مشهد میتواند کلانشهری پیشرو برای بازتعریف و تقویت نقش زنان در عرصه اقتصادی باشد. برگزاری رویدادهایی نظیر اجلاس زنان راه ابریشم در این کلانشهر، نشان از عزم جدی در شورای اسلامی شهر مشهد برای مردمیسازی اقتصاد و فراهمکردن بستری مناسب برای فعالیت زنان کارآفرین و خلاق دارد. رهبر معظم انقلاب در یک دهه گذشته، شعارهای سال را با محوریت اقتصاد مدنظر قرار دادهاند که نشان از اهمیت این موضوع در جامعه دارد و زنان بهعنوان نیمی از افراد جامعه میتوانند نقشی تأثیرگذار در چرخه اقتصاد و تحقق این مهم داشته باشند.
امروزه بر این باوریم که دسترسی زنان به منابع اقتصادی و فرصتها، کلید توسعه پایدار و برقراری عدالت اجتماعی است؛ بنابراین باید رفع موانع موجود بر سر راه زنان را اولویت بدانیم. زیرا نتیجه آن به نفع کل جامعه خواهد بود. زنان توانمند و خلاق در اقتصاد میتوانند نیرومحرکهای برای رشد و شکوفایی اقتصاد شهری باشند.
ازاینرو برگزاری اجلاس زنان راه ابریشم فرصتی برای تبادل تجربیات، ایدهها و نوآوریهای زنان در حوزههای مختلف اقتصادی را محقق کرد؛ ظرفیتی که انواع چالشها، نیازهای زنان در اقتصاد و راهکارهای عملی برونرفت از چالشها را بشناسیم و برای تشکیل شبکههای همکاری بین زنان کارآفرین، گامهای اساسی برداریم.
ایجاد یک اکوسیستم حمایتی برای زنان، بستری که نوآوریها را به ثمر بنشاند و صدای زنان کارآفرین در فعالیتهای اقتصادی شنیده شود، چشمانداز درخشانی است که با رسیدن به این هدف، میتواند درنهایت به تقویت بنیانهای اقتصادی و اجتماعی شهر نیز بینجامد. از دیگراهداف این اجلاس، امیدآفرینی در زنانی است که میتوانند الگویی برای جوانان و نوجوانان در مسیر توسعه کسبوکارها باشند.
اجلاس ملی زنان راه ابریشم، فرصتی برای توسعه کسبوکارهای بانوان در سطح ملی و بینالمللی است. رویکرد ما فقط ملی نیست، بلکه بینالمللی است. شورای اسلامی شهر مصوبهای برای جذب و سرمایهگذاری دارد که میتواند به فعالیت اقتصادی بانوان کمک کند.
براساس این مصوبه، مدیریت شهری باید نمایشگاهها و فرصتهای اقتصادی را در اختیار بانوان قرار دهد تا برنامهریزیهای ویژهای برای بانوان فعال اقتصادی انجام شود. ازسویدیگر در حوزه حقوق بشر، اشتغال یکی از شاخصههاست که اگر بتوانیم زنان کارآفرین را در این حوزه معرفی کنیم، در نگاهی کلان میتوانیم در تغییر برخی شاخصها نیز اثرگذار باشیم.
ما در شورای اسلامی شهر مشهد متعهد هستیم که تسهیلگر ورود زنان توانمند و کارآفرین به عرصههای اقتصادی باشیم؛ یاریگر رفع موانع شویم و بر این باوریم که این مهم با همکاری و مشارکت همه اقشار جامعه در مسیر پویایی و آبادی هرچهبیشتر مشهدالرضا (ع) نتیجه بخش خواهد بود. اجلاس زنان راه ابریشم، در چندین بخش برنامهریزی و اجرا شد.
معرفی پروژههای اقتصادی مدیریت شهری و ارائه آن به بانوان فعال اقتصادی و بازرگان، معرفی فرصتهای سرمایهگذاری به فعالان اقتصادی، برگزاری جلسات b۲b یا کسب وکار با کسب وکار، تشریح توسعه زیرساختهایی برای زنان و خانواده، برگزاری پنلهای تخصصی اقتصادی در این اجلاس برای حدود سیصد نفر از بانوان فعال اقتصادی و بازرگان بخشهایی از این اجلاس بود که زمینهساز ایدههایی در حوزه سرمایهگذاری شود.
اجلاس زنان راه ابریشم، شروع سفر جدیدی برای ماست؛ اگرچه حضور بانوان در عرصه اقتصادی دارای عمق تاریخی از زمان حضرت خدیجه (س) تا راه ابریشم است و راه ابریشم قدمت ۱۷۰۰ساله دارد؛ اما امروز زنان باید این مسیر توسعه و پویایی اقتصادی را دوباره احیا کنند.