جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۲۵ به «لاسلو کراسناهورکایی» اهل مجارستان رسید مجموعه نمایشی «دو نفره‌ها» در رادیو + زمان پخش انتشار دوبله فیلم «چهار شگفت‌انگیز: اولین قدم‌ها» از فیلیمو مناسبت‌ها و تقویم فرهنگی‌هنری امروز (جمعه، ۱۸ مهر ۱۴۰۴) برنامه‌های گالری‌های مشهد در روز‌های آتی (۱۷ مهر ۱۴۰۴) انتشار اشعار منتشرنشده «شیموس هینی» برنده نوبل پرواز بر فراز کلمات | درباره ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی و راهکار‌هایی که شما را ترغیب به خواندن می‌کند حکایت بهروز و وصیت سه‌جانبه دبیر هجدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر معرفی شد تقدیر از «هوشنگ مرادی کرمانی» به مناسبت هفته کودک نامزد‌های نوبل ادبیات ۲۰۲۵ معرفی شدند تبلور اندیشه‌های مکتب شیعه در هنر استاد محمود فرشچیان فصل دوم «دکستر: رستاخیز» در راه است هماوردیِ تجدد و سنت | گفت‌و‌گو با علی صنعوی درباره ترجمه رمان «زمستان در مادرید» که به جنگ داخلی اسپانیا می‌پردازد برنامه «انارستان» روی شبکه افق کتاب «پستچی پهپادی» در کتابفروشی‌ها
سرخط خبرها

صحبت‌های ابراهیم حاتمی‌کیا درباره ساخت فیلم موسی کلیم‌الله(ع)

  • کد خبر: ۳۱۷۸۷۷
  • ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۱
صحبت‌های ابراهیم حاتمی‌کیا درباره ساخت فیلم موسی کلیم‌الله(ع)
ابراهیم حاتمی‌کیا، کارگردان فیلم موسی کلیم‌الله، در آیین اختتامیه چهاردهمین دوره محافل هم‌اندیشی سینمای انقلاب، درباره این فیلم گفت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در بخش پایانی آیین اختتامیه چهاردهمین دوره محافل هم‌اندیشی سینمای انقلاب، از ابراهیم حاتمی‌کیا به‌عنوان چهره سال سینمای انقلاب تجلیل شد. او پس از دریافت جایزه، از تجربه ساخت فیلمی درباره حاج قاسم سلیمانی سخن گفت و تأکید کرد که «موسی کلیم‌الله» را نیز با همان منطق حاج قاسم ساخته است.

حاتمی‌کیا گفت: «قبل از «موسی»، مشغول تحقیق و پیش‌تولید یک فیلم درباره حاج قاسم سلیمانی در سوریه بودم. این پروژه در هفته‌های پایانی جنگ با داعش بود و من شش ماه در سوریه تحقیق کردم. توفیق آشنایی بیشتر با حاج قاسم را در آن دوران داشتم.»

او ادامه داد: «قصد داشتم آن فیلم را بسازم، اما قسمت نشد. پس از آن، پروژه «موسی کلیم‌الله» به من پیشنهاد شد؛ فیلمی که پس از درگذشت فرج‌الله سلحشور و مشکلات جمال شورجه، به من واگذار شد. با آگاهی از سختی‌های آن، پذیرفتم که این مسیر را ادامه دهم.»

حاتمی‌کیا در ادامه با اشاره به روش حاج قاسم در جنگیدن گفت: «شهید سلیمانی در جنگ منطق خاص خودش را داشت که صرفاً نظامی نبود. من این منطق را در فیلم «موسی کلیم‌الله» به کار بردم. هزار دلیل برای نساختن این فیلم وجود داشت، اما آنها را کنار گذاشتم و با همان منطق شهید سلیمانی کار را پیش بردم.»

او همچنین به حمایت‌های سید محمود رضوی از این پروژه اشاره کرد و گفت: «ما برای این فیلم ۱۷ هزار مترمربع فضا می‌خواستیم، اما شرایط ساخت آن وجود نداشت. به همین دلیل، با ایده‌ای نو، پروژه را در فضایی ۱۷۰ متری اجرا کردیم؛ این همان چیزی است که از حاج قاسم یاد گرفته‌ایم.»

حاتمی‌کیا در پایان، با بیان اینکه «مست عشق» مهدی فتحی امید تازه‌ای در سینمای دینی ایجاد کرده است، گفت: «من تنها یک‌بار با پدرم به سینما رفتم، آن‌هم برای تماشای مستندی درباره خانه خدا. مردم آن زمان، با نیت عبادت به سینما می‌آمدند. آرزوی من این است که دوباره سینما چنین جایگاهی پیدا کند.» مراسم با تقدیر از برگزیدگان و تجلیل از تلاش‌های سینماگران انقلاب به پایان رسید.

منبع: جهان امروز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->