به گزارش شهرآرانیوز؛ «چهار پروژه برقی در خراسان رضوی با نیاز به حدود ۱۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار به انتخاب مردم و از محل پرداخت مالیات تأمین اعتبار شد.» این برشی از صحبتهای مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی درباره نتایج طرح نشاندارکردن مالیات است.
شاید برخی بگویند که این اعداد و ارقام برای حل مشکلات ناترازی انرژی چشمگیر نیست، ولی باید بدانید پروژههایی از این دست برای همین اعداد و ارقام سالها روی زمین میماند. اگر به دنبال توسعه اقتصادی و رشد تولید باشیم، طبیعی است که هر سال روند رشد مصرف را تجربه کنیم؛ بنابراین تولید برق باید باتوجه به نیاز توسعه پیدا کند. این توسعه یا از طریق ایجاد نیروگاههای حرارتی باید محقق شود یا نیروگاه تجدیدپذیر.
البته در گزارش روز قبل به اهمیت توجه به نیروگاههای تجدیدپذیر پرداختیم. به هر حال برای مدیریت فاصله تولید با مصرف یا رفع ناترازی نیاز است توسعه نیروگاهی اتفاق بیفتد، اما یکی از چالشهای این توسعه نیروگاهی نیاز به سرمایهگذاری است که باتوجه به محدودیت منابع بودجه نمیتوان خیلی روی دولت حساب کرد و فلشها به سمت سرمایه بخش خصوصی میرود. حالا چه بهتر که این منابع به انتخاب شما و از مالیات پرداختی خودتان باشد. در چند گزارش متعدد درباره نتایج طرح «نشاندارکردن مالیاتها» نوشتیم.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی اینبار درباره انتخاب تأمین برق استان توسط مردم برای نحوه هزینه کرد مالیاتهای پرداختی در این طرح میگوید. به گفته شاکررضا مریدی اعتبار چهار پروژه تأمین برق در استان با انتخاب خود مؤدیان از طریق پرداخت مالیات به صورت ۱۰۰ درصد تأمین شده است.
در این راستا حدود ۱۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار از محل پرداخت مالیات برای تکمیل این پروژهها اختصاص یافت. او میافزاید: از طریق این طرح ۷ میلیارد تومان برای پروژه تأمین برق شهرک صنعتی مشهد، ۵ میلیارد تومان برای پروژه ایجاد پست برق شهرک صنعتی قوچان ۲، ۵ میلیارد تومان برای پروژه احداث پست ۱۳۲کیلوولت شهرک صنعتی جغتای و ۶۰۰ میلیون تومان برای برقرسانی به ناحیه صنعتی کمالالملک تأمین اعتبار شد.
به گفته او از میان پروژههای پیشنهادشده در طرح نشاندار کردن مالیات، چهار پروژه مربوط به حوزه تأمین برق صنایع بود که به انتخاب مردم همه این پروژهها از طریق مالیات پرداختی آنها بهطور کامل تأمین اعتبار شد.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی میگوید: در میان ۲۰۸ پروژه و طرح ملی و استانی که توسط سازمان برنامه و بودجه کشور انتخاب و به سازمان امور مالیاتی معرفی شده بود، چهار پروژه مربوط به برق صنایع استان بود که هر چهار پروژه توسط مردم برای تأمین مالی ۱۰۰ درصدی انتخاب شد.
شاکری با اشاره به اهمیت اجرای این طرح در مردمیسازی اقتصاد میافزاید: آییننامه اجرایی «نشاندارکردن مالیاتها» که در دهم تیر امسال در هیئت وزیران دولت سیزدهم تصویب و از ۴مرداد بهطور رسمی رونمایی شد با استقبال خوبی همراه بود.
از طریق این طرح مؤدیان فرم تبصره۱۰۰ (یعنی کسانی که بدون ارائه اظهارنامه تعیین مالیات خود را به بررسیهای سامانهای و دادهمحور سازمان امور مالیاتی سپردند.) میتوانند محل هزینهکرد مالیات خود را انتخاب کنند. این طرح توانست بودجه مورد نیاز ۱۳۹طرح و پروژه در خراسان رضوی را بهطور کامل و همچنین بخشی از نیاز دیگر پروژهها را تأمین کند.