تأکید رئیس بنیاد شهید بر مستندسازی دقیق از زندگی شهدای جنگ ۱۲ روزه افتتاح مشترک سامانه سجا بین ایران و عراق برای تسهیل تردد زائران رئیس ستاد اربعین عراق: تأمین امنیت زائران برای ما در اولویت قرار دارد افتتاحیه مدرسه دارالعلم در حرم امام‌رضا(ع) توقیف یک تریلی با راننده ۱۳ ساله شهادت ۳۴ دانش آموز ایرانی به دست رژیم کودک کش اسرائیل در جریان جنگ ۱۲ روزه + تصاویر و اسامی مشهد در آستانه میزبانی از جمعیت میلیونی زائران در دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ | ثبت‌نام ۴۵۰ کاروان پیاده تا امروز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیام آیت‌الله سیستانی در پی فاجعه الکوت عراق استقبال از پیکر «سردار شهید غلامحسین غیب‌پرور» در فرودگاه شیراز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گذر از مرز مهران در کمتر از ۵ ثانیه | همه چیز برای زائران اربعین مهیاست لزوم اجرای طرح ملی احیای پیوند قرآن و مسجد همایش بانوان زینبیِ عرب‌زبان در حرم امام‌رضا(ع) برگزار شد زائران اربعین در چه رده سنی نیاز به مجوز ندارند؟ پیکر مطهر شهید «سید حسن حسینی‌نژاد» در مشهد تشییع می‌شود + جزئیات افزایش تعداد متقاضیان حوزه علمیه خراسان نسبت به سال ۱۴۰۳ کتابخانه مرکزی حرم رضوی، میزبان نشریات با محور «کودک، فلسطین و محرم» رویداد ملی «ایران برنده بازی» با محوریت مقاومت، ۶ میلیون مخاطب را جذب کرد روایت عاشورا بر روی نمادین‌ترین سازه‌های شهری ایران ایوان و مناره عباسی حرم مطهر امام رضا(ع) مرمت شد آغاز فعالیت ۱۱۰ موکب ایرانی و عراقی برای اربعین ۱۴۰۴
سرخط خبرها

پژوهش‌های معارفی بدون‌کاربرد، چالشی است که باید حل شود

  • کد خبر: ۳۳۱۶۱۹
  • ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۴
پژوهش‌های معارفی بدون‌کاربرد، چالشی است که باید حل شود
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تأکید کرد: پژوهش‌های معارفی باید از سطح مقالات و مجلات فراتر رفته و ازطریق فناوری نرم به عرصه اجرا و عمل وارد شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام نجف لگزایی امروز (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) در دومین نشست شورای سیاست‌گذاری بیست‌ویکمین رویداد فرهنگی‌پژوهشی معارف، سیره و فرهنگ امام‌رضا(ع) با تأکید بر اهمیت عبور از پژوهش‌های صرفاً نظری گفت: مشکل اصلی این است که نمی‌توانیم به‌راحتی نتایج پژوهش‌ها را وارد عرصه عمل کنیم.

وی تأکید کرد: نباید مجلات و مقالات علمی را صرفاً ناظر به انتشار در نظر بگیریم؛ اگر پژوهشگری برای ما مقاله‌ای بنویسد، آن مقاله بدون وجود حلقه واسطی که بتواند ایده را به اجرا برساند، به‌درد حوزه عمل نخواهد خورد.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اشاره داشت: این حلقه واسط همان چیزی است که ما از آن به‌عنوان «فناوری نرم» یا سیستم‌های اجرایی در حوزه حکمرانی و سیره معصومان یاد می‌کنیم.

او ادامه داد: برای مثال، در فضای فعلی، ترکیه از ما جلوتر است. این کشور توانسته‌ است مفاهیم اخلاقی پیامبراسلام(ص) را با زبان هنر و از طریق سریال‌ها به تصویر بکشد؛ مثل سریال‌هایی که حول شخصیت‌های تاریخی شکل می‌گیرند و بیننده وقتی بخش‌های مختلف آن را می‌بیند، متوجه ارتباط مستقیم آن‌ها با سیره پیامبر(ص) می‌شود. ما هم باید از بخشی از پژوهش‌های صرفاً نظری فاصله بگیریم و به پژوهش‌هایی برسیم که ناظر به اقامه باشند؛ یعنی پژوهش‌هایی که مفاهیم را وارد بستر عمل کنند.

وی گفت: برای نمونه، اگر درباره امام‌رضا(ع) پژوهشی انجام می‌دهیم، باید ببینیم چگونه می‌توانیم شاخص‌های بارز شخصیت ایشان، مانند رأفت و علم، را به شکلی عینی نمایش دهیم؛ برای مثال، نشان دهیم امام حتی نسبت‌به حیوانات ضمانت مهربانی دارند. یا وقتی ایشان را به عنوان «عالم‌ آل محمد» می‌شناسیم، ببینیم چگونه می‌توان این علم را به نمونه‌های ملموس در زندگی روزمره تبدیل کرد.

وی تأکید کرد: ما باید از نگاه صرف به حکومت فاصله بگیریم و به مفهوم حکمرانی نزدیک شویم؛ حکمرانی یعنی مجموعه کنشگرانی که دور هم جمع می‌شوند و الزاماً همه دولت نیستند، بلکه می‌توانند از بازار، خانواده، جامعه و حتی معتمدین محلی باشند. مثلاً اگر در یک استان مسئله حاد، افزایش خشونت یا خودکشی است، می‌توانیم با بازخوانی سبک رفتاری امام‌رضا(ع) در زمینه احسان، روابط خانوادگی یا تقوا، برای کاهش این آسیب‌ها راهکار ارائه دهیم.

لکزایی افزود: مسئله سیاست‌گذاری اخلاقی در حکمرانی بسیار مهم است؛ باید بدانیم در کدام بخش از چرخه سیاست‌گذاری و اجرا قرار داریم و چطور می‌توانیم از پژوهش به سمت اقامه حرکت کنیم.

او در پایان گفت: اگر ما روند کار خود را معکوس کنیم و از میدان به سمت پژوهش برویم، می‌توانیم به نتایج کاربردی‌تری برسیم؛ البته تحقق این هدف نیازمند همکاری و هم‌افزایی جدی با سایر مراکز پژوهشی و اجرایی است و ما آماده‌ایم در این مسیر از ظرفیت‌های مشترک استفاده کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->