صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

درگذشت کارلوس جیه‌گس، فیلم‌ساز برجسته برزیلی

  • کد خبر: ۳۱۸۱۴۸
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۶
کارلوس جیه‌گس، فیلم‌ساز برجسته برزیلی و چهره پیشرو در جنبش سینما نو درگذشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کارلوس جیه‌گس، فیلم‌ساز مشهور برزیلی و یکی از چهره‌های پیشرو در جنبش سینما نوو در سن ۸۴ سالگی در ریو دو ژانیرو درگذشت. او که بیش از ۲۰ فیلم از جمله «شیکا دا سیلوا» و «خداحافظ برزیل» را کارگردانی کرده بود، به دلیل عوارض پس از عمل جراحی درگذشت.

جیه‌گس که بیش از ۲۰ فیلم را در کارنامه داشت، یکی از چهره‌های پیشرو در جنبش سینما نوو (Cinema Novo) به شمار می‌رفت. این جنبش که در دهه ۱۹۶۰ ظهور کرد، از سینما برای نقد نابرابری‌های اجتماعی استفاده می‌کرد و از موج نوی فرانسه و نئورئالیسم ایتالیایی الهام گرفته بود.

این فیلم‌ساز که به طور گسترده با نام کاکا جیه‌گس شناخته می‌شد، پس از عمل جراحی دچار عوارض شد. این موضوع را آکادمی ادبیات بریل که او یکی از اعضای آن بود در بیانیه‌ای اعلام کرد.

لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا رئیس‌جمهور برزیل، در واکنش به درگذشت این سینماگر در بیانیه‌ای نوشت: «فیلم‌های جیه‌گس بازتاب‌دهنده تاریخ، هویت و خلاقیت برزیل هستند. او در طول زندگی‌اش برزیل و فرهنگ برزیلی را به صفحه سینما آورد و توجه تمام جهان را به خود جلب کرد.»

فیلم «خداحافظ برزیل» ساخته این کارگردان، یک فیلم جاده‌ای درباره کشوری در حال گذار است که در سال ۱۹۸۰ برای کسب نخل طلای جشنواره فیلم کن رقابت کرد. در سال ۲۰۱۰، دیگس فیلم «۵ در فاولا» را تولید کرد که به طور کامل توسط فیلم‌سازان جوان از جوامع فقیرنشین ریو دو ژانیرو طراحی، نوشته و کارگردانی شده بود.

کارلوس جیه‌گس در طول دوران حرفه‌ای خود به عنوان یکی از مهم‌ترین چهره‌های سینمای برزیل شناخته می‌شد و آثارش تأثیر عمیقی بر سینمای اجتماعی و سیاسی این کشور گذاشت. او با استفاده از سینما به عنوان ابزاری برای بیان مسائل اجتماعی، میراثی ماندگار از خود به جای گذاشت.

این سینماگر برخی از فیلم‌های خود را در جشنواره کن ارائه کرده است، از جمله سه فیلم در بخش رقابتی شامل« خداحافظ برزیل» «کولومبو» و «منطقه ریو». او همچنین چندین بار عضو هیات داوران جشنواره کن بوده است و نخستین بار در سال ۱۹۸۱ در بخش اصلی، در سال ۲۰۱۰ در بخش فیلم های کوتاه و در سال ۲۰۱۲ نیز ریاست هیات داروان جایزه دوربین طلایی کن را بر عهده داشت.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.