صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آیین بزرگداشت سالروز شهادت آیت‌الله سیدحسن مدرس در مشهد برگزار شد

  • کد خبر: ۳۰۳۰۲۰
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۵
سومین آیین بزرگداشت سالروز شهادت آیت‌الله سیدحسن مدرس و روز مجلس با عنوان «فقیه کارگزار»، عصر امروز با حضور جمعی از اساتید دانشگاه، طلاب و دانشجویان استان در تالار همایش‌های مدرسه علمیه عالی نواب برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، سومین آیین بزرگداشت سالروز شهادت آیت‌الله سیدحسن مدرس و روز مجلس با عنوان «فقیه کارگزار»، عصر امروز (شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳) با حضور آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی، حجت‌الاسلام نصرالله پژمان‌فر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و جمعی از اساتید دانشگاه، طلاب و دانشجویان استان در تالار همایش‌های مدرسه علمیه عالی نواب برگزار شد.

مدرس، پرچمدار نظریه حکومت اسلامی

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در سخنانی بر ضرورت بازخوانی اندیشه سیاسی شهید آیت‌الله مدرس تأکید کرد و گفت: شهید مدرس علاوه بر اینکه در دیدگاه‌ها و عقاید خود در حوزه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی داشت، پیشرو در طرح نظریه تشکیل نظام اسلامی بود که مطالعات و اندیشه او تا حد زیادی به این ضرورت جامه عمل پوشاند. چالش دروغین ضرورت جدایی دین از سیاست، برای نخستین بار توسط شهید مدرس پاسخ داده شد و از این جهت، ایشان را می‌توان سرآمد اندیشمندانی دانست که میان سیاست و دیانت پیوند برقرار کردند.

وی افزود: در اندیشه آیت‌الله مدرس بر این نکته تأکید شده که سیاستمدار در وهله اول نباید مقابله با دین داشته باشد و پس از آن، گام به گام تا تطبیق کامل سیاست بر دیانت به پیش می‌رود. این یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است که امروزه نیز باید اجرا شود. شما ببینید امروزه یکی از گرفتاری‌های مبنایی ما همین شبکه نابسامان پولی و بانکی است که با وجود شکل‌گیری طرح جایگزین، همچنان مقاومت‌های گسترده برای اجرای آن وجود دارد.

حجت‌الاسلام پژمانفر اظهار کرد: وقتی ما می‌گوییم نجات بشر در اسلام است، یعنی باید برای مسائل و مشکلات روز جوامع راهکار‌های منطقی و مبتنی بر شریعت ارائه کنیم. طریقت شهید مدرس این بود و کار حوزه‌های ما این است. این یک حقیقت است که امروز در هیچ جای عالم به‌جز ممالک مستکبران، جریان تقابل با اسلام وجود ندارد و همه کشور‌ها از راهکاری که کارگشا باشد، استقبال می‌کنند. یک نمونه همین موضوع مقاومت که امروز بر همه ملت‌های عالم مسجل‌شده که تنها راه زمین‌زدن استکبار، مقاومت است. این الگویی برای کارآمدی راهکار‌های دینی است که باید به همه زمینه‌ها بسط پیدا کند.

نماد یک فقیه سیاستمدار

حجت‌الاسلام سیدحسن وحدتی شبیری استاد حوزه و دانشگاه و دبیر اجرایی برگزاری این رویداد نیز با اشاره به زندگینامه شهید آیت‌الله مدرس گفت: مرحوم مدرس ۱۳ سال در زادگاه خود مشغول به تحصیل علوم حوزوی بود تا اینکه پس از آن به عتبات مشرف شد و درس خارج را از محضر اساتید صاحب‌نام حوزه علمیه نجف فراگرفت. پس از این به اصفهان بازگشت و به امور اجتماعی مشغول شد تا زمانی که حوزه نامه رسمی برای پذیرش حکم فقاهت ایشان را صادر کرد و ایشان برای نمایندگی مردم در مجلس شورای ملی اعلام‌آمادگی کرد.

وی با تأکید بر اینکه شهید مدرس، نماد یک فقیه سیاستمدار در تاریخ معاصر است، بیان کرد: از دوره سوم تا پایان دوره ششم، مرحوم آیت‌الله مدرس منتخب ارشد مردم تهران در انتخابات مجلس شورای اسلامی بود. هم مجلس را حضور داشت و هم در مدرسه مروی تهران تدریس می‌کرد. دیری نگذشت که ایشان به‌عنوان تولیت مدرسه سپهسالار تهران منصوب شد و در دوران مدیریت خود تحولی شاخص در این مدرسه ایجاد کرد. شهید مدرس در دوران حیات بابرکت خود طوری زندگی کرد که امروزه به‌جرئت میتوان گفت که او دین خود را به اسلام و نهضت ادا کرد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.