صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد: قطع برق خانگی اتفاق خوبی است | بخش خصوصی حاضر به رقابت با دولت نیست

  • کد خبر: ۳۰۷۲۶۰
  • ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۶
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد گفت: قطع برق خانگی اتفاق خوبی است؛ چراکه همه باید احساس کنند که کشور دچار مشکلی شده است و همه باهم باید این مشکل را حل کنیم. قرار نیست فقط برق واحدهای صنعتی قطع شود و یک دومینوی اشتباه از افزایش قیمت، افزایش تورم و... به وجود بیاید.

نسرین یوسفی‌عارفی در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز درخصوص ناترازی انرژی، اظهار کرد: عدم سرمایه‌گذاری، الگوی نادرست مصرف، عدم به‌روزرسانی دستگاه‌ها و روند افزایش مصرف ازجمله دلایل ناترازی‌ها هستند. اگر قدم‌های مثبتی برداریم، می‌توانیم ناترازی را مدیریت کنیم و فعلاً قابل‌حل نیست؛ چراکه حل ناترازی‌ها نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت است.

وی با بیان اینکه هزینه‌ای که مردم بابت گاز پرداخت می‌کنند، ۱۰ درصد قیمت واقعی آن است و ۹۰ درصد باقی‌مانده را دولت پرداخت می‌کند، افزود: اگر افراد مصرف خود را کاهش دهند و دولت هزینه کاهش را به آنان پرداخت کند، ایجاد انگیزه می‌شود؛ به عنوان مثال، اگر فرد میزان مصرف خود را کاهش بدهد و بتواند در بازار بهینه‌سازی مصرف، عرضه و گواهی خود را بفروشد، این تشویق خودکار ایجاد می‌شود.

مردم دغدغه‌مند باشند

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد درخصوص قطعی برق در کشور، اظهار کرد: در مردم این دغدغه که درست‌مصرف‌نکردن چه خسارات سنگینی در کشور ایجاد می‌کند، وجود ندارد؛ در حالی که برای دولت هر کیلووات برق، ۴ هزار تومان تمام می‌شود. اگر این اتفاق در بازار بهینه‌سازی مصرف و گواهی صدور محقق شود که فردی که از الگوی خود کمتر مصرف کرده، بتواند مابه‌التفاوت آن را به کسی که به آن نیاز دارد، عرضه کند، کمتر به افزایش قیمت منجر شده و کمتر به مردم فشار وارد می‌شود.

دولت طی این سال‌ها، انرژی را به عنوان زیرساخت و نه اقتصاد انرژی در نظر گرفته است

یوسفی با بیان اینکه دولت طی این سال‌ها انرژی را به عنوان زیرساخت و نه اقتصاد انرژی در نظر گرفته است، گفت: شبکه تولید، توزیع و انتقال انرژی دولتی است و نمی‌توان یک‌شبه آن را واگذار کرد به‌ویژه در حوزه نفت و گاز؛ اما در حوزه برق، تا حدودی امکان‌پذیر بوده و توصیه ما این است که به بخش خصوصی واگذار شود و بخش خصوصی می‌تواند با هزینه کمتر بهتر مدیریت کند.

وی افزود: در حوزه نفت و گاز چون بخش خصوصی ورود پیدا نکرده و در واقع اجازه نداده‌اند و بخش خصوصی نمی‌تواند با دولت رقابت کند، تنها راه‌حل این است که سرمایه‌گذاری انجام شود تا تشویقی باشد برای بخش خصوصی و ورود به آن صنعت توجیه داشته باشد. امروز هیچ بخش خصوصی‌ای با دولت رقابت نمی‌کند.

یک دومینوی اشتباه؛ خاموشی فقط برای صنایع

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد ادامه داد: اگر قرار باشد برق صنایع قطع شود، برق خانگی هم باید قطع شود و این اتفاق خوبی است؛ چراکه همه باید احساس کنند که کشور دچار مشکل شده است و همه باهم باید این مشکل را حل کنیم. قرار نیست فقط برق واحدهای صنعتی قطع شود و یک دومینوی اشتباه از افزایش قیمت، افزایش تورم و... به وجود بیاید.

یوسفی درخصوص حل ناترازی برق، گفت: این مشکل به این سرعت قابل‌حل نیست. در حوزه برق دولت باید اجازه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را در انرژی تجدیدپذیر بدهد و دست دولت از این حوزه قطع شود. هیچ بخش خصوصی‌ای حاضر به رقابت با دولت نیست و اگر دولت ورود کند، بخش خصوصی کنار می‌رود؛ بنابراین در این حوزه به بخش خصوصی امکانات و تسهیلات ارائه دهند؛ چراکه می‌تواند بخشی از ناترازی ما را در تابستان حل کند.

وی افزود: موضوع بهینه‌سازی، اصلاح الگوی مصرف و امکان ایجاد بازار گواهی بهینه‌سازی را دولت فراهم کند؛ یعنی اگر کسی کار بهینه‌سازی انجام داد، بتواند بازگشت سرمایه از آن داشته باشد و این نگاه‌های بسته را باید در این حوزه کنار بگذاریم. برای بهینه‌سازی در کشور، یک دنیا کار وجود دارد.

به گفته رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد، دولت می‌تواند در نیروگاه‌هایی که بهینه‌سازی کرده است، اتلافات انرژی را در شبکه تولید، توزیع و انتقال کاهش دهد و باید مدلی باشد که همه در کنار هم کار کنند.

یوسفی در ادامه تصریح کرد: در برنامه هفتم توسعه، شاخص بهره‌وری در شبکه تولید، توزیع و انتقال مشخص شده و کمک بخش خصوصی برای توسعه انرژی تجدیدپذیر و هوشمندسازی شبکه‌های تولید، توزیع و انتقال و... عنوان شده است، اما روند اقدام کُند بوده و لازم است دولت در جا‌هایی که باید، ورود پیدا کند و جایی که می‌داند بخش خصوصی می‌تواند ورود کند، کنار برود و به بخش خصوصی امکان و زیرساخت ارائه دهد.

وی با بیان اینکه برای حوزه انرژی و اقتصاد انرژی، دولت باید یک نهاد رگلاتوری ایجاد کند، گفت: یعنی تا زمانی که شما با قیمت ۱۸ تومان برق را عرضه کنید و مبلغ تمام‌شده آن برای دولت ۵ هزار و ۸۰۰ تومان باشد، این اقتصاد، ورشکسته است. اگر به بخش خصوصی واگذار شود، افزایش قیمت نخواهیم داشت.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.