صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم

  • کد خبر: ۳۰۷۴۱۱
  • ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۶
انتقال آب از هزارمسجد به مشهد، برای جبران کمبود آب، همیشه موافقان و مخالفان خود را داشته است. اعتراض مردم هزارمسجد به این انتقال منطقی بوده، اما مشکلات تأمین آب شرب مشهد نیز راهکار‌های دم‌دستی مسئولان را با محدودیت مواجه کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ جلسه بررسی مسائل فنی و اجتماعی انتقال آب از هزارمسجد به مشهد امروز (ششم دی‌ماه ۱۴۰۳)، با حضور اساتید و کارشناسان حوزه آب و محیط زیست در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

در حاشیه این جلسه، با کامران داوری، رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد، درخصوص مسائل فنی این اقدام به منظور تأمین آب شرب مشهد گفت‌و‌گو کردیم. وی اظهار کرد: طوماری توسط عده زیادی از مردم کلات و درگز تهیه و به استانداری فرستاده شده بود. استانداری نامه را به دانشگاه فردوسی ارجاع داده و دانشگاه نیز به من تحویل داد.

وی افزود: پیگیری‌های مقدماتی برای برگزاری جلسه انجام شد و از مردم کلات و درگز درخواست کردیم سؤالات خود را ارائه دهند که در چهار زیربخش فنی، حقوقی، زیست‌محیطی و اجتماعی ارائه دادند. این سؤالات به آب‌منطقه‌ای و سایر دستگاه‌های دولتی ذیربط منعکس و از آن‌ها درخواست شد در جلسه با آمادگی برای پاسخگویی حاضر شوند. سه جلسه برگزار و در مجموع، حدود ۱۲ ساعت صحبت شد.

رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: در این جلسات، آب‌منطقه‌ای فرصت کافی داشت و ارائه نسبتاً مفصلی راجع به طرح داد. اعضای دیگر از جمله اساتید دانشگاه، نمایندگانی از سمن‌‎ها، برخی از اهالی رسانه‌ها و مردم کلات و درگز در جلسه حضور داشتند و گفت‌و‌گو‌ها انجام شد.

داوری بیان کرد: گلایه اصلی این است که مسئله باید حل‌وفصل شود. اگر ما مدیریتی برای تمرکز جمعیت در شهر‌های مختلف نداشته باشیم، مشکل همچنان ادامه پیدا می‌کند و عواقب بدی را به همراه خواهد داشت. راه‌حل‌هایی برای این موضوع وجود دارد که یکی از آن‌ها این است که جاذبه شهر‌های بزرگ را کاهش داده و جاذبه شهر‌های کوچک را افزایش دهند؛ به عنوان مثال باید هزینه زندگی در شهر‌های بزرگ افزایش پیدا کند.

وی اضافه کرد: وقتی به حاشیه‌‎نشین‌های شهر مشهد امکانات می‌دهیم، در حالی که عوارض پرداخت نمی‌کنند، این دعوت از افراد دیگر است که در مشهد حاضر شوند. به جای این اقدام، سیستم باید به سمتی برود که زندگی در شهر‌های بزرگ گران شود.

رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه مردم کلات با توجه به منابع محدود آب به این موضوع اعتراض دارند که چرا باید منشأ تأمین آب مشهد باشند، عنوان کرد: آن‌ها معتقد هستند آبی که در این منطقه وجود دارد، حق خودشان است تا در تابستان با توسعه کشاورزی یا گردشگری، باعث پیشرفت این منطقه شوند. اعتقاد اعضای هیئت‌علمی هم این است که اگر کلات زیبا و زنده باشد، می‌تواند بخشی از جمعیت مشهد را جذب کند و یک منطقه گردشگری شود.

داوری خاطرنشان کرد: در مقابل، آب‌منطقه‌ای طبق مسئولیتی که دارد باید برای مشهد تأمین آب کند؛ بنابراین در این چارچوب پیگیری می‌کند. این موضوع در این جلسات مورد بحث و بررسی قرار گرفت و فعلاً جمع‌بندی این است که بخشی از اقدامات، تغییر سیاست‌های کلانی است که باید در کشور اتفاق بیفتد و این، کار هیچ‌کدام از ما نیست، اما می‌توانیم متقاضی و مطالبه‌گر باشیم که مجلس و سطوح عالی‌تر به این مسئله بیندیشند و برای آن اقدام کنند. فعلاً طرح در دست اجراست و پیشرفت بسیار کمی دارد.

وی افزود: در نهایت، خروجی ما به استانداری و همچنین نمایندگان مشهد و کلات، جناب شریعت‌یار، معاون دادستانی و همه اعضای جلسه تقدیم می‌شود. ما خرد جمعی را در دو بخش مبانی موردتوافق همه و چالش‌های حل‌نشده بین دو طرف، جمع‌بندی و تقدیم می‌کنیم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.