صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

فقط ۲ درصد مجلات علوم انسانی ایران در پایگاه‌های استنادی ثبت شده‌اند

  • کد خبر: ۳۳۱۶۰۹
  • ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۶
عضو پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: تنها ۲ درصد از مجلات علوم انسانی ایران در پایگاه‌های استنادی ثبت شده‌اند؛ رقمی که نشان‌دهنده چالش‌های جدی این حوزه است.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام علیرضا واسعی، امروز (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) در دومین نشست شورای سیاست‌گذاری بیست‌ویکمین رویداد فرهنگی‌پژوهشی معارف، سیره و فرهنگ امام‌رضا(ع)، یکی از بحث‌های مهم مربوط به ثبت مجلات بنیاد در پایگاه‌های استنادی را مطرح کرد.

وی افزود: نماینده محترم وزارت علوم توضیح دادند که در ایران تنها دو درصد مجلات حوزه علوم انسانی در پایگاه‌های استنادی ثبت شده‌اند، در حالی که رشته‌های فنی و علوم پایه حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد ثبت دارند.

حجت‌الاسلام واسعی افزود: چرا این وضعیت در کشور ما چنین است. آنچه درنهایت بیان شد این بود که علوم انسانی هنوز در جامعه ما در جایگاه واقعی خود ننشسته است.

وی در توضیح نیازسازی گفت: جامعه‌ای که داعیه پیروی از پیشوایان مذهبی را دارد و مدعی است بهترین مسیر حیات اسلامی را دنبال می‌کند، باید بهترین راه زیست ولایی و اسلامی را شناسایی و معرفی کند. این همان چیزی است که «نیازسازی» می‌نامیم؛ یعنی نه‌فقط پاسخ به نیاز‌های شناخته‌شده، بلکه ایجاد و معرفی نیاز‌هایی که جامعه برای تعالی و پیشرفت به آن‌ها احتیاج دارد.

حجت‌الاسلام واسعی به سه مسئله اساسی که بنیاد شناسایی کرده است، اشاره کرد و گفت: نخست مقوله اخلاق و سبک زندگی است که امروزه به‌شدت به پرداختن به آن نیازمندیم. رهبر معظم انقلاب هم بار‌ها بر اهمیت این موضوع تأکید کرده‌اند.

وی ادامه داد: دومین مسئله، مسئله تمدن یا به تعبیر دقیق‌تر، حیات تمدنی است؛ تمدن به‌معنای متنی و محتوایی، نه‌فقط ابزار‌ها و ظواهر. به‌تعبیر یکی از نویسندگان، تمدن آدم مهم است، نه تمدن آهن. اگر آن بنیان اصلی تمدن وجود داشته باشد، ابزار‌ها و جلوه‌های دیگر خودبه‌خود پدید می‌آیند.

او ادامه داد: سومین مسئله کلیدی، بحث حکمرانی است؛ یعنی همان نظام‌مندی و سامان‌دهی امور که لازمه مدیریت و پیشبرد دیگر حوزه‌هاست. بنیاد با تمرکز بر این سه مسئله، در قالب پنج همایش علمی فعالیت می‌کند و به نظر می‌رسد مسیر موفقی را طی کرده است. در این مسیر، هم نگاه آسیب‌شناسانه به گذشته و راهی که پیموده‌ایم داریم و هم ارائه راهکار‌هایی معطوف به نتایج و دستاورد‌های قابل‌پیگیری.

این عضو پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پایان گفت: امیدواریم با همراهی متخصصان و نخبگان هر حوزه بتوانیم به راهکار‌های مؤثر و کارآمد برسیم و نیاز‌های واقعی و اساسی جامعه را به‌درستی شناسایی و پاسخگویی کنیم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.