صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نگاهی به سابقه اعضای هیئت علمی نوزدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر | سِفر داوران

  • کد خبر: ۳۱۰۸۷۸
  • ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۴
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی، با صدور احکامی اعضای هیئت علمی نوزدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر را منصوب کرد.

مریم محبی | شهرآرانیوز؛ سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی، با صدور احکامی، وحید عیدگاه طرقبه‌ای، قربان ولیئی، عالیه مهرابی، زکریا اخلاقی، ابوطالب مظفری، اسماعیل امینی، میلاد عرفان پور، عبدالجبار کاکایی و فریبا یوسفی را به عنوان اعضای هیئت علمی نوزدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر منصوب کرد. به همین بهانه، گذری کوتاه داشته‌ایم بر فعالیت‌های ادبی این افراد.

وحید عیدگاه طرقبه‌ای

یکی از شاعران دیار خراسان که درمیان اعضای هیئت علمی نوزدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر جای دارد: وحید عیدگاه  طرقبه‌ای (زاده ۱۳۶۳) از همان دوران نوجوانی یکی از پایه‌های ثابت جلسات ادبی شعر مشهد بوده است.

او اکنون، علاوه بر اینکه همچنان در وادی شعر و شاعری قلم می‌زند، مدرس زبان و ادبیات فارسی و پژوهشگر فرهنگستان زبان و ادب فارسی و همچنین ویراستار ادبی «فرهنگ جامع زبان فارسی» است.

کتاب «تلفظ در شعر کهن فارسی» و مجموعه غزل «در زیر ابر‌های نبارنده» و مجموعه شعر نو «من هم یکی از شمایم»، از آثار اوست.

قربان ولیئی

یک شاعر از دیار کرمانشاه: قربان ولیئی که سال ۱۳۴۹ در شهرستان صحنه کرمانشاه متولد شده، تاکنون آثار زیادی در حوزه زبان وادبیات فارسی از خود برجای گذاشته است: یک دفتر غزل به نام «مجموع پریشانی»، یک مثنوی بلند به نام «ضربان ذات» و «درنگی در سکوت عرفانی» ــ که یکی از کتاب‌های پژوهشی ولیئی است ــ بخشی از کارنامه او را تشکیل می‌دهد. او در دانشگاه زنجان زبان و ادبیات فارسی تدریس می‌کند.

عالیه مهرابی

مهرابی (متولد۱۳۵۹) شاعر، نویسنده و پژوهشگر ادبی است که تاکنون ۲۵عنوان کتاب منتشر کرده است و اکنون مدیریت خانه شعر و ادب یزد را برعهده دارد. او دکتری ادبیات مقاومت دارد و در دانشگاه یزد مشغول تدریس است. نامزدی جایزه کتاب سال و جشنواره بین المللی شعر فجر در کارنامه مهرابی به چشم می‌خورد. او همچنین داوری جشنواره‌های مختلفی را برعهده داشته است. «قلمدان‌های فیروزه»، «مسافران کوپه صبح»، «به رنگ آتش»، «گریه‌های شمع، خنده‌های باد»، «به امضای گل سرخ» و «خوشه‌های مینیاتوری» نام برخی از تألیفات اوست.

زکریا اخلاقی

شاعر دیگر این جمع از استان یزد است: روحانی و استاد حوزه و دانشگاه که بیشتر با غزل‌های دینی عرفانی شناخته می‌شود. کتاب «تبسم‌های شرقی»، تنها اثر چاپ شده اخلاقی، مجموعه‌ای است از سی قطعه شعر درقالب غزل و با مضامین عرفانی و مذهبی. این کتاب در سال۱۳۸۲ به چاپ رسیده است. زکریا اخلاقی که متولد۱۳۴۲ است، علاوه بر فعالیت‌های علمی، مسئولیت مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری استان یزد را نیز برعهده دارد. او، همچنین، برگزیده جشنواره شعر فجر در دوره‌های اول تا سوم است.

ابوطالب مظفری

شاعر مهاجر خطه خراسان که اصالتا اهل کشور افغانستان است: مظفری، زاده۱۳۴۴ است در ولسوالی خاص ارزگان افغانستان. او همراه شاعران دیگری، چون محمدکاظم کاظمی، مؤسسه فرهنگی «دُر دری» را در مشهد پایه گذاری کرد که محفلی است برای گردهم آمدن شاعران و ادیبان ایران و افغانستان. مجموعه شعر «سوگنامه بلخ» و «عقاب چگونه می‌میرد؟» از آثار اوست.

اسماعیل امینی

اسماعیل امینی (زاده۱۳۴۲) بیشتر با اشعار طنزش شناخته می‌شود؛ شاعری که هم به زبان فارسی شعر می‌گوید و هم به زبان ترکی. (موضوع پایان نامه امینی در دوره کارشناسی ارشد «طنز در مثنوی» بوده است که بعد‌ها آن را به صورت کتابی به نام «خندمین‌تر افسانه: جلوه‌های طنز در مثنوی معنوی» منتشر کرد.)

این دانش آموخته دکتری زبان وادبیات فارسی تاکنون داوری در جشنواره‌های گوناگون ادبی را برعهده داشته و همچنین تألیفات زیادی با رویکرد آموزشی در حوزه شعر و ادبیات منتشر کرده است. «فنون شعر بیاموزیم»، «قافیه بیاموزیم» و «وزن شعر بیاموزیم» از آثار منتشرشده اوست.

میلاد عرفان پور

با رباعی هایش به یک شاعر شناخته شده دربین جوان‌ها بدل شد که از آن بین «پاییز بهاری است که عاشق شده است»، جور دیگری گل کرد.

عرفان پور متولد ۱۳۶۷ است و اهل شیراز. در رشته «سیاست گذاری فرهنگ و ارتباطات» در دانشگاه امام صادق تحصیل کرده و فارغ التحصیل دوره کارشناسی ارشد از همین دانشگاه است. او، از آبان۱۳۹۷، مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری است.

«از شرم برادرم»، «آخر مجلس»، «شمعدانی ها» و «بی خبری ها» از آثار منتشرشده این شاعر جوان است. او تاکنون یک بار نامزد جایزه قلم زرین و برگزیده جشنواره شعر فجر بوده است.

عبدالجبار کاکایی

ترانه سرای بسیاری از تیتراژ‌های برنامه‌های تلویزیون و قطعه‌هایی که شاید هنوز ورد زبان بسیاری است: عبدالجبار کاکایی (متولد سال ۱۳۴۲) شاعر و ترانه سرای اهل ایلام است.

خوانندگان زیادی، چون فریدون آسرایی، حسام الدین سراج، بهنام صفوی، محمد اصفهانی و سالار عقیلی، ترانه‌های او را خوانده‌اند.

«در مجاورت جهان» مجموعه شعر‌ها و ترانه‌های کاکایی است. او مدرک کارشناسی ارشد زبان وادبیات فارسی خود را از دانشگاه آزاد تهران گرفته است.

فریبا یوسفی

فریبا یوسفی متولد۱۳۴۹ در تهران است. این شاعر، نویسنده و منتقد ادبی کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی است و تجربه داوری در جشنواره‌های ادبی مختلف را در کارنامه خود دارد.

او سال۱۳۸۹ جایزه پروین اعتصامی را ازآن خود کرد. «پرواز را به خاطر بسپار» یکی از تألیفات اوست که بر زندگی و اشعار فروغ فرخزاد متمرکز است. «غزل در سایه نیما»، کتاب دیگر اوست که محور آن زیست و اشعار نیما یوشیج است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.