صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نخستین نشست خبری استاندار خراسان رضوی برگزار شد | مظفری: آزادراه حرم تا حرم، ۱۰ درصد اعتبار، ۹۰ درصد فاینانس | زیرساخت قطارشهری مشهد خیلی جلوتر از کشور است + فیلم

  • کد خبر: ۳۲۷۳۹۷
  • ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۶
  • ۱
استاندار خراسان رضوی در نخستین نشست خبری خود گفت: براساس برآورد کارشناسی، خراسان رضوی برای تکمیل پروژه‌های عمرانی خود بیش از ۵۵۰ هزار میلیارد تومان و برای تحقق اهداف اقتصادی خود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. به نظر من در شرایط کنونی که زیرساخت‌های استان در شرایط بحرانی قرار دارد، باید فقط و فقط متمرکز بر این حوزه باشیم.

به گزارش شهرآرانیوز، نخستین نشست خبری غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی، صبح امروز (شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) با حضور خبرنگاران، روزنامه‌نگاران، عکاسان، تصویربرداران و اصحاب رسانه برگزار شد. وجه تمایز ویژه این نشست خبری، انتخاب بازار فرش مشهد به‌عنوان میزبان این رویداد بود که علاوه بر گفت‌وگوی خبرنگاران با استاندار خراسان رضوی، ظرفیتی برای تبادل نظر و بیان دغدغه‌های بازاریان و کسبه ایجاد کرد.

وی در این مراسم اظهار کرد: یاد و خاطره همه شهدای عزیز و گرانقدر انقلاب اسلامی را گرامی می‌داریم. امیدوارم امسال کنگره بزرگداشت ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی در شأن و عظمت شایسته برگزار شود و در آستانه فرارسیدن سالگرد حادثه بالگرد رئیس‌جمهور، یاد و خاطره شهید رئیسی را هم گرامی می‌داریم و برای رهبر معظم انقلاب و عموم مردم مشهد و استان آرزوی خیر، برکت و سلامت می‌کنم.

وی افزود: باور ما این است که مسائل استان از طریق همفکری، همراهی و هم‌افزایی قابل‌حل هستند. برگزاری این نشست خبری در بازار مشهد خودش یک فرصت بزرگ است که بتوانیم در فضایی که نبض بازار می‌تپد، درباره مشکلات و مسائل صحبت کنیم. این رسالت شما اصحاب رسانه است که درخدمت به مردم، ایران عزیز و استان خراسان رضوی باشید و این مسئولیت مشترک همه ماست.

زیرساخت‌ها، مهم‌ترین اولویت استان است

استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: هرکس مسئولیتی می‌پذیرد، باید برنامه مدونی داشته باشد و آن را پیگیری کند. در استانداری خراسان رضوی هم بنده از زمانی که عهده‌دار مسئولیت شدم، به جز سه استانداری که از دنیا رفته‌اند، من با همه استانداران دیگر جلسات مبسوط و مفصل داشته‌ام. اتفاقاً همه برنامه‌های خیلی خوبی داشته‌اند و اقدامات شاخصی انجام داده‌اند، اما به نظر من در شرایط کنونی که زیرساخت‌های استان در شرایط بحرانی قرار دارد، باید فقط و فقط متمرکز بر این حوزه باشیم.

وی افزود: براساس برآورد کارشناسی، خراسان رضوی برای تکمیل پروژه‌های عمرانی خود بیش از ۵۵۰هزار میلیارد تومان و برای تحقق اهداف اقتصادی خود ۶۰۰هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. یک نمونه مثلاً همین بحث قطار سریع‌السیر بوده که تنها نقطه کشور است که اجرای پروژه آن صرفه اقتصادی و پشتوانه منطقی خواهد داشت. در حوزه راه‌ها ما با وضعیت خاص و تأسف‌باری مواجه هستیم و سهم استان ما از شبکه آزادراهی کشور کمتر از یک درصد و فقط حدود ۳۸ کیلومتر است. پایانه‌های گمرکی استان نیاز به بازسازی جدی دارند. بحران آب از جمله چالش‌های سخت و خطرناک امروز است و ده‌ها عنوان نیاز دیگر به سرمایه‌گذاری و توسعه به این حوزه بستگی دارند.

پیشرفت پروژه‌های زیرساختی استان، باوجود چالش‌ها

مظفری خاطرنشان کرد: درست است که این سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های خراسان رضوی است، اما با توجه به اینکه سالیانه یک‌سوم جمعیت کشور به مرکز این استان می‌آیند، همه مردم کشور از آن بهره‌مند می‌شوند. من به شما بگویم باوجود مشکلاتی که امروزه وجود دارد، کار‌های شاخصی هم انجام شده که در یک نمونه، بد نیست بدانید رتبه کسب‌و‌کار خراسان رضوی در پاییز پارسال ۲۳ بوده، در زمستان به ۱۰ رسید و اکنون در رده چهارم کشور قرار دارد. این موارد از دستاورد‌هایی است که نباید از آن غفلت کرد.

وی ادامه داد: یکی از چالشی‌ترین موضوعاتی که امروز در سطح ملی در دست پیگیری است، برخی از دستورکار‌های شورای عالی زیارت و مثلاً آزادراه حرم تا حرم است؛ البته اصلی‌ترین بحث امروز همان موضوع تأمین مالی پروژه است و باوجود اینکه هنوز چالش‌هایی وجود دارد، اما خبر خوب این است که برای اولین بار، موضع واحدی در استان به‌وجود آمده یعنی مطالبات همه یکسو شده است. در پروژه قطار سریع‌السیر اعتبارات خوبی در سال جاری برای پیشرفت مطالعات تخصیص یافته است و در حوزه آزادراه نیز ۱۰ درصد تأمین منابع شده و ۹۰ درصد فاینانس خواهد بود.

اصلاح الگوی مصرف آب، مهم و اجتناب‌ناپذیر

وی در پاسخ به سؤالی درخصوص ضرورت اصلاح الگوی مصرف آب در استان گفت: امروزه بیش از ۸۴ درصد از منابع آبی استان در حوزه کشاورزی مصرف می‌شوند؛ البته این حوزه خیلی مهم است، اما چالش اصلی، ضعف بهره‌وری است که باید اصلاح شود. همین الان مصرف آب به شکل بی‌رویه در حوزه کشاورزی بسیار زیاد است و اگرچه تلاش می‌شود تا پروژه انتقال آب دریای عمان به استان هر روز پیش برود، اما یک جنبه مهم نیز همین بحث الگوی مصرف است که باید اصلاح شود. شما ببینید الان هر هزار لیتر آب در استاندارد جهانی حدود ۵ یورو است؛ یعنی بسیار گران‌تر از نرخ آب در ایران. آب ارزشمند است و مصرف نیز به‌موازات استحصال باید موردتوجه باشد.

استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: در حوزه اصلاح الگوی مصرف آب، هم کار‌هایی انجام شده و هم کار‌هایی باید انجام بشود. خوشبختانه با قرارداد بلندمدتی که شهرداری مشهد با آبفای استان امضا کرده است، تا چند سال دیگر مصرف آب شهری به طور کامل از شبکه آب شرب جدا می‌شود. در این زمینه، اقدامات خوبی در شهرداری انجام شده است. علاوه بر این، امروزه کشت‌های هیدروپونیک یا همان گلخانه‌ای خیلی برای ما واجب است. وضعیت دشت‌های استان فاجعه است. ما از مرحله بحران داریم عبور می‌کنیم.

تعیین‌تکلیف انتصابات، روی میز استانداری

استاندار خراسان رضوی در پاسخ به سؤال شهرآرا درخصوص آخرین وضعیت انتصابات، بیان کرد: تاکنون ۲۹ فرمانداری در استان تعیین تکلیف شده‌اند و خوشحالیم که در میان فرمانداران، برای اولین بار سهمی به بانوان هم اعطا شد. هم‌اکنون دامنه انتصابات در سطح معاونین فرمانداران قرار دارد و در سطح بخشداران هم متمرکز بر جوان‌گرایی هستیم. البته در حوزه مدیران کل ادارات، استانداری نمی‌تواند براساس شاخصه‌های مدنظر خود اقدام به تغییر و تحول کند؛ بلکه نظر وزارتخانه‌های مربوطه نیز دخیل است که برای یک‌دست‌کردن ساختار اداری و اجرایی استان، درحال رایزنی هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: این‌ها سرمایه‌های ماست. ما بیش از ۲۲۰۰ اثر ثبت‌شده تاریخی در استان داریم. ۳۴ شهرستان و ۹۶ شهری که ما در این استان داریم، همگی قابلیت میزبانی از مسافران را دارند. ۶۳ موزه که در خراسان رضوی می‌تواند سوژه محبوب بازدید گردشگران باشد. خوشبختانه استان ما امروزه به یکی از کانون‌های گردشگری سلامت نیز تبدیل شده که این حوزه بازهم جای کار دارد. اگرچه ما امروزه در مشهد بیش از سه هزار تخت نسبت‌به میانگین سرانه درمانی ملی کمبود داریم، اما وضع دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال‌های اخیر خیلی بهتر شده، بیمارستان‌های متعددی درحال تکمیل است و امیدواریم با سرمایه‌گذاری هدفمند بتوانیم زیرساخت‌های درمانی این کلانشهر را بیشتر توسعه بدهیم.

به گفته وی، در هر حال، تلاش استانداری خراسان رضوی این است که اولاً جاذبه‌ها افزایش پیدا کنند و دوماً ماندگاری زائران بالا برود. وی به عنوان نمونه به زیرساخت پروژه منطقه نمونه گردشگری بین‌المللی در شاندیز اشاره کرد که هفت هزار هکتار زیربنا دارد و تاکنون اگرچه ۳۰ هکتار آن پیش رفته است، بقیه هم به‌زودی آغاز خواهد شد.

روزانه ۳ هزار نفر از اتباع وارد استان می‌شوند

مظفری در پاسخ به سؤالی درخصوص آخرین وضعیت دیوار مرزی ایران و افغانستان، اظهار کرد: این یک پروژه بزرگ ملی است که ۶۰ کیلومتر از آن در خراسان رضوی قرار گرفته و هم‌اکنون فرایند اجرایی و عمرانی آن درحال پیشروی است. با این حال، آنچه بیش از همه موردپسند و توجه ما قرار دارد، این است که چه این‌طرف و چه آن‌طرف مرزمان با افغانستان از نظر زیرساختی توسعه پیدا کند تا دیگر این مشکلات از بین برود. نمی‌گویم پول بدهیم؛ منظورم این است که سرمایه‌گذاری مشترک انجام شود و دو کشور نفع ببرند. همین الان منطقه آزاد دوغارون به وسعت ۱۲ هزار هکتار که سرمایه‌گذاری در آن در حال انجام است، یک زیرساخت بی‌نظیر گمرکی برای خراسان رضوی خواهد بود.

وی افزود: یکی از چالش‌های این وضعیت مرزی همین مشکلات مربوط به اتباع است. من خودم سه نوبت فقط با دکتر عراقچی، وزیر امور خارجه، در این باره صحبت کرده‌ام. حالا درست است اتباع غیرمجاز هرگز نباید وارد شوند، اما همین الان که داریم صحبت می‌کنیم، روزانه سه هزار نفر از اتباع افغانستانی از مرز‌های خراسان رضوی وارد کشور می‌شوند. به‌صورت رسمی هم ۴۰۰ هزار نفر از اتباع افغانستانی امروزه در استان ما زندگی می‌کنند که روند سامان‌دهی آن‌ها در حال پیگیری است.

پاسخ به چند سؤال، از شهر فرودگاهی تا حاشیه شهر

استاندار خراسان رضوی در پاسخ به سؤالات چند نفر از اصحاب رسانه در حوزه‌های مختلف خاطرنشان کرد: اولاً درباره حاشیه شهر، مهم‌ترین نکته از نظر من این است که حاشیه در حاشیه نباید ایجاد شود؛ یعنی همین فضایی که امروز داریم، ثابت بماند و بعد متمرکز بر بهسازی و توسعه باشیم. البته این هم یک واقعیت است که در سال‌های اخیر، واقعاً زیرساخت‌های خوبی در حوزه حاشیه شهر مشهد ایجاد شده و باید به این ظرفیت‌ها نیز اشاره کرد.

وی ادامه داد: بیش از ۶۰ درصد اقتصاد استان متمرکز بر بخش خدمات است. حالا تأکید ما این است که در جریان پذیرایی از زائران، سازوکار ما توجیه اقتصادی داشته باشد. نه‌ اینکه فقط خدمات مطلق و بدون درآمدزایی بدهیم و نه‌ اینکه فقط متمرکز بر درآمدزایی باشیم. یک ترکیبی از این دو حالت نیاز است. شهرداری مشهد و آستان قدس رضوی اگر زیرساخت‌های بزرگ، درشأن و شاخص داشته باشند، هم استان از نظر اقتصادی رونق می‌گیرد و هم مهمانان طعم میزبانی شایسته را می‌چشند.

مظفری این را هم گفت که شهر فرودگاهی ایده خیلی خوبی است و تأکید مجموعه استانداری این است که این فضا، یک زیرساخت اقتصادی بزرگ در اختیار استان باشد؛ زیرا در هر حال، بالاخره ۱۲ هزار هکتار زمین به این موضوع اختصاص یافته و با راه‌اندازی هم‌زمان خطوط تجارت هوایی (Cargo) با حمل‌ونقل مسافران، می‌توان به آینده اقتصادی امیدوارتر بود.

زیرساخت قطارشهری مشهد خیلی جلوتر از کشور است

استاندار خراسان رضوی با تأکید بر ضرورت توجه بیشتر به زیرساخت‌های خدمات شهری در مشهد نیز اظهار کرد: تشکر می‌کنم از همه عزیزانمان در شورای شهر و شهرداری مشهدمقدس، زیرا اقداماتی که تاکنون در مشهد و به خصوص در بخش قطارشهری انجام شده، واقعاً از کشور بسیار جلوتر است. بالاخره این موضوع مخارج بسیار سنگینی دارد. هر کیلومتر قطارشهری بیش از پنج همت اعتبار نیاز دارد. ما باور داریم که استانداری به عنوان نماینده دولت باید کمک کند و از اوراق گرفته تا تسهیلگری‌های قانونی، هر اقدامی که لازم باشد، انجام می‌دهد.

وی افزود: همین الان مکاتباتی برای تأمین مالی قطارشهری در حال انجام است. به‌هرحال باور ما این است که راه برون‌رفت از ترافیک، آسایش روحی‌روانی شهروندان و پاکیزگی هوا، توجه بیشتر به حمل‌ونقل درون‌شهری است و علاوه بر قطارشهری، موضوعات اتوبوس‌رانی و تاکسی‌رانی هم اهمیت مضاعف دارند.

۱۸ هزار مگاوات کسری برق داریم

مظفری در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت ناترازی انرژی و چالش قطعی برق در استان نیز خاطرنشان کرد: واقعیت تلخی که امروز ما با آن مواجه هستیم، این است که مصرف ما از تولید انرژی فراتر رفته است. این شرایط، یک‌روزه و یک‌شبه و یک‌ساله آغاز نشده است. این چالش دقیقاً از زمانی آغاز شد که ما در مجلس هفتم، یک مصوبه را در کمیسیون اقتصادی تصویب کردیم که بر حامل‌های انرژی قیمت‌گذاری شود. دخالت در اقتصاد به اسم عیدی‌دادن به مردم و حمایت از آن‌ها، قانون بد و اشتباهی بود که ما گذاشتیم و به‌تدریج شرایطی را به کشور تحمیل کردیم که ثمره آن امروز معلوم است.

وی ادامه داد: ما ۱۸ هزار مگاوات کسری برق داریم که این کسری، اصلاً در یک سال قابل‌جبران نیست؛ یعنی از نظر منطقی غیرممکن است. همین الان هزینه‌های بسیار سنگینی هم به کشور دارد تحمیل می‌شود تا افزایش ظرفیت تولید صورت بگیرد. در این بین، استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی و بادی یک ضرورت است که خراسان رضوی یکی از بهترین موقعیت‌ها و ظرفیت‌های طبیعی و خدادادی را دارد. بر همین اساس، افتتاح نیروگاه‌های بزرگ‌مقیاس برق، فرصت بزرگی است که هم‌اکنون در دست پیگیری بوده و به‌زودی اخبار امیدوارکننده‌ای درباره آن اعلام خواهد شد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
میم
۱۷:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۰
آقایاستاندار چطوراینقدردقیق میدونن روزی 3000 نفرافغانی غیر مجاز وارد کشور میشن مگه میشمرین روزانه ... اعداد ازاینفراتر هست و یک بحران عجیب آینده ایران و خراسان رو در بر میگیره که اونجاست که هیچ مقامی پاسخگوی ایم وضعیت نیست ... شما میگید 3000 هزار من میگم بالای ده هزار نفر