چه کسانی با ۳۵ سال سابقه بازنشسته می‌شوند؟ رئیس‌کل دادگستری تهران: احکام متهمان پرونده چای دبش تا پایان هفته اعلام می‌شود (۷ اسفند ۱۴۰۳) رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم اجرای دقیق قانون الزام به تنظیم سند رسمی اموال غیرمنقول زمان پرداخت عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی مشخص شد آخرین وضعیت پرونده کوروش کمپانی | منتظر استرداد و توقیف اموالش در امارات هستیم (۷ اسفند ۱۴۰۳) آیا سیگار‌های الکترونیکی از سیگار‌های معمولی خطرناک‌ترند؟ تحریم خرید دارو تعلیق شد؛ تصمیم جدید داروخانه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۷ اسفند ۱۴۰۳) | دمای مشهد امشب به منفی ۷ درجه می‌رسد مصوبه تأثیر معدل در کنکور چه‌زمانی اجرا می‌شود؟ (۷ اسفند ۱۴۰۳) شناخت مزاج افراد، بهترین راه در درمان چاقی است پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۷ اسفند ۱۴۰۳)  قول مدیران تأمین‌اجتماعی برای پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان همراه با عیدی (۷ اسفند ۱۴۰۳) تداوم روند کاهش دما در کشور تا پنجشنبه هفته جاری، نهم اسفند ۱۴۰۳ بارش برف و باران در ۹ استان | ۶ محور مسدود است (۷ اسفند ۱۴۰۳) کاهش زوال عقل فقط با پنج دقیقه ورزش روزانه کرونا و آنفلوانزا، شایع‌ترین بیماری‌های تنفسی در کشور (۷ اسفند ۱۴۰۳) تمامی جاده‌های خراسان رضوی سفید پوش شد (۷ اسفند ۱۴۰۳) افسردگی پنهان، تنش بعد از زایمان آغاز مجدد پیش‌فروش بلیت قطار‌های نوروزی از امروز (۷ اسفند ۱۴۰۳) مصرف زیاد قند و چربی در ماه رمضان ممنوع افزایش تعداد زائران نوروزی در مشهد، نیازمند تقویت زیرساخت‌های درمانی است تصادف زنجیره‌ای در ساوه با ۲ کشته و ۱۲ مصدوم + ویدئو(۶ اسفند ۱۴۰۳) نماینده مردم مشهد در مجلس: ایرادات دوربین‌های نظارتی جاده‌ای رفع شود بلاگرهای مروّج قمار؛ بازی را باختند بلایند دیت؛ این بار در کلانتری هشدار درباره کنترل نیترات‌ در فرآورده‌های گوشتی | در مصرف این غذاها افراط نکنید وزیر آموزش‌وپرورش: کودکان را برای مواجهه با فناوری‌های جدید آماده کنیم شیر خشک نوزادان ایرانی در دستان خارجی‌ها هشدار جدی هلال احمر: به ارتفاعات نروید پرندگان در آتش‌سوزی تالاب بین‌المللی گندمان بروجن سالم ماندند انفجار ترقه در دست نوجوان کاشمری حادثه آفرید (۶ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آیا سیگار‌های الکترونیکی از سیگار‌های معمولی خطرناک‌ترند؟

  • کد خبر: ۳۱۸۵۴۰
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۴
آیا سیگار‌های الکترونیکی از سیگار‌های معمولی خطرناک‌ترند؟
استفاده از ویپ‌ها (کشیدن سیگار الکترونیکی) این روز‌ها متأسفانه رایج شده و برخی تصور می‌کنند که سیگار‌های الکترونیکی ممکن است نسبت به سیگار‌های معمولی کم‌خطرتر باشند، اما یک مطالعه جدید، این موضوع را رد کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، یک مطالعه جدید از دانشگاه متروپولیتن منچستر این ادعا را رد کرده و نشان داده که سیگار‌های الکترونیکی حداقل به اندازه سیگار‌های معمولی مضر هستند و در برخی موارد حتی خطرناک‌ترند.

دکتر ماکسیم بُویدن، از پژوهشگران این مطالعه، گفت: "امروزه افراد بیشتری از ویپ استفاده می‌کنند، چون فکر می‌کنند خیلی مضر نیست، اما یک تحقیق از سال ۲۰۲۳ آغاز شده و هشدار‌هایی براساس نتایج آن به دست آمده است. "

به گفته وی، نتایج تحقیقات توانست استفاده از سیگار‌های الکترونیکی را با احتمال نارسایی برخی ارگان‌های بدن، بیماری‌های قلبی و مشکلات مغزی مانند زوال عقل ارتباط دهد. 

پژوهش مذکور نشان می‌دهد که استفاده از سیگار‌های الکترونیکی همچنین می‌تواند بر تناسب اندام نیز تأثیر بگذارد. 

دکتر فیصل، استاد ارشد فیزیولوژی قلب و تنفس در دانشگاه متروپولیتن منچستر، گفت: «در این مطالعه، گروهی از جوانان را بررسی کردیم و تفاوت‌های مهمی در نحوه عملکرد ریه‌های افرادی که حداقل به مدت دو سال ویپ یا سیگار کشیده بودند، در هنگام ورزش مشاهده کردیم؛ برای مثال سیگاری‌ها و مصرف‌کنندگان سیگار‌های الکترونیکی هنگام استفاده از دوچرخه، سخت‌تر نفس می‌کشیدند، عضلاتشان سریع‌تر خسته می‌شد و به طور کلی تناسب اندام کمتری داشتند.»

محققان می‌گویند تفاوت واضحی در رفتار افراد مصرف کننده سیگار و ویپ وجود دارد که می‌تواند استفاده از سیگار‌های الکترونیکی را خطرناک‌تر کند.

ماکسیم بُویدن در این باره می‌گوید: "سیگاری‌ها معمولاً به فضای باز می‌روند و سیگار می‌کشند، و وقتی یک سیگار تمام می‌شود، باید سیگار دیگری روشن کنند تا ادامه دهند، اما می‌توانند ویپ کشیدن را تا مدت بیشتری ادامه می‌دهند و بسیار سخت است که فرد بداند چند پُک زده‌است. همچنین ضرر دیگر استفاده از سیگار‌های الکترونیکی این است که به راحتی می‌توانید آن را در مکان‌هایی که سیگار کشیدن ممکن است کمتر پذیرفته شده باشد، انجام دهید. "

انجمن قلب آمریکا افزایش استفاده از ویپ‌ها در میان جوانان را تهدیدی جدی برای سلامت عمومی دانسته و اشاره کرده است که بیشتر سیگار‌های الکترونیکی نیکوتین "بسیار اعتیادآوری" دارند که می‌تواند برای مغز و قلب مضر باشد.

دود ویپ همچنین ممکن است حاوی ماده شیمیایی دی‌استیل باشد که به بیماری‌های ریه مرتبط است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->