در نود و ششمین جلسه کمیسیون بانوان و خانواده تاکید شد: توانمندسازی و شبکه سازی زنان محلات مشهد

  • کد خبر: ۲۹۹۷۷۶
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۵
رییس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد در در نود و ششمین جلسه کمیسیون بانوان و خانواده بر توانمندسازی و شبکه سازی زنان محلات منطقه ۳ مشهد تاکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، نود و ششمین جلسه کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد مقدس امروز در محل ساختمان تالار شهر شورای اسلامی شهر مشهد با حضور زنان فعال در شورای اجتماعی محلات منطقه ۳ مشهد، شهردار منطقه ۳، معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد و رییس سازمان فرهنگی، اعضای کمیسیون بانوان و خانواده شورا به ریاست فاطمه سلیمی برگزار شد.

فاطمه سلیمی رییس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد در این جلسه ضمن استماع صحبت‌های بانوان، گفت: در محلات ما زنان توانمند و فعالی هستند که اقدامات موثری انجام میدهند، اما مانند حلقه‌های جدا از هم، از توانایی‌های یکدیگر اطلاع ندارند، به همین سبب چنین جلساتی را با زنان فعال هر منطقه با محوریت شورا‌های اجتماعی محلات برگزار می‌کنیم تا زمینه ساز آشنایی و هم افزایی باشد.

وی بر شناسایی و شبکه سازی زنان توانمند تاکید کرد و گام بعدی را شناسایی و شبکه سازی دختران توانمند دانست.

توانمندسازی و شبکه سازی زنان محلات مشهد

رییس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد در بخش دیگری از صحبت‌های خود اشاره کرد: ارتباط بین شهرداری و حوزه‌های علمیه در محلات برقرار نشده و قرار است در هر کدام از حوزه‌های خواهران شهرداران مناطق حضور یابند و زمینه همکاری‌های بیشتر را فراهم آورند.

سلیمی در بحث کارآفرینی و توانمند سازی برای زنان سرپرست خانوار بر آموزش و اشتغال در رشته‌های جدید مانند طراحی سایت تاکید کرد.

طبق گفته رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد روز بازار‌ها و شب بازار‌های شهرداری برای زنان سرپرست خانوار ۵۰ درصد تخفیف دارد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود بر اهمیت غربالگری‌های سرطان‌های زنانه و آمار پیشرونده این بیماری‌ها بین زنان تاکید کرد و از بانوان فعال در محلات خواست از طریق ارتباط با مراکز بهداشت زمینه این غربالگری‌ها را برای بانوان محلات منطقه ۳ فراهم سازند.

وی تاکید کرد: مسائل زنان فقط از طریق زنان پیگیری نمی‌شود و نیاز به همراهی مردان است.

سلیمی از رویداد دختر ۲۰ برای گروه دختران آسیب پذیر خبر داد و گفت این طرح که با همت معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد به اجرا درآمده و به صورت خیلی نامحسوس روی دختر دختران آسیب دیده کار می‌کند به ویژه در بحث حجاب و عفاف و برنامه بسیار شاد و‌مفرحی است، این طرح اولین بار در اصفهان برگزار شده و طی این سال‌ها ۷۰۰ نفر از دختران آسیب پذیر محجبه شده‌اند و تغییر زیادی کردند؛ در این طرح با تاکید بر افزایش عزت نفس دختران مسائل مربوط به آسیبهای ارتباط با جنس مخالف به آنها آموزش داده می‌شود.

سلیمی در ادامه صحبت‌های خود از بانوان حاضر در جلسه خواست زنان محلات را با خط ۱۴۸۰ مشاوره رایگان بهزیستی، خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی (برای گزارش آسیب‌های اجتماعی مانند خودکشی و دختران فراری) و خط ۱۴، ۲۰ برای بیمه تامین اجتماعی و بیمه زنان خانه‌دار پاسخگو آشنا سازند.

وی از حاضران در جلسه خواست سقط جنین را مورد توجه قرار دهند و نسبت به آن حساس باشند.

سلیمی گفت: بیشتر سقط جنین‌ها در خانم‌های ۲۵ تا ۳۵ ساله و در فرزندان سوم و چهارم آن هم به خاطر حرف مردم رخ می‌دهد!

