رشد کرده است. این حوزه می‌تواند به عنوان یک حوزه میان‌بخشی به سایر بخش‌های جامعه برای توسعه کشور و توسعه شهر‌ها کمک کند.

هاشمی ادامه داد: کشور ما امروز به بحث هوش مصنوعی اهمیت قابل توجهی می‌دهد. در تمام کشور‌های در حال توسعه می‌بینیم که خودشان را درگیر این موضوع کرده‌اند. از نظر حوزه علمی رشد خوبی در دنیا داریم، اما از نظر اجرا با دنیا فاصله زیادی داریم. چون به مسائل به صورت جزیره‌ای نگاه می‌کنیم. شهر و کشورمان به صورت همزمان توسعه پیدا نمی‌کند. بخش‌های مختلف حوزه صنعت به صورت پیوسته توسعه ندارد.

اقتصاد گردشگری و منطقه آزاد و سلامت خراسان رضوی در اولویت پیگیری است

حجت الاسلام علی عسگری، سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست یادآور شد: مشهد جاذبیت خاصی دارد. بستر در آن نیز فراهم است. ما در حال حاضر از هر حیث می‌توانیم یک‌دست باشیم. تصورم این است که می‌توانیم مشهد را بر اساس مثلثی که آقای رزم‌حسینی، استاندار اسبق خراسان رضوی در اینجا بنا کرد اداره کنیم. انشاالله همان روش و رویه را نیز ادامه خواهیم داد.

وی اضافه کرد: اقتصاد گردشگری و منطقه آزاد زیارت و سلامت می‌تواند مبنای نظر باشد. همانطور که در کلان شهر‌های بسیاری از نقاط دنیا همینگونه است. فقط در خراسان رضوی نیاز به همدلی داریم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.