صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

معاون راهبردی رئیس‌جمهور: اگر اعتقاد، فرهنگ و ادب می‌خواهیم باید به شاهنامه فردوسی بازگردیم

  • کد خبر: ۳۳۲۸۷۷
  • ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۶
  • ۱
معاون راهبردی و پارلمانی رئیس‌جمهور گفت: ما شاعر حماسه‌سرا کم داریم و امروز یکی از نیاز‌های ما این است که به پرورش و تشویق کسانی اقدام کنیم که سبک فردوسی را زندگی می‌کنند.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز، محسن اسماعیلی امروز، ۲۵ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴، در مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی که در محل آرامگاه وی برگزار شد، اظهار کرد: ما ایرانیان اگر می‌خواهیم بمانیم که می‌خواهیم، و اگر ایران می‌خواهد بماند که می‌خواهد، راهی جز حفظ فرهنگ، تمدن و تاریخ پرافتخار خود نداریم.

وی افزود: هر ملتی با فرهنگ، تمدن و گذشته خودش شناخته می‌شود. اگر ملتی را از گذشته خودش جدا کنند، به‌سان نوزادی می‌شود که پدر خودش را نمی‌شناسد، از خاندان و نیاکان خود خبر ندارد و خود را بی‌پشتوانه و بی‌انگیزه می‌بیند، اما اگر کودکی خود را در دامان یک خاندان پرآوازه و پرافتخار ببیند، انگیزه برای ماندن و رشدکردن در او بیشتر است.

اسماعیلی ادامه داد: برای حفظ گذشته، فرهنگ و تمدن زبان نقش اصلی را ایفا می‌کند، این زبان است که نسل به نسل ملت‌ها را به یکدیگر پیوند می‌دهد و البته چهره مکتوب زبان که خط است. در کنار آرامگاه حکیم فردوسی با هم پیمان ببندیم که زبان و خط فارسی و تاریخ و ادب ایران را پاس بداریم، به آن افتخار کنیم، به آیندگان خودمان هدیه کنیم و به عنوان امانت بسپاریم.

معاون راهبردی و پارلمانی رئیس‌جمهور بیان کرد: اگر تاریخ چندصدساله اخیر را ملاحظه کنید، می‌بینید که بدخواهان هر ملت و آنان که خواسته‌اند ملت‌ها را زیر یوق زیاده‌خواهی خود بگیرند، اولین قدم را در نابودی زبان و خط آن‌ها برمی‌دارند. در منطقه خودمان و کشور‌های اطراف می‌بینیم که با عوض‌کردن خط و گاهی زبان تا چه اندازه از اصیل‌ترین ملت‌ها، بی‌ریشه‌ترین مردم را تولید کردند و توانستند هویت آن‌ها را آن‌گونه‌که خودشان می‌خواهند، تغییر دهند.

وی اضافه کرد: هم‌زمان با این کار، ایران هم مورد هجوم قرار گرفت و زبان و خط فارسی هم تهدید شد، اما به همت مقاومت و هشیاری بزرگان، در ایران این اتفاق نیفتاد. در این منطقه پرآشوب، ایران همچنان سرافراز و بالنده است و هیچ‌کس نمی‌تواند بزرگی و بزرگ‌منشی این مردم را نادیده بگیرد.

اسماعیلی با بیان اینکه فرهنگ، تمدن و تاریخ هویت‌ساز بوده و زبان و خط منتقل‌کننده این هویت هستند، عنوان کرد: برای انتقال این هویت از طریق زبان و خط، شعر نقش اصلی را ایفا می‌کند. شعر قدرتی سحرانگیز دارد. افلاطون ۲۳۰۰ سال قبل از این، بیان می‌کند که برای حفظ یک ملت ابزاری مؤثرتر از شعر نمی‌شناسم به دلیل لطافت و تأثیری که در آن وجود دارد؛ پیامبر(ص) نیز گاهی سراغ شعرا می‌فرستادند و از آن‌ها می‌خواستند رهنمود‌های ایشان را به شعر دربیاورند.

معاون راهبردی و پارلمانی رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت شعر کودک گفت: مقصود شعرگفتن به زبان کودک نیست، مقصود شعر و کودک است. شاهنامه باید کتاب بالینی ما باشد، کمااینکه در گذشته این‌گونه بود. شاهنامه فقط شعر نیست، شاهنامه خدای‌نامه، ادب‌نامه و سراسر پند و اندرز است. با خواندن شاهنامه، خودبه‌خود همه ارزش‌های موردعلاقه ما به نسل‌های بعدی منتقل می‌شود.

وی افزود: وطن‌دوستی، فداکاری، ازخودگذشتگی و نوع‌دوستی، همه این‌ها در شاهنامه موج می‌زند. از این زیباتر چگونه می‌شود حس میهن‌پرستی را در مخاطب برانگیخت؟ «چو ایران نباشد تن من مباد/ در این بوم‌وبر زنده یک تن مباد، همه روی یک سر به جنگ آوریم/ جهان بر بداندیش تنگ آوریم، همه سر به سر تن به کشتن دهیم/ به از آنکه کشور به دشمن دهیم».

اسماعیلی با اشاره به وجهی از چهره تابناک فردوسی که کمتر به آن توجه می‌شود، تصریح کرد: شاهنامه، پندنامه هم هست. عالی‌ترین آموزش‌های اخلاقی با زیباترین واژه‌ها و در کوتاه‌ترین عبارات از طریق شاهنامه قابل‌انتقال است.

معاون راهبردی و پارلمانی رئیس‌جمهور بیان کرد: غزالی بیان می‌کند آنچه را من در ۴۰ سال تلاش کردم تا از اخلاق و ادب به مخاطب منتقل کنم، فردوسی فقط با یک بیت منتقل کرد. کار چهل‌ساله غزالی با یک بیت از فردوسی انجام‌شدنی است؛ «اگر بار خار است، خود کشته‌ای/ وگر پرنیان است، خود رشته‌ای».

وی ادامه داد: باید روی پای خودمان بایستیم، به خودمان اتکا کنیم و چشم امید از جهان قطع کنیم. ما ایرانی، توانمند و دانا هستیم، چه نیازی داریم چشم طمع به دیگران بدوزیم؟ اگر اعتقاد، اخلاق، فرهنگ و ادب می‌خواهیم، باید به فردوسی و شاهنامه او بازگردیم. ما شاعر حماسه‌سرا کم داریم و امروز یکی از نیاز‌های ما این است که به پرورش و تشویق کسانی اقدام کنیم که سبک فردوسی را زندگی می‌کنند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
۰۶:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۶
جایگزین د.ظریف یک اصولگرا اما معتقد به مسیر د.پزشکیان است