رییس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد در ادامه به شاخص‌ترین اقدامات شورای ششم در حوزه بانوان و خانواده اشاره کرد و گفت: برای اولین بار در کشور کمیسیون ویژه بانوان را در شورای شهر ایجاد و تلاش کردیم با تشکل سازی، زنان را توانمند سازیم.

او از تعریف جایگاه ویژه برای بانوان در شورا‌های اجتماعی محلات و همچنین هیئت امنای مساجد گفت و تاکید کرد که در همین راستا در کانون‌های فرهنگی مساجد مجوز کانون خانواده می‌دهند.

طبق گفته رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اجتماعی شورای شهر مشهد طی ۳ سال اخیر ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای حوزه بانوان در نظر گرفته شده است که از جمله مهم‌ترین اقدامات می‌توان به توسعه پارک‌های بانوان در شهر اشاره کرد.

انتقاد معاون شهردار مشهد به فیلم برداران لیلا 

جاوید کیانی، معاون شهردار و رییس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد هم در این جلسه گفت: در حوزه فرهنگی بسیار عقب هستیم و نیاز به کار است، فضای مجازی و فیلم‌هایی که فرزندان ما در این فضا می‌بینند مخاطره جدی است، در فیلم برادران لیلا و تیزری که پخش می‌شود یک فرزند به پدرش سیلی می‌زند این مخالف فرهنگ و دین ما و یک شبیخون فرهنگی است.

او با تاکید بر اینکه در عصر ارتباطات هستیم و نمی‌توانیم صورت مسئله را حذف کنیم گفت: همین موبایل می‌تواند تبدیل به یک فرصت شود.

یکی از بانوان حاضر در این جلسه پیشنهاد داد در پارک‌ها برای هدایت دختران فراری مددکار حضور داشته باشد تا بتواند در شب بزنگاه آنها را از آسیب حفظ کند، موضوعی که حمید ضمیری عضو شورای شهر در این جلسه به آن توجه کرد و از سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد خواست با توجه به اهمیت زیادی که دارد ابعاد مختلف موضوع مورد بررسی قرار گیرد.

همچنین در ادامه نشست، مهدی ابراهیمی، معاون اجتماعی و مشارکت‌های سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد گفت: فرزندآوری، مسئله نوجوانان، کاهش اعتیاد، کاهش تکدی‌گری، طلاق و آسیب‌های اجتماعی نوپدید از جمله مهم‌ترین اولویت‌های ما در سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد است که با اجرای طرح‌های مختلف مانند ترنم زندگی این موضوعات را در محلات و مساجد پیگیری می‌کنیم.

نظری، معاون فرهنگی شهرداری منطقه ۳ مشهد نیز در این نشست گفت: از ۱۰ طرح فرهنگی که امسال اجرا کردیم هفت طرح مربوط به بانوان بود.

وی گفت: بزرگترین پارک آبی سرپوشیده را در منطقه ۳ داریم و تلاش کردیم زیرساخت‌های بانوان را در این منطقه افزایش دهیم.

ساخت یک استخر ۵ مرکز رویش یک سالن ورزشی و ۱۱ چمن مصنوعی برای نوجوانان و جوانان از جمله طرح‌هایی است که نظری در ادامه صحبت به آنها اشاره کرد و گفت سرانه ورزشی منطقه را از سانتی‌متر به ۶۰ سانتی‌متر افزایش دادیم.

در این جلسه، بانوان به بیان قدامات و دغدغه‌های خود در عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی پرداختند و انتظارات خود پرداختند. 

در بین این افراد زنان توانمند و فعالان اجتماعی مستعدی بودند که دایره تأثیرگذاری شان برای حل مشکلات از دایره این شهر سه و نیم میلیونی عبور کرده است، مثل خانم احمدیان عضو شورای اجتماعی محله فاطمیه که زنان را برای تولید پاکت نامه (از ضایعات کاغذ دیواری) و برگه سیب تا پخت و فروش آش، پای کار آورده و منافع مالی آن را برای حمایت از جبهه مقاومت به لبنان کمک میکنند.

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.