صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نیروی دریایی ارتش، سفیر اقتدار ایران اسلامی

  • کد خبر: ۳۰۲۵۱۸
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۶
هفتم آذرماه، یادآور فتح تاریخی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در‌برابر حمله دریایی و هوایی عراق در عملیات مروارید است که ۴۴ سال قبل در چنین‌روزی، با پایمردی ناوچه پیکان بر کرانه‌های نیلگون خلیج فارس رقم خورد.

هفتم آذرماه، روز بزرگ تقویم رسمی کشور و یادآور فتح تاریخی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در‌برابر حمله دریایی و هوایی عراق در عملیات مروارید است که ۴۴ سال قبل در چنین‌روزی، با پایمردی ناوچه پیکان بر کرانه‌های نیلگون خلیج فارس رقم خورد.

اکنون پس از این سال‌ها، نیروی دریایی راهبردی ارتش بر فراز قله‌های قدرت ایستاده و نه فقط در حوزه بازدارندگی، بلکه در مقام سفیر اقتدار جمهوری اسلامی ایران و نیرو‌های مسلح در آب‌های بین‌المللی، اهداف راهبردی متعددی را در دستورکار دارد.
نیروی دریایی امروزه متکی بر اراده‌های پولادین، توانایی علمی و عملی و البته امید و پشتکار نخبگان جوانی است که با تغییر الگو‌های عملیاتی، تسلیم دربرابر قدرت خود را به مدعیان برتری دریایی تکلیف کرده است.

 این یک حقیقت غیرقابل‌اغماض است که قدرت فقط به توانایی عملیات دریایی در جنگ خلاصه نمی‌شود، بلکه با کنترل تجارت بین‌الملل، توانایی بهره‌برداری و کنترل منابع اقیانوسی به‌همراه بهره‌گیری از قدرت اقتصاد دریایی می‌توان تمدن‌سازی دریایی را به‌عنوان ابزار دیپلماسی و نفوذ سیاسی دنبال کرد.

درحالی‌که جهان امروز با چالش‌های گسترده دریایی از قبیل قاچاق، دزدی و تروریسم دریایی در شریان‌های تجارت جهانی دست‌به‌گریبان است و اختلافات درباره حدود‌و‌ثغور حاکمیت آب‌های بین‌المللی در هر گوشه دنیا دیده می‌شود، حراست و پاسداری از منافع کشور در محدوده آب‌های ساحلی، سرزمینی، انحصاری، اقتصادی و آب‌های آزاد به‌ویژه عرصه‌های اقیانوسی برای تأمین امنیت خطوط کشتی‌رانی ضرورتی است که اهمیت برخورداری از یک قدرت دریایی در تراز منطقه پربحران ما را دوچندان می‌کند. 

بر‌همین‌اساس، باور ما این است که قدرت دریایی جمهوری اسلامی ایران در گرو تقویت پایگاه‌های شناوری در اقیانوس‌ها و توسعه روزافزون ناوگان سطحی و زیرسطحی است و به‌همین‌دلیل، با توجه به نوع مأموریت ما در حوزه ارتقای توان رزمی، به‌زودی زیردریایی‌های جدیدی به نداجا ملحق خواهند شد و صنایع دفاعی به تولید جنگ‌افزار‌های بدون سرنشین هوایی، سطحی و زیرسطحی ادامه خواهند داد.

تجهیز گسترده ناوگان نیروی دریایی ارتش به موشک‌های بردبلند بیش از هزار کیلومتر، تقویت زیرساخت‌های جنگ الکترونیک، الحاق دو ناوشکن جدید در کلاس موج، برپایی مانور‌های ترکیبی و رزمایش‌های بین‌المللی با مشارکت کشور‌های هم‌پیمان، تشکیل گشت‌های پرشمار دریایی برای اسکورت محموله‌های تجاری و راه‌اندازی اندیشکده جامع علوم دریانوردی به‌همراه امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری با دستگاه‌های اجرایی مختلف از‌جمله‌راهبرد‌هایی است که در سال‌های اخیر، برکات بسیاری برای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران داشته و براساس تکلیف خود در صیانت از امنیت ایران عزیز، تا پای جان در مسیر اجرای مسئولیت خود ایستادگی می‌کنیم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.