به گزارش شهرآرانیوز؛ زایندهرود از شامگاه ۱۳ فروردین برای کشت دوم پاییزه بازگشایی شد و ساعتی قبل، جریان این رودخانه بزرگ فلات مرکزی ایران از پلهای تاریخی مارنان، جوبی، سی و سه پل و خواجو گذشت و اینک همزمان با ارسال خبر حاضر، به سمت پل تاریخی شهرستان روان است.
استاندار اصفهان پیشتر اعلام کرده بود که در پی بارندگیهای اخیر و رایزنیهای فشرده مدیریت استان با مقامات ملی و مشورتهای کارشناسی مقرر شده است که از شامگاه ۱۳ فروردین آب رودخانه زایندهرود برای بهرهمندی هماستانیها و کشاورزان زحمتکش بازگشایی شود.
زایندهرود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوههای زاگرس مرکزی سرچشمه میگیرد و به تالاب بینالمللی گاوخونی در شرق اصفهان میریزد.
این رودخانه در سالهای اخیر بدلایل متعدد از جمله کاهش منابع آبی، خشکسالی، برداشتهای بیرویه و مسائل مدیریتی، بطور زمانبندی شده و البته بیشتر برای آبیاری زمینهای کشاورزی شرق و غرب اصفهان جریان مییابد.
خشکی زایندهرود همچنین موجب تغذیه نشدن آبهای زیرزمینیِ دشت اصفهان شده است.
با ادامه برداشت از آبهای زیرزمینی و تغذیه نشدن آنها بواسطه جریان نداشتن دائمی زایندهرود، اکنون این خطه با بحران فرونشست زمین روبهرو شده و این پدیده به دل شهر اصفهان نیز نفوذ کرده است.
پژوهشی که اخیرا با سرمایهگذاری شهرداری انجام شده است، نشان میدهد بستر خشک زایندهرود بویژه در شهر اصفهان در ۴۰ ایستگاه تحقیقاتی از بیشه «ناژوان» گرفته تا پلهای «فلزی»، «سی و سه پل»، «خواجو» و «شهرستان» بسیار فرسایشپذیر شده و تولید گرد و غبار میکند؛ فرایندی که بزعم کارشناسان، سبب تشدید آلودگی هوای این خطه در زمان خیزش باد نیز میشود.
منبع: ایرنا