صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

روایت محسن توسلی از حماسه مردم غزه با خط و رنگ

  • کد خبر: ۳۲۶۱۹۶
  • ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۹
نمایشگاه «روایت» به‌کارگردانی محسن توسلی، هنرمند نقاشی‌خط، با آثاری شخصی و پرمفهوم از مقاومت مردم غزه، از طریق حروف فارسی و رنگ‌های نمادین، داستانی از درد، ایستادگی و امید را روایت می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، با آغاز جنگ در غزه، محسن توسلی، هنرمند نقاشی‌خط، تصمیم گرفت سکوت نکند. او نه با شعار، بلکه با ابزار آشنای خود خط، رنگ و فرم به روایت اندوه مردم فلسطین پرداخت. نمایشگاه «روایت» حاصل ماه‌ها پیگیری، تماشای تصویرها، ثبت جزئیات و درنهایت، خلق آثاری است که از دل یک نگاه شخصی برآمده‌اند. توسلی نه‌تنها هنرمند این مجموعه، بلکه خالق تمام آثار آن است؛ آثاری که حالا در قالب نقاشی‌خط، بخشی از حماسه‌ مردم غزه را در فضایی هنری و نمادین پیش‌روی مخاطب می‌گذارند.

در ادامه گفت‌وگوی ما با محسن توسلی، هنرمند و خالق آثار این نمایشگاه، درباره‌ روند شکل‌گیری «روایت» و مفاهیم نهفته در آن را می‌خوانید.

محسن توسلی با اشاره به روند شکل‌گیری نمایشگاه روایت تصریح کرد: از همان شروع این جریان، تصمیم داشتم برای بزرگداشت حماسه مردم غزه یک نمایشگاه برگزار کنم. از روز‌های اول، اخبار را دنبال می‌کردم، تصاویر و نشانه‌هایی را که به دستم می‌رسید، ذخیره و بررسی می‌کردم. آن‌ها برایم الهام‌بخش شدند و به‌مرور، خلق آثار را آغاز کردم. همه کار‌ها را خودم انجام دادم و ابتدا تعدادشان به ۳۰ اثر رسید.

وی افزود: حدود شش ماه پیش در موزه حرم مطهر نمایشگاهی با موضوع مقاومت مردم غزه برگزار شد که عکس‌هایی از خود جریان در کنار آثار هنری قرار داشت. بعد از آن، تولید آثار را ادامه دادم و درنهایت، نزدیک به ۶۰ اثر توسط خودم خلق شد. اکنون در نمایشگاه «روایت»، حدود ۴۰ اثر از این مجموعه به نمایش درآمده‌اند.

این هنرمند با اشاره به مدیوم نقاشی‌خط توضیح داد: نقاشی‌خط به‌دلیل داشتن رنگ و فرم، ابزار مؤثری برای انتقال مفهوم است؛ حتی برای مخاطب غیرفارسی‌زبان. به همین دلیل از این مدیوم استفاده کردم تا از طریق فرم و رنگ، بتوانم ارتباطی مستقیم با مخاطب برقرار کنم.

توسلی درباره ساختار مجموعه بیان کرد: این آثار چند بخش دارد. بخش اول با عنوان «مادر و کودک»، به رابطه مادر و فرزند و فراق آن‌ها می‌پردازد. در این قسمت از نماد پرنده استفاده‌شده، نمادی از صلح که در این روایت‌ها، خون‌بار و پرپر شده است.

وی ادامه داد: بخش دوم روایت خود من به‌عنوان یک هنرمند ایرانی است؛ اینکه با ابزار حروف فارسی چگونه می‌توانم اندوه مردم غزه را بیان کنم. زخمی‌شدن حروف و تراکم آن‌ها در آثار، انعکاسی از همین درد و رنج است.

این هنرمند درباره خطوط استفاده‌شده نیز تاکید کرد: از خطوطی مثل نستعلیق، ثلث و فرم‌های آزاد بهره گرفته‌ام. تمرکز من روی انتقال حس و مفهوم با رنگ‌ها و فرم‌ها بوده، نه صرفا انتخاب خط خاص. در برخی آثار تعمدا نشان دادم که این روایت از زبان یک هنرمند ایرانی است. در دو اثر مربوط به غزه این موضوع پررنگ‌تر است، اما در دیگر آثار، فرم و رنگ خودشان روایت را کامل کرده‌اند.

علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از این نمایشگاه به نگارخانه رضوان مراجعه کنند.

برچسب ها: نقاشی خط هنر نقاش
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.