محمد رجبزاده در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز با اعلام این خبر، اظهار کرد: بر این اساس، خراسان رضوی بعد از استانهای آذربایجان شرقی، چهارمحالوبختیاری، فارس و آذربایجان غربی دارای رتبه پنجم شده است. همچنین رتبه ششم تولید گردو بعد از استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، فارس، تهران و اصفهان متعلق به این استان است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه سطح زیر کشت باغات گردوی استان ۶ هزار و ۴۳۸ هکتار است، گفت: از این میزان، ۷۶۴ هکتار غیربارور و پنج هزار و ۶۷۴ هکتار آن بارور است. امسال (۱۴۰۳)، از باغات گردوی استان حدود هفت هزار تن گردو برداشت شده است.
وی بیان کرد: بیشترین سطح زیر کشت و تولید محصول گردوی استان در شهرستانهای جغتای، چناران، گلبهار، کلاتنادر، قوچان، طرقبهشاندیز، جوین، درگز، کوهسرخ، بردسکن، سبزوار، تربتجام و داورزن است.
رجبزاده با اشاره به مشکلات و محدودیتهای تولید گردو در استان اظهار کرد: یکی از دلایل اصلی پایینبودن عملکرد باغات گردوی استان وجود ارقام محلی و کمبازده بوده که به منظور کاهش این مشکل، کشت و توسعه سایر ارقام پرمحصول و سازگار با شرایط اقلیمی ازجمله ارقام چندلر، جمال، فرانکت، فرنور و پدرو در سالیان اخیر در معرض توجه قرار گرفته است.
وی افزود: در سالهای اخیر، اجرای طرح اصلاح و نوسازی و جایگزینی باغات گردوی قدیمی و سنتی و تبدیل آنها به باغات جدید، مدرن و متراکم و همچنین اجرای طرح سرشاخهکاری با ارقام جدید با عملکرد بالا در دستورکار مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قرار گرفته و تاکنون در سطح حدود ۱۸۰ هکتار از باغات استان، طرح سرشاخهکاری و اصلاح باغات گردو انجام شده است.