صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

چگونه یاور امام زمان (عج) باشیم؟ | از تقوا تا اخلاق نیکو

  • کد خبر: ۳۱۶۲۰۲
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۹
کارشناس علوم دینی راهکار‌های عملی را برای نزدیک شدن به امام زمان(عج) بیان کرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمحمد حسینی در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، بر ضرورت هماهنگی رفتار و اخلاق فردی با معیار‌های اسلامی برای جلب رضایت امام‌زمان(عج) تأکید کرد.

وی با اشاره به جایگاه ویژه امام عصر (عج) در اندیشه شیعی، راهکار‌های عملی را برای نزدیک شدن به این هدف تبیین کرد.

تقوا و عمل به فرایض دینی؛ پایه اصلی

حجت‌الاسلام‌ حسینی نخستین گام را تقوای الهی و التزام به واجبات دینی دانست و افزود: امام‌زمان(عج) تجلی‌بخش احکام نورانی اسلام است. اطاعت از خداوند و ترک محرمات، زمینه‌ای برای همراهی با ایشان محسوب می‌شود. نماز اول وقت، روزه، خمس و زکات، نه‌تنها تکالیف شرعی، بلکه نشانه وفاداری به آرمان‌های امام غایب است. او به حدیثی از امام صادق (ع) استناد کرد که می‌فرمایند «هر کس دوست دارد از یاران قائم (عج) باشد، باید منتظر باشد و در این حال، به پرهیزگاری و اخلاق نیکو رفتار کند.

اخلاق اجتماعی؛ بازتاب ایمان

این کارشناس مذهبی، دومین محور را رعایت اخلاق اسلامی در تعاملات عنوان کرد و گفت: امام‌زمان(عج) برای احیای عدالت و مهرورزی قیام می‌کنند. رفتار ما با خانواده، همسایه، همکاران و حتی دشمنان، باید آینه‌ای از مهربانی، صداقت و انصاف باشد. کمک به محرومان، رفع تبعیض و پرهیز از غیبت و تهمت، از مصادیق عینی این امر است.

وی با اشاره به آیه «وَ قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً» (با مردم به نیکی سخن بگویید)، افزود: زبان و کردار ما باید همسو با قرآن، سبب جذب قلوب به سوی حق شود.

دعا و نیایش؛ پیوند معنوی با حجت خدا

حجت‌الاسلام‌ حسینی بر نقش دعا و یاد امام عصر (عج) در زندگی روزمره تأکید کرد: دعا برای فرج، نه‌تنها یک عبادت، بلکه بیان اشتیاق برای ظهور است. خواندن دعای عهد، زیارت آل‌یاسین و صدقه به‌نیابت ایشان، پیوندی ناگسستنی با امام ایجاد می‌کند.

او همچنین «انتظار فرج» را فراتر از یک شعار خواند و توضیح داد: انتظار واقعی یعنی آمادگی دائمی؛ همان‌گونه‌که سرباز در میدان، خود را برای فرمان فرمانده مهیا می‌کند، ما نیز باید با اصلاح نفس و گسترش معروف، زمینه‌ساز ظهور شویم.

مطالعه سیره ائمه؛ الگویی برای رفتار

وی مطالعه زندگی ائمه اطهار (ع) را راهی برای شناخت معیار‌های رضایت امام‌زمان(عج) دانست و گفت: سیره امام علی(ع) در عدالت، امام حسین(ع) در شجاعت و امام سجاد(ع) در عبادت، نشان می‌دهد که محبوبیت نزد خدا و اولیایش، در گرو عمل صالح و ایثار است. امروز نیز باید با الگوگیری از این سیره، در مسیر خدمت به مردم گام برداریم.

صلاحیت فردی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی

حجت‌الاسلام حسینی با تأکید بر لزوم نیت خالص در تمام اعمال، خاطرنشان کرد: رضایت امام‌زمان(عج) در گرو آن است که همواره خود را در محضر ایشان ببینیم. اگر در تصمیم‌های شخصی، شغلی و اجتماعی، رضایت خدا و ولیّش را معیار قرار دهیم، زندگی به عبادتی تبدیل می‌شود که موردتأیید حجت الهی است.

این کارشناس مذهبی با اشاره به حدیثی از پیامبر (ص)، نتیجه‌گیری کرد: بهترین اعمال، آن‌هایی هستند که هرچند کوچک، پیوسته و بااخلاص باشند. امام‌زمان(عج) نیز به کسانی نظر لطف دارند که در مسیر حق، استوار و خستگی‌ناپذیر می‌مانند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.