صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

استاندار خراسان رضوی: توسعه اقتصادی بدون توسعه آزادی‌های اجتماعی امکان‌پذیر نیست

  • کد خبر: ۳۲۵۳۸۶
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۴
استاندار خراسان رضوی گفت: توسعه اقتصادی بدون توسعه آزادی‌های اجتماعی امکان‌پذیر نیست و ما در استان در برخی حوزه‌ها نسبت به میانگین کشور عقب هستیم.

به گزارش شهرآرانیوز، غلامحسین مظفری، روز شنبه ۱۸ فروردین‌ماه در نشست معاون اول رئیس‌جمهور، و جمعی از فعالان سیاسی و نخبگان استان خراسان رضوی، به تشریح شرایط کنونی استان و ظرفیت‌های موجود پرداخت.

او با اشاره به نقش فعال مردم و نخبگان در انتخابات اخیر گفت: در شرایط بسیار خاص انتخابات، همه ما به این نتیجه رسیدیم که باید کار کنیم و رأی بدهیم. بسیاری از دوستان با تلاش مخلصانه و مجدانه، نقش موثری ایفا کردند. خود من نیز در مسیر همراهی و رایزنی با برخی دوستان، توصیه‌ها و کمک‌های زیادی گرفتم که باید قدردانی کنم.

مظفری در عین حال به محدودیت‌ها اشاره کرد و افزود: واقعیت این است که سرمایه انسانی موجود در استانداری رو به اتمام است و ما نتوانستیم از ظرفیت بسیاری از نخبگان استفاده کنیم. از این بابت احساس شرمندگی می‌کنم. نتوانستیم کادر جدید و جوانی را تربیت و به میدان بیاوریم تا این امانت را در آینده به آنها بسپاریم.

او گفت: ۲۷ سال پیش خود من به‌عنوان جوان‌ترین فرماندار یکی از شهر‌های بزرگ استان منصوب شدم، اما امروز با وجود نخبگان بسیار، نتوانستیم شرایطی مشابه را برای نسل جدید فراهم کنیم. البته اتفاق خوبی در حال وقوع است و در تهران تصمیماتی برای تربیت نیرو‌های جوان اتخاذ شده که امیدواریم به نتایج مطلوب برسد.

مظفری ظرفیت اجتماعی استان را بسیار بالا دانست و گفت: در استان خراسان رضوی، ۷۵۰ سازمان مردم‌نهاد (NGO) به ثبت رسیده‌اند که خوشبختانه تأثیرگذاری بالایی دارند. این ظرفیت اجتماعی در کنار ساختار حزبی فعال، قدرت تحرک سیاسی و اجتماعی استان را دوچندان کرده است.

وی وضعیت اقتصادی استان را نیز نگران‌کننده توصیف کرد و اظهار داشت: متأسفانه بر اساس آمار، مردم استان خراسان رضوی به‌طور میانگین ۳۰ درصد فقیرتر از میانگین کشوری هستند. گرچه ظاهر وضعیت شاید چیز دیگری نشان دهد، اما این واقعیت آماری است که باید جدی گرفته شود.

او در ادامه افزود: جمعیت شهر مشهد از جمعیت ۲۳ استان کشور بیشتر است. شهرستان‌های بزرگ استان هم هرکدام معادل یک استان جمعیت دارند. این حجم از جمعیت به زیرساخت، تغذیه مناسب، فضای فرهنگی و شادی‌های مشروع نیاز دارد. ما در یک استانی فرهنگی هستیم، هم بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) را داریم و هم آرامگاه حکیم فردوسی را. مشهد باید فضای گفت‌و‌گو بین فرق و ادیان را گسترش دهد.

مظفری با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای استفاده از ظرفیت نخبگان گفت: راه‌اندازی شورا‌های مشورتی و اتاق اندیشه‌ورزی گام‌هایی خوب، بوده است. در جمع حاضر، روسای چهار کارگروه از جمله آموزش‌و‌پرورش، بانوان، جوانان و کشاورزی حضور دارند که زحمات زیادی کشیده‌اند. البته نواقصی وجود دارد، اما فرصت تجربه‌اندوزی، مشارکت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در این فضا‌ها فراهم است.

او با ابراز تأسف از ناتوانی در برآورده‌کردن خواسته‌های برخی نخبگان، اظهار کرد: ما با محدودیت‌هایی مواجه بودیم و هستیم. اما تمام تلاش ما این است که با استفاده از این سرمایه عظیم اجتماعی، به وعده‌هایی که دولت داده است، پایبند باشیم و به آنها جامه‌ی عمل بپوشانیم.

خراسان رضوی کانون سیاسی و فرهنگی شرق کشور است

در ادامه این نشست محمدعلی نبی‌پور، معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی، ضمن خیرمقدم و قدردانی از حضور ایشان، به تبیین موقعیت سیاسی، فرهنگی و اجتماعی استان پرداخت.

نبی‌پور با تأکید بر جایگاه راهبردی استان در شرق کشور گفت: خراسان رضوی مهم‌ترین کانون زیستی شرق کشور است که تحولات سیاسی و فرهنگی آن، نه تنها در سطح منطقه‌ای بلکه در سطح ملی اثرگذار است.

این استان ۷ درصد از مساحت کشور و ۸ درصد از جمعیت را در خود جای داده است و با دارا بودن ۳۴ شهرستان و ۸۳ بخش، نقشی کلیدی در معادلات ملی دارد.

او با اشاره به فعالیت احزاب در استان افزود: در حال حاضر ۵۰ حزب در خراسان رضوی فعال هستند و با احتساب شعب حزبی در شهرستان‌ها، بیش از ۱۵۰ شاخه حزبی در استان فعالیت دارند. این موضوع از بار معنایی و سیاسی بالایی برخوردار است که به‌ویژه در فرآیند انتخابات‌ها نمود پیدا می‌کند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.