مجید غیور مبرهن، استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی (World Health Organization) در سال ۲۰۲۵ در گفتوگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: هرساله این جایزه بهنمایندگی از سازمان بهداشت جهانی، به سه دانشمندی اهدا میشود که بیشترین تلاش را در کنترل بیماری سرطان، دیابت یا بیماریهای قلبوعروق انