ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار نفر برای دریافت وام ازدواج فرزندان بازنشستگان افزایش قیمت نفت (۳ مرداد ۱۴۰۴) مهلت شرکت در طرح بیمه سهام تمدید شد مسیر سخت صنعت ساختمان، از چاله به چاه | گزارش شهرآرانیوز از نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان در مشهد + فیلم معاون وزیر صمت: برنامه قطعی برق صنایع در اختیار استان‌ها است با پیشنهاد روسیه، ایران مرکز اقتصاد بریکس می‌شود معرفی بروکر ارانته (Errante) [واریز ریالی + رگوله معتبر و پشتیبانی فارسی] زائران چگونه ارز اربعین ۱۴۰۴ را دریافت کنند؟ واردات ۱۶۵۰ تن برنج پاکستانی به خراسان رضوی | آیا مشکل کمبود برنج حل می‌شود؟ آغاز طرح فروش ۱۱ محصول ایران‌خودرو از ۴ مرداد بیست‌وششمین نمایشگاه صنعت ساختمان در مشهد آغازبه‌کار کرد + فیلم مصرف برق کشور از ۷۶ هزار مگاوات عبور کرد جزییات طرح فروش فوری ۱۱ محصول ایران‌خودرو از شنبه (۴ مرداد ۱۴۰۴) بهره‌برداری از پروژه هوشمندسازی شبکه گاز مشهد مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران: زمستان بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ و تابستان ۱۰۰ میلیون مترمکعب ناترازی داریم دستور وزیر کشاورزی بر اصلاح قیمت لبنیات استاندار خراسان رضوی: امروز من شرمنده مردم هستم که قطعی آب و برق داریم مدیرعامل شرکت بازرگانی گاز ایران: باید ۴.۱ میلیون بخاری راندمان بالا را طی دو سال جایگزین کنیم آغاز طرح جایگزینی ۷۲۵ هزار بخاری راندمان بالا با ۲۸۸ میلیون دلار سرمایه‌گذاری در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) ریزش سنگین قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (یکم مرداد ۱۴۰۴) + جدول قیمت بررسی قیمت‌ها در بازار خودرو‌های داخلی (یکم مرداد ۱۴۰۴) | ساینا اتوماتیک ۶۰۲ میلیون تومان بررسی قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) + جدول قیمت رسمی دینار عراق در بانک مرکزی چقدر است؟ (یکم مرداد ۱۴۰۴) تأمین اعتبار ۴۱ پروژه عمرانی در خراسان رضوی با مالیات‌های نشان‌دار به‌روزرسانی اطلاعات خانوار‌ها | درآمد حاصل از حذف یارانه ثروتمندان، بین دهک‌های پایین توزیع می‌شود توزیع ۲۰ هزار تن نهاده‌های دامی در خراسان رضوی آغاز فروش بلیت پرواز‌های اربعین از هشتم مردادماه ۱۴۰۴ شروع سرد بورس در گرم‌ترین ماه سال | گزارش وضعیت بازار سهام (یکم مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم مرداد ۱۴۰۴) | ماندگاری دلار در کانال ۸۸ هزار تومان
سرخط خبرها

هشدار درباره ناترازی انرژی در سال‌های آینده

  • کد خبر: ۳۲۰۵۵۹
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۱
هشدار درباره ناترازی انرژی در سال‌های آینده
حتما تذکر‌های پی در پی رئیس جمهور درباره خاموش کردن چراغ‌های اضافه در بازدید‌های مختلف ایشان را دیده‌اید، یا جملاتی شبیه به این را از مقام برتر اجرایی کشور شنیده‌اید: «من درخانه لباس بیشتر می‌پوشم تا در مصرف انرژی صرفه جویی کنم».

به گزارش شهرآرانیوز، این رفتار و کلام شایسته می‌بایست در زندگی شخصی هر ایرانی به کار گرفته شود. به خصوص این که در آموزه‌های دینی ما نیز تاکید بسیار بر صرفه جویی شده است. با این حال همچنان درصد قابل توجهی از هم وطنان، در زمستان لباس کمتری می‌پوشند و برای رهایی از گرما پنجره اتاق را باز می‌گذارند یا چه چیزی دل انگیزتر از قیلوله تابستانی با خنکای باد کولر گازی در حالی که پتو را روی سرمان کشیده‌ایم؟!

در اداره‌ها و اماکن دولتی و عمومی که هزینه انرژی قرار نیست از جیب مبارک پرداخت شود، اوضاع وخیم‌تر است؛ لذا تاکید بر سبک زندگی صرفه جویانه و مدیریت الگوی مصرف هنوز هم جای کار دارد و باید فرهنگ سازی بیشتری هم صورت گیرد، اما آقای رئیس جمهور اشکال جایی وارد می‌شود که در همین نقطه متوقف شویم و به همین تذکر‌های پدرانه بسنده کنیم و شوربختانه باید اذعان کرد، کار جایی گره می‌خورد که از گفتار و رفتار ما این چنین برداشت شود که قصد داریم توپ ناترازی انرژی را به زمین مردم بیندازیم و بد مصرفی آن‌ها را متهم اصلی این بحران بدانیم!

واقعیت تلخ این که دولت‌های گذشته، اقدام چشمگیر یا برنامه عملیاتی ویژه‌ای برای جذب سرمایه در حوزه انرژی نداشته‌اند، اما قرار نیست شما راه دولت‌های قبل را بروید و در مواجهه با بحران ناترازی انرژی از همان اسم رمز کلیشه‌ای یعنی «صرفه جویی مردمی» استفاده کنید.

تعطیلی ادارات و مدارس و راه اندازی پویش‌هایی همچون «دو درجه کمتر» البته در صورتی که با اقبال عمومی مواجه شود، شاید به طور موقت بتواند در برهه‌ای دستگیر و کمک رسان شما باشد، اما در دراز مدت نه تنها گره‌ای از کار مملکت باز می‌کند بلکه این تعطیلات، خسارات جبران ناپذیری به خصوص در حوزه آموزش و اقتصاد بر جای خواهد گذاشت.

آن طور که اعلام شده است، سال آینده ۷۵ روز تعطیل رسمی در تقویم به ثبت رسیده و اگر قرار باشد راهکار دولت در مواجه با گرما و سرما و آلودگی هوا و ... همانند امسال، تعطیلی ادارات و مدارس و دانشگاه‌ها باشد، پر بیراه نیست اگر بگوییم سال آینده تقریبا به تعداد روز‌های یک فصل سال را از دست خواهیم داد!

وقتی مصرف خودرو‌های صفر کیلومتر تولید داخل ما روی اعداد ۱۲ و ۱۳ ایستاده است، صحبت از صرفه جویی در مصرف بنزین کمی جای تامل دارد! وقتی مردم را دعوت می‌کنیم به استفاده از حمل و نقل عمومی، آیا قبلش به این توجه کرده‌ایم که اگر مردم حرف ما را جدی گرفتند و به دعوت مان لبیک گفتند، ناوگان فعلی ما در کلان شهر‌ها جوابگوی نیاز شهروندان نیست؟

مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان در چند درصد از ساختمان‌های مسکونی، اداری و عمومی ما رعایت شده است تا شاهد این حجم از هدر رفت انرژی نباشیم؟

چقدر برای جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی به منظور نوسازی شبکه‌های انتقال و توزیع انرژی تلاش کرده‌ایم تا این گوهر گرانبها به سادگی هدر نرود؟! متوسط مصرف لوازم خانگی، لوازم برقی و گازی تولید شده در کشور یا حتی کالا‌های وارداتی که به خصوص از کشور چین خریداری می‌شود، چقدر است؟ چرا به سمت تولید محصولات کم مصرف نرفته‌ایم؟ در این شرایط چطور از مردم توقع داریم کمتر مصرف کنند؟

البته بر هیچ عقل سلیمی پوشیده نیست که این اقدامات، کار یکی دو سال نیست و هر رئیس جمهوری هم قدم در این مسیر پرسنگلاخ نمی‌گذارد و نخلی را نمی‌کارد که ۸ سال بعد خرما دهد، اما از شما که صادقانه با مردم صحبت می‌کنید، انتظار دیگری می‌رود. شما اگر آبرو می‌گذارید و پویش ۲ درجه کمتر را راه می‌اندازید و امیدوار به همراهی مردم هستید، باید در کنار این چالش‌ها و پویش ها، اقدامات زیر بنایی را هم کلید بزنید، تا مردم نیز به شما امیدوار شوند و دست یاری دراز کنند.

آقای پزشکیان، مخازن خالی است! تنوع بخشی در سبد تولید انرژی باید از مهم‌ترین موضوعات کاری دولت چهاردهم باشد. بحران کمبود انرژی در مملکت را نمی‌شود به سبک بابا‌های ایرانی مدیریت کرد، نمی‌شود کنترل را در دست گرفت و یکی یکی کولر‌ها را خاموش کرد. قلم و کاغذ بردارید و به این سوال پاسخ دهید در شرایطی که ۹۳ درصد برق کشور در نیروگاه‌های حرارتی تولید می‌شود، سهم نیروگاه‌های آبی، بادی، خورشیدی و هسته‌ای در تامین برق چقدر است؟ این کاغذ را هر روز در جیب تان بگذارید و گزارش کار‌ها را هر روز بررسی کنید، تا سه، چهار سال دیگر وقتی اعداد آن روز را با وضعیت امروز مقایسه کردیم، سربلند شویم. هر چند که هیچ منتقد منصفی فراموش نمی‌کند که جذب سرمایه و بهره مندی از تکنولوژی‌های روز دنیا برای تولید انرژی پاک و با کیفیت، در شرایط تحریمی امروز کاری به غایت دشوار است، اما ناممکن نیست و به قول خودتان شاید راه درست این است که راه درست را پیدا کنیم.

منبع: روزنامه خراسان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->