صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

محوریت توسعه و عمران حرم امام‌رضا(ع) با نیت نذر | نذر بیش از ۶ هزار میلیارد ریال توسط زائران

  • کد خبر: ۳۰۸۷۰۴
  • ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۰
مدیرکل نذورات آستان قدس رضوی گفت: از سال گذشته تاکنون (۱۴ دی ۱۴۰۳)، ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال از طریق نذورات، توسعه و عمران در حرم مطهر رضوی انجام شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، نیت نذر توسعه و عمران حرم مطهر رضوی یکی از نیات مهم و مورد استقبال زائران و ناذران است که می‌توان به ساخت صحن‌ها، رواق‌ها، بست‌ها و سایر ابنیه حرم مطهر رضوی و گسترش خدمات به منظور آسایش و تسهیل زیارت زائران از محل نذورات مردمی اشاره کرد. 

مدیرکل نذورات آستان قدس رضوی در خصوص اهمیت نذر به خبرنگار ما گفت: بنای حرم در طول تاریخ و به‌تدریج ساخته شد و گسترش یافت. به گونه‌ای که در هر دوره‌ای از تاریخ ایران‌زمین، مریدان و ارادتمندانی در توسعه آن نقش داشتند. 

علیرضا اسماعیل‌زاده بیان کرد: بر اساس منابع تاریخی، قدیمی‌ترین سند موجود که واژه نذورات در آن ذکر شده است، متعلق به ۴۴۳ سال پیش است. حرم مطهر رضوی نیز که در سال‌های آغازین، بنایی ساده با مصالح ویژه آن دوره داشت، درحال‌حاضر، مساحتش به بیش از یک میلیون مترمربع توسعه یافته و این توسعه و گسترش اماکن و خدمات در نتیجه موقوفات، نذورات و ارادت مردمی بوده است. 

وی افزود: بعد از انقلاب اسلامی ایران، با توجه به نیاز روزافزون به بهبود و توسعه امکانات حرم، اقدامات گسترده‌تری آغاز شد. بسیاری از صحن‌ها، رواق‌ها و فضا‌های خدماتی جدید به مجموعه حرم اضافه شده که همه این موارد از طریق موقوفات و نذورات ارادتمندان تأمین شده است. 

مدیرکل نذورات آستان قدس رضوی با بیان این مطلب که توسعه حرم امام رضا (ع) به‌طور ویژه با هدف تسهیل دسترسی زائران، بهبود کیفیت زیارت و ایجاد فضایی مناسب برای عبادت و نیایش انجام شده است، ادامه داد: سال گذشته، در هزینه‌‌کردهای عمرانی حرم مطهر رضوی، یکی از بیشترین نقش‌ها را نذورات مردمی داشته است و هزینه‌‌کردهایی مانند سامان‌دهی پشت‌بام‌های حرم، سنگ‌فرش صحن انقلاب اسلامی، ورودی شیرازی، انتهای ورودی طبرسی، زیباسازی دوربرگردان، دیوارچینی پارکینگ‌ها، آبخوری‌ها، وضوخانه‌ها و کتابخانه‌ها، از محل نذورات مردمی در نیت عمرانی با نیت‌های عام بوده است. در همین راستا از سال گذشته تاکنون، ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال از طریق نذورات حرم مطهر تأمین شده و کار عمده پروژه شیخ بهایی و پوشش صحن جمهوری اسلامی نیز از محل نذورات است. همچنین کل بازسازی ضریح، طلا و نقره و تعویض سنگ‌ها نیز از محل نذورات است.

اسماعیل‌زاده تأکید کرد: نذورات مردمی تنها به توسعه و عمران فیزیکی حریم رضوی محدود نمی‌شود. طی سال‌های گذشته، پروژه‌های بسیاری در راستای رفاه زائران و افزایش تسهیلات زیارتی انجام شده است. یکی از این اقدامات، تأمین روشنایی حرم مطهر بوده که به‌وسیله موقوفات و نذورات مردمی انجام شد؛ به گونه‌ای که از سال ۱۴۰۲ تاکنون، برای نورآرایی حرم مطهر از محل «نذر روشنایی» حدود ۴۶ میلیارد ریال هزینه شد. علاوه بر این، اختصاص حدود ۱۴۳ میلیارد ریال از محل «نذر فرش» برای مفروش‌کردن صحن و سرای حرم، رقمی بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال برای چشاندن طعم شیرین چای به کام زائران حرم مطهر رضوی در قالب «نذر چایخانه»، ۱۶ میلیارد ریال از محل نذورات مردمی برای تهیه قرآن در حرم، اختصاص اعتباری بالغ بر ۶ هزار میلیارد ریال در راستای تحقق نیت‌های زائران به مهمان‌سرای حضرت و سامان‌دهی بیش از ۱۵ میلیون شیء نفیس گنجینه‌های نفیس هنری و تاریخی از دیگر خدمات آستان قدس رضوی در حرم مطهر رضوی برای توسعه و عمران، گسترش خدمات و تسهیل زیارت زائران بوده که با همت ناذران و خیران، شرایطشان فراهم شده است.

وی اضافه کرد: همچنین ازجمله خدمات مهم دیگر آستان قدس، اعزام زائران اولی و زائران محروم به زیارت حضرت رضا علیه‌السلام است که از سال گذشته تاکنون، بالغ بر ۱۴۰ میلیارد ریال از محل نیت نذر «زائراولی»، به این امر اختصاص یافته است. این امر باعث شده، از سال ۱۳۹۵ تاکنون، بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار زائر که به دلایل مختلف از جمله مشکلات مالی قادر به زیارت نبودند، به‌راحتی بتوانند از این فیض عظیم بهره‌مند شوند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.