۲ نفر از مفقودان حادثه بندر شهید رجایی شناسایی شدند (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پوشش بیمه‌ای ۳ خدمت پرتکرار طب ایرانی ۸۰۰ هزار واحد واکسن پنتاوالان در مراکز بهداشتی کشور توزیع شد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاون هماهنگ‌کننده فرماندهی انتظامی خراسان رضوی: سکونتگاه‌های غیررسمی را مجرم‌پرور می‌شناسیم، نه جرم‌خیز فعالیت غیرمجاز آرایشگر‌ها در حوزه زیبایی ثبت حدود ۷۸۲ هزار نفرشب اقامت در خراسان رضوی در دهه کرامت ۱۴۰۴  رقم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ چگونه محاسبه می‌شود؟ | جزئیات افزایش ۷۰ درصدی حقوق بازنشستگان نابودی صدها هکتار جنگل در روز، نتیجه بحران آب در کشور مشارکت‌های محلی برای نجات اکوسیستم زاگرس اهمیت دارد زیرساخت‌های فرسوده موجب وقوع سیل، تنها با ۶ میلی‌متر باران شده است! اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) باید در آموزش و پرورش نظام مددکاری ایجاد شود زمان ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها اعلام شد ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها فقط به شرط سنجش سلامت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | رگبار باران در برخی نقاط استان وقف ارزشمند معلمان نمونه | اهدای هدایای روز معلم برای ساخت مدرسه بازنشستگان، گرفتار امروز و  فردا شدن واریز حقوق! برای حفاظت از یوزپلنگ، اول باید زیستگاه‌های طبیعی حفظ شوند درباره صدرنشین تخلفات رانندگی در مشهد | توقف بدون تقدم! ۳۵ درصد حوادث کارگاهی خراسان رضوی مربوط به حوزه ساختمانی است تمام غذای کپک‌زده دورریز است ابلاغ دستورالعمل تشدید نظارت بر تبلیغات پزشکی در فضای مجازی گروه‌بندی دانش‌آموزان به قوی و ضعیف از نظر تربیتی غیرقابل قبول است شکارچی سابقه‌دار پارک ملی تندوره خراسان رضوی به یک سال حبس محکوم شد سازمان حفاظت محیط زیست حامی آموزش‌های زیست‌محیطی افزایش سهمیه انسولین برای مشهد گزارش سرزده صدای مردم شهرآرا از شلوغ‌ترین اورژانس مشهد | «عدالتیان» زیر فشار بیمه‌ای برای بلای خودساخته
سرخط خبرها

«کیست هیداتید» بیماری انگلی که در نتیجه تماس با حیوانات آلوده پدید می‌آید

  • کد خبر: ۳۲۶۴۹۶
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۳
«کیست هیداتید» بیماری انگلی که در نتیجه تماس با حیوانات آلوده پدید می‌آید
استاد گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ضمن اشاره به ویژگی‌ها و علائم بیماری انگلی کیست هیداتید؛ به عنوان یکی از بیماری‌های مهم در سطح جهان گفت: این بیماری با خوردن آب یا مواد غذایی و سبزیجات که آلوده به تخم‌های این انگل باشد یا از طریق تماس با حیوانات آلوده به این انگل می‌تواند به انسان منتقل شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سید علی جعفری، بیماری کیست هیداتید را ناشی از نوعی آلودگی انگلی و نشأت گرفته از کرمی به نام اکینوکوکوس (Echinococcus) همراه با آسیب‌هایی در نواحی کبد، ریه‌ها و سایر اندام‌های بدن عنوان و اظهار کرد: فردی که به کیست هیداتید مبتلا می‌شود، معمولا عوارض شدیدی را تجربه نموده و کیست‌هایی در بدن او ایجاد می‌شوند که باید هر چه سریع‌تر درمان شوند.

وی خاطرنشان کرد: بیماری کیست هیداتید در بیشتر نقاط جهان رخ می‌دهد و هم اکنون حدود یک میلیون نفر در برخی از مناطق آمریکای جنوبی، آفریقا، و آسیا مبتلا هستند.

فوق تخصص بیماری‌های گوارش اطفال و رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر، اکینوکوکوزیس کیستی و اکینوکوکوزیس حبابچه‌ای را دو نوع عمده از این بیماری برشمرد و گفت: اکینوکوکوزیس کیستی شایع‌ترین نوع بیماری هیداتید است که ناشی از مرحله نوزادی کرم اکینوکوکوس گرانولوزوس می‌باشد و به بیماری کیست هیداتید مشهور است. اکینوکوکوزیس حبابچه‌ای یا الوئولار هم ناشی از گونه دیگر انگل به نام اکینوکوکوس مولتی لکولاریس است، همچنین دو نوع دیگر از بیماری کیست هیداتید وجود دارد که خیلی رایج نیستند.

دکتر جعفری در خصوص زمان و نحوه بروز علائم بیماری کیست هیداتید (اکینوکوکوزیس کیستی) هم گفت: این بیماری معمولاً در ابتدا علائمی به همراه ندارد و دوره بی علامتی ممکن است ماه‌ها تا بیش یک سال نیز به طول بینجامد و زمانیکه علائم بروز کرد می‌توان آنها را بصورت ضایعات کیستی و با روش‌های تشخیصی مختلف در بدن مشاهده کرد.

وی اضافه کرد: بروز علائم به محل و اندازه کیست‌ها بستگی دارند و در ۶۰ تا ۷۰ درصد موارد انگل کبد را درگیر میکند، اما می‌تواند در دیگر بخش‌های بدن مانند شش‌ها، مغز و تقریباً هر ارگان دیگر بدن نیز دیده شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: درگیری کبد شامل شکم درد بویژه در بخش بالای سمت راست شکم، احساس توده در شکم، کاهش وزن، و یرقان. خواهد بود و اگر این بیماری شش‌ها را تحت تأثیر قرار دهد، اغلب می‌تواند موجب سرفه، درد قفسه سینه و تنگی نفس گردد.

دکتر جعفری در خصوص چرخه زندگی این انگل و نحوه انتقال آن به انسان هم گفت: وجود تخم‌های انگل معمولا بین سگ و سایر گوشتخواران، گوسفند، بز، گاو، شتر و دیگر علفخواران وحشی قابل پیش بینی است و عموماً انسان‌ها بصورت تصادفی همانند دام‌ها به این بیماری دچار میشوند. همچنین این بیماری با خوردن آب یا مواد غذایی و سبزیجات که آلوده به تخم‌های این انگل باشد یا از طریق تماس با حیوانات آلوده به این انگل منتقل می‌گردد.

دکتر جعفری در خصوص شیوه‌های تشخیص این بیماری هم گفت: معمولاً از طریق روش‌های تصویربرداری پزشکی بویژه سونوگرافی یا سی‌تی اسکن و MRI می‌توان بیماری را تشخیص داد.

وی در پایان کنترل و پیشگیری از این بیماری در جامعه را از طریق درمان سگ‌ها با دارو درمانی و واکسینه کردن گوسفندان با واکسن ممکن دانست و گفت: درمان بیماری بسته به مرحله گزارش شده بیماری معمولاً شامل جراحی، درمان دارویی، درمان ترکیبی جراحی و دارویی می‌باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->