به گزارش شهرآرانیوز، علی باقری مدیرکل اداره اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی - درباره حضور اتباع خارجی در بازار کار ایران معتقد است که بخش عمده بازار ایران در اختیار اتباع خارجی قرار ندارد، زیرا آمارها این موضوع را ثابت نمیکند و بیشتر بحث عدم توازن مطرح است.
وی با اشاره به خالی ماندن ظرفیتها و فرصتهای شغلی برای نیروی کار ایرانی میگوید: مدتهاست که با تغییر فرهنگ کار در کشور مواجه هستیم به این معنی که نسل جدید و عمدتا دهه هفتادی و هشتادی که تک فرزند بوده و از حمایت خانواده برخوردارند به سمت مشاغل نوظهور و جدید با اتمسفر جدید و جدا از مشاغل سنتی رفتهاند و به مشاغل جدید تمایل نشان میهند.
به گفته باقری مهاجرت نخبگان به خارج کشور و رویکرد تحصیلکردگی و مدرکگرایی در جوانان باعث شده که بخشی از ظرفیتهای شغلی در کشورمان خالی بماند.
آنطور که مدیرکل اداره اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میگوید: بخشی از جامعه از درآمدهای غیر شغلی برخوردارند و ضرورتی برای داشتن شغل احساس نمیکنند. علاوه بر این موارد، نیروی کار اتباع با مشکل تردد و اسکان در شهرهای بزرگ هم مشکلی ندارند.
وی درباره تبعات عدم بهکارگری نیروی کار افغانستانی در کشور گفت: اگر ما از نیروی کار افغانستانی استفاده نکنیم در بسیاری از مشاغل خدماتی سخت و زیانآور مانند خدمات شهری، تفکیک پسماند و راهسازی، عمران و برخی صنایع و معادن دچار مشکلات مقطعی خواهیم شد. ما مکرراً از شهرکهای صنعتی و انجمنهای صنفی گزارشاتی را دررابطه با بحران نیروی انسانی دریافت میکنیم که این انجمنها و شهرکها با وجود درج آگهیهای استخدامی و فرصتهای شغلی در فضای مجازی و روزنامهها موفق به جذب نیروی کار ایرانی نمیشوند.
باقری با بیان اینکه طبق آمارها نیروی کار ایرانی تمایل به انجام هر کاری ندارد و ترجیح میدهد از مشاغل موقت و درآمدهای غیرشغلی برخوردار شود تا اینکه در جست وجوی فرصت شغلی موردنظر باشد، افزود:متأسفانه از مجموع ۵۰۰ هزار فرصت شغلی که طی یک سال گذشته در پلتفرم و سامانه جستوجوی شغل قرار داده شد نزدیک به یکچهارم این فرصتها از سوی کارجویان ثبتنامشده مورد پذیرش قرار گرفته و درصد بالایی از این فرصتها خالی مانده است.
به گفته مدیرکل اداره اشتغال اتباع خارجی وزارت کار صیانت از نیروی انسانی و حفظ تعادل بازار کار را از جمله وظایف این اداره کل برشمرد و به مردم این اطمینان را داد که تا زمانی که امکان جذب نیروی کار ایرانی فراهم باشد، فرصتهای شغلی در اختیار اتباع خارجی قرار نمیگیرد مگر آنکه مصالح کشور یا ضرورتهایی وجود داشته باشد که در این راستا مجوزهای حداقلی صادر میشود.
منبع: ایسنا