به گزارش شهرآرانیوز، دکتر یاسر یادگاری با اشاره به اینکه بیماریهای آلرژیک یکسری بیماری مزمن هستند که در برخی اوقات با داروها کنترل کامل و یا به دنبال درمانهای مناسب به خواب میروند، گفت: در فصل تابستان گردههای گلها و درختان و چمنها آزار دهنده هستند و میتواند زمینه آلرژی را فراهم کنند و در فصل زمستان موادی مانند قارچ و کپک، خشکی هوای منزل، مصرف سیگار و قلیان و آلودگیها به دلیل پدیده وارونگی بیماری زا هستند.
وی با بیان اینکه عامل تشدید بیماری آلرژیک در فصل زمستان درگیریهای ویروسی است، گفت: سرفههای مزمن در سنین مختلف میتواند افراد را درگیر سازد.
دکتر یادگاری با اشاره به اینکه در تشخیص علل احتمالی سرفههای مزمن با کنار گذاشتن عوامل خطرناک مانند بیماریهای عفونی ماندگار و تومورها تشخیص آلرژی برای بیمار در نظر گرفته میشود، گفت: اکثر سرفههای ماندگار شب به دلیل تجمع اخلاط پشت حلق، رفلاکس معده و یکسری ییماریهای غیر آلرژیک است.
فوق تخصص آلرژی بالینی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه هنگام ابتلا کودکان به بیماریهای ویروسی نباید اصراری به مصرف آنتی بیوتیک داشت، زیرا علاوه بر مقاوم سازی بدن در برابر آنتی بیوتیک، میکروبهای مفید برای بدن را نیز از بین میبرد، گفت: یک بیماری ویروسی بین سه تا ۵ روز دوره درمان دارد بنابراین نباید با عجله داشتن برای بهبودی روند درمان را دچار اختلال کرد.
وی با بیان اینکه سرفهای که بیشتر از چهارهفته طول بکشد، سرفه مزمن نامیده میشود، گفت: سرفه ممکن است به وسیله خود شخص ایجاد شود یا سایکوژنیک یا ناشی از تیک باشد.
دکتر یادگاری با اشاره به اینکه یکی از شایعترین علل مراجعه به پزشک یا کلینیک درمان آلرژی این سرفهها است، گفت: شایعترین علل ایجاد سرفههای مزمن آسم، ترشحات پشت حلق ناشی از آلرژی ها، تحریک پذیری پس از عفونت ویروسی، تماس مزمن با نوعی محرک استنشاقی (مانند دود توتون و تنباکو)، سینوزیت و سایر انواع ترشحات پشت حلق است.
دکتر یادگاری با بیان اینکه علل ایجاد کننده ترشح پشت حلق نیز شامل آلرژیهای محیطی، عفونتهای سینوسی حاد یا مزمن، جسم خارجی در بینی، انحراف تیغه بینی، آب و هوای سرد یا هوای خشک و یا حاملگی است، ابراز کرد: سرفه به دلیل گزگز یا خارش گلو شایعترین نوع سرفه است. این نوع از سرفه به دلیل تحریک در گلو ایجاد میشود و آزاردهندهترین نوع سرفه به حساب میآید. این نوع از سرفه، سرفه غیر مولد است، زیرا خلط کمی ایجاد میکند یا در بیشتر موارد اصلا خلط ایجاد نمیکند. شایعترین علل این نوع از سرفهها سرماخوردگی، آنفولانزا، تب یونجه یا رینیت آلرژیک است.
وی با اشاره به اینکه سرفه خشک، یکی دیگر از سرفههای غیر مولد است که به دلیل محرکهای موجود در مجرای هوا رخ میدهد، گفت: سرفه عصبی نیز یک سرفه غیر مولد است، اما ناشی از تحریکات فیزیکی یا نیاز به دفع مخاط نیست. این سرفه با احساس اضطراب یا استرس تشدید میشود و زمانی که فرد میخوابد از بین میرود.
وی ادامه داد: علل احتمالی سرفههای مزمن متنوع است و اگر سرفههایی دارید که بیش از سه هفته طول میکشد یا علائم دیگری مانند تنگی نفس، درد قفسه سینه یا سرفههای خونی دارید، باید به پزشک مراجعه شود.
دکتر یادگاری بیان کرد: سرفه کروپ به طور خاص در کودکان زیر ۵ سال رخ میدهد و توسط همان ویروسی ایجاد میشود که باعث سرماخوردگی میشود و مجاری تنفسی را متورم میکند. اولین علائم کروپ شامل گرفتگی بینی و تب است.
فوق تخصص آلرژی بالینی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: درمانهای مناسب برای سرفههای مزمن در همه سنین وجود دارد و باید از مصرف خودسرانه دارو در این خصوص پرهیز کرد.