حسن مرادی در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز، درخصوص تأثیر تعطیلی بر رفع ناترازی انرژی، اظهار کرد: زمانی که دولت اعلام تعطیلی میکند، به این معناست که تمام ادارات، شرکتهای دولتی، نهادهای عمومی و... قاعدتاً از مدار مصرف خارج شوند و این مصرف در دو بخش الکتریسیته و برق مصرفی و نیز سیستمهای گرمایشی است.
وی افزود: درباره سیستمهای گرمایشی شک دارم و بارها گله کردم که شما در روز مراجعه دارید که آیا واقعاً ادارات بهینه مصرف میکنند یا خیر؟ که نظر من به عنوان یک کارشناس این است که مصرف بهینه وجود ندارد و مشاهده میکنم که اتاق یک مدیرعامل به عنوان مثال ۱۰۰ لامپ مهتابی روشن دارد در حالی که بهگفته مدیر دفتر، حضور ندارد، اما دستور است که روشن باشد؛ چه دستوری است که خلاف شرع، عرف و قانون است؟ چرا وقتی مدیرعامل حضور ندارد یا در جلسه دیگری است، باید چراغ اتاقش روشن باشد؟ ما نوعی رودربایستی با یکدیگر داریم که بلای جان سیستم است.
این کارشناس حوزه انرژی ادامه داد: در ساختمانهای کوچک که ادارات استفاده میکنند، یک منزل سرایداری وجود دارد که سیستم گرمایشی سرایداری متصل به گرمایش ساختمان است و چون باید منزل سرایدار گرم باشد، تمام سیستم گرمایشی آن ساختمان فعال است؛ لذا باید دولت بخشنامهای صادر کند که سیستم سرمایشی سرایداریها جدا شده و سیستم پکیج تهیه شود.
مرادی با تأکید بر نظارت بر مصرف بهینه ادارات در ایام تعطیلی، عنوان کرد: اگر آنچه که قانون مقرر میدارد و مورد انتظار دولت است، در ایام تعطیل توسط ادارات اجرا شود، تعطیلی میتواند در میزان مصرف تاثیرگذار باشد.
وی افزود: اما من شک دارم؛ من میترسم ما پایتخت یا هرجای دیگری در کشور را تعطیل کنیم، اما مدیران و کارکنان خاطی وجود داشته باشند و ما حجم زیادی پِرت گرمایشی داشته باشیم.
این استاد حقوق انرژی دانشگاه تهران در ادامه گفت: شخصا مشاهده کردم که مطب پزشکی در عین حالی که شوفاژ روشن است، پنجره ایشان باز است، جای دیگری میبینم که شوفاژ روشن، کولرگازی روشن و پنجره باز است، کجا را الگو قرار دهیم؟ مردم میبینند که رعایت نمیشود.
مرادی عنوان کرد: دو بخشنامه برای مسعود پزشکیان، ریاست جمهوری از طریق کانالی موثق ارسال کردم که در آنها نحوه صرفهجویی برق ادارات و نحوه برخورد با مصرف گاز به صورت گسترده به ویژه در اماکن روباز، مغازهها و کانونهای مصرف گسترده در اطراف شهرها را قید کردم.
نماینده دوره ششم و هفتم مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: یکی دیگر از مواردی که در بخشنامهها عنوان کردم، نظارت بر انبارهاست که مهتابیهای قدیمی با مهتابیهای جدید که یک چهارم مصرف آنها را دارند تعویض شود.
وی با اشاره به چند مورد جزئی جهت صرفهجویی در ادارات گفت: اگر دولت، کارگزاران دولتی و نهادهای عمومی رعایت کنند تعطیل کردن میتواند به حل ناترازی کمک کند، اما صرف تعطیلی مشکلی را حل نمیکند و باید به جزئیات توجه شود؛ اینگونه نباشد که من به عنوان مدیرعامل یک مجموعه دولتی به کم مصرفی تظاهر کنم، اما نهادهای زیردست من رعایت نکنند، باید راستیآزمایی شود.