صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

سلامی که گره گشاست | بررسی توصیه‌ای از امام رئوف(ع) در چهارشنبه‌‌های امام‌رضایی

  • کد خبر: ۳۱۴۸۸۰
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۵
تمام ادعیه موجود در کتاب ارزشمند صحیفه‌سجادیه نیز یا با ذکر صلوات آغاز می‌شوند یا با صلوات پایان می‌یابند. در برخی از آنها نیز در میانه و اثنای دعا، بر محمد (ص) صلوات فرستاده شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ وقتی سخنان امام‌رضا (ع) را مرور می‌کنیم، درمی‌یابیم بی‌دلیل نیست که حضرت ثامن‌الحجج (ع) به امام رئوف و مهربان مشهور شده‌اند؛ امامی که در سخنان خود راه‌های زیست مؤمنانه را به ما آموخته‌اند و حتی دغدغه آثار گناهان ما را داشته‌اند؛ از امام رضا (ع) نقل است که می‌فرمایند: «هرکه توانایى کفاره دادن براى گناهانش را نداشت، بر محمد و خاندان او فراوان صلوات بفرستد؛ زیرا صلوات، گناهان را به‌کلی از بین مى‌برد». صلوات راهی است که برای از بین بردن آثار گناه پیش‌پایمان گذاشته‌اند و در چهارشنبه‌ای امام‌رضایی آن را مرور می‌کنیم.

کفاره بی‌هزینه گناهان

همانطور که گفتیم از امام رضا (ع) نقل است که می‌فرمایند: «هرکه توانایى کفاره دادن براى گناهانش را نداشت، بر محمد و خاندان او فراوان صلوات بفرستد؛ زیرا صلوات، گناهان را به‌کلی از بین مى‌برد». (عیون أخبارالرضا (ع): ج‌یک، ص۲۹۴، ح۵۲). صلوات راه برتر برای اظهار ارادت به پیشگاه اهل‌بیت (ع) است. صلوات فرستادن نشان‌دهنده محبت به پیامبر (ص) است و، چون پیامبر (ص) حبیب خداست، صلوات سبب نزدیکی به خدا نیز می‌شود.

برترین عمل ملائکه

قرآن کریم، به‌عنوان عالی‌ترین منبع رجوع مسلمانان و کتاب اعظم که سخنان خداوند متعال را در خود جای داده است، از صلوات به‌عنوان برترین اعمالی یاد کرده است که خداوند و فرشتگان هم انجام می‌دهند: «إنَّ ا... وَ مَلَائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَی النَّبِیِّ یَاأَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِیمًا: خدا و فرشتگانش بر پیامبر صلوات می‌فرستند؛‌ای کسانی که ایمان آورده‌اید، بر او صلوات فرستید و سلام کنید؛ سلامی نیکو». (سوره احزاب، آیه۵۶)

ضمانت اجابت دعا

در حکمت۱۶۳ نهج‌البلاغه درباره آثار صلوات چنین آمده است: «هر زمان که از خداوند متعال حاجتی داشتی، بر پیامبر اکرم (ص) درود فرست، سپس حاجت خود را بخواه؛ زیرا خداوند، برتر و بزرگوارتر از آن است که از دو حاجت طلب‌شده، یکی را برآورد و دیگری را نادیده انگارد». امام‌صادق (ع) نیز فرموده‌اند: «دعا همواره در پرده است تا زمانی که بر حضرت محمد و آل‌محمد صلوات و درود فرستاده شود، همانا [هنگام دعا]اول مدح (بیان صفات خداوند)، سپس ستایش خداوند (اعتراف به نعمت و شکر او) و از آن پس، اعتراف به گناه و درنهایت، مطالبه و درخواست حاجت است». (اصول‌کافی، ج۲، ص۴۹۱، ح یکم)

در ماه شعبان زیاد صلوات بفرستید

پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند: «در مقابل صد صلوات، خدا صد حاجت را برآورده کند». (هدیه خدا، ص ۲۰) با این همه آثار و برکات، حال که در ماه شعبان، ماه پیامبر (ص)، قرار داریم، خوب است اگر توان روزه گرفتن و نماز مستحبی نداریم، به ذکر شریف «صلوات» و مخصوصا صلوات شعبانیه اهتمام بورزیم که در‌های خیر و برکت را به روی انسان باز می‌کند.

صلوات؛ شاه‌بیت دعا‌های امام‌سجاد (ع)

تمام ادعیه موجود در کتاب ارزشمند صحیفه‌سجادیه نیز یا با ذکر صلوات آغاز می‌شوند یا با صلوات پایان می‌یابند. در برخی از آنها نیز در میانه و اثنای دعا، بر محمد (ص) صلوات فرستاده شده است؛ زیرا امامان معصوم (ع) بر این باورند که صلوات، ذکر گشاینده در برآورده کردن حاجات و دعا‌هاست و در هر دعایی که ذکر صلوات فرستاده شود، استجابت آن ازسوی خداوند سبحان حتمی است.

شرط سنگینی حسنات

از رسول خدا (ص) درباره فواید فرستادن صلوات نقل است که: «همانا، در روز قیامت، من میزان اعمال هستم؛ به این معنی که به هنگام حسابرسی، چنانچه کسی کفه گناهانش سنگین‌تر از کفه حسناتش باشد، صلوات‌هایی را که بر من فرستاده است، بر کفته حسناتش قرار خواهم داد». (داستان‌های صلوات، ص۱۳)؛ و نیز در روایت دیگری پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «دو بنده که دوست یکدیگر باشند و برای رضای خدا با هم مصافحه کنند و بر من صلوات فرستند، پیش از آنکه ازهم جدا شوند، خداوند گناهان هر دو را می‌آمرزد». (فضایل صلوات، ص۱۱۲).

برطرف‌کننده فقر

صلوات آثار و برکات بی‌شماری دارد که هرکدام می‌تواند عطش این ذکر را در وجود انسان شعله‌ور کند؛ چنان‌که امام‌علی (ع) فرموده‌اند: «صلوات فرستادن در محو کردن گناهان، شدیدتر از فرونشانیدن آتش توسط آب است». (ثواب‌الاعمال و عقاب‌الاعمال، ص۱۸۴). (آثار و برکات صلوات، ص ۹۷). بنا بر تصریح روایات، «صلوات، فقر را برطرف می‌کند» و نیز توصیه شده است «هرگاه چیزی از یاد انسان برود و آدمی آن را فراموش کند، صلوات موجب می‌شود آن را به خاطر آورد». (هدیه خدا، ص ۲۰)

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.