صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ایدز دیگر کشنده نیست | ۱۰۶۳ نفر در مشهد مبتلا به ایدز هستند

  • کد خبر: ۳۰۳۰۶۹
  • ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۶
درمان بیماری ایدز به قدری پیشرفت کرده است که بیماران آخر خطی ایدز هم می‌توانند تحت درمان قرار بگیرند، زندگی عادی داشته باشند و حتی دیگر ناقل نباشند.

به گزارش شهرآرانیوز، اسمش هم آدم را می‌ترساند. اگر از ذهنیت منفی درباره مبتلایان بگذریم، در ذهن عامه مردم این بیماری شبیه غول بزرگ بی‌شاخ و دمی است که وارد شدنش به بدن آدم‌ها همان است و مرگ آنی همان! این ذهنیت اشتباه که ابتلا به این ویروس پایان خط است، ناشی از بی‌اطلاعی و ناآگاهی در این باره است و سال‌هاست که رواج دارد. این تصویری خوفناک از ویروس HIV در ذهن مردم ساخته شده و مبتلایان به این بیماری را می‌آزارد.

اما این تصورات اشتباه است، حتی تصور اینکه انتقال ویروس اچ‌آی‌وی فقط از طریق رابطه جنسی محافظت نشده است هم اشتباه است؛ پس این جاست که لزوم آگاهی‌رسانی و اطلاع‌رسانی برای مبتلایان به این ویروس و هم پیشگیری از گسترش این بیماری کمک می‌کند.

علی رغم باور عمومی جامعه که HIV را ویروسی سرکش و مهارناشدنی می‌داند، دارو و درمان به مبتلایان کمک می‌کند تا کارکرد سیستم ایمنی خود را در وضعیت مطلوبی نگه دارند و علاوه بر اینکه به طور طبیعی و مانند هر فرد دیگری زندگی کنند و حتی ازدواج کنند یا بچه‌دار شوند، با کنترل و کاهش تعداد ویروس‌ها در بدن، شانس انتقال را به صفر برسانند.

ارائه رایگان خدمات به مبتلایان با رعایت کامل محرمانگی

اطلاع‌رسانی درباره بیماری‌های رفتاری و تلاش برای شناسایی و درمان بیماران از مهم‌ترین اقداماتی است که می‌توان در راستای پیش‌گیری از این بیماری‌ها و ارتقای سلامت جامعه انجام داد.

در تمامی مراکز بهداشت، پزشکان دوره‌دیده، مشاورین و کارکنانی که آموزش‌های لازم را دیده‌اند در نهایت رازداری و محرمانگی به مردم خدمات ارائه می‌دهند؛ آموزش، مشاوره، انجام تست و در صورتی که ابتلای فرد تشخیص داده شود کلیه اقدامات لازم برای مراقبت و درمان و توصیه‌ها، همه جزئی از این خدمات هستند.

کارشناس مسئول برنامه‌های HIV معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، در خصوص پیشگیری از این بیماری می‌گوید:درمان به‌موقع و منظم مبتلایان به اچ‌آی‌وی باعث می‌شود سطح ویروس در خون به‌قدری کاهش یابد که انتقال آن به دیگران به صفر برسد.

دکتر حسین‌زاده با اشاره به اینکه محرمانگی و رازداری این مراکز در حدی است که بدون رضایت خود فرد مبتلا، بیماری فرد حتی به همسرش هم اعلام نمی‌شود، اضافه می‌کند: بر اساس آخرین آمار تخمینی، تعداد ۱۰۶۳ نفر در مشهد مبتلا به این ویروس شده‌اند که از این تعداد ۵۵۲ نفر زنده هستند و مابقی به دلیل مراجعه‌نکردن به مراکز درمانی، جان باخته‌اند.

دکتر حسین زاده گفت: ۷۳ درصد مبتلایان در گروه سنی ۲۰ تا ۴۵ سال قرار دارند. علت ۱۰ درصد از موارد ابتلا، اعتیاد تزریقی و ۶۵.۲ درصد از موارد ابتلا به دلیل روابط جنسی بوده است.

وی در پایان افزود: در شهر مشهد که یکی از شهر‌های بزرگ کشور است و مسافران فراوانی دارد باید اقدامات پیشگیرانه و آگاهی‌سازی گسترده در این زمینه انجام شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.