به گزارش شهرآرانیوز، دکتر بهزاد ولی زاده در کارگروه کنترل دخانیات استان خراسان رضوی که با حضور معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اعضای کمیته کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات و سازمانهای همکار در حوزه مبارزه با دخانیات استان برگزار شد، با اشاره به تنوع محصولات دخانی، تغییر روند و شکل مصرف این مواد و ارزیابی صنعت دخانیات از ایران به عنوان یک کشور مستعد برای فعالیتهای اقتصادی، بر ضرورت تشکیل ساختار قوی و قوانین جامع در مبارزه با دخانیات تأکید و خاطر نشان کرد: در جامعه ما ۱۴ درصد مردم مصرف کننده مواد دخانی هستند و ۸۶ درصد مصرف کننده نیستند ولی ۱۴ هزار میلیارد تومان بار مالی ناشی از مصرف دخانیات در حوزه سلامت از جیب مردم پرداخت میشود و سنگینترین هزینهها را بیماری سرطان به بخش سلامت کشور تحمیل میکند.
وی ضمن تقدیر از عملکرد موفق دانشگاه علوم پزشکی مشهد در اجرای مؤثر قانون کنترل و مبارزه با دخانیات با اشاره به اینکه منع مصرف دخانیات در شهرهای مذهبی مکه ومدینه ثبت جهانی شده است ابراز امیدواری کرد، مشهد مقدس بتواند سومین شهر مذهبی بدون دخانیات در مجامع بین المللی باشد.
دکتر مهدی قلیان نیز در این نشست با انتقاد از ترویج فرهنگ مصرف دخانیات در اماکن تفریحی و تفرجگاهها با عنوان احیا و باز طراحی سنتی گفت: برای ریشه کنی و کاهش مصرف دخانیات باید همه جانبه و جامع به این معضل توجه کنیم تا موضوع به حاشیه سوق پیدا نکند و زمینه را برای ارتقاء رفتار سلامت جامعه و تغییر نگرش و آگاهی مردم فراهم نمائیم.
در ادامه شرکت کنندگان در این جلسه بر لزوم فراگیر شدن و هماهنگی در اجرای قانون مبارزه با دخانیات، ضرورت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی، شناسایی نقاط ضعف قانون، افزایش تعاملات درون سازمانی و برون سازمانی، ارتقاء سواد سلامت خانوادهها و ارائه پژوهشهای کاربردی و ... تأکید کرده و به تبادل نظر و بحث پرداختند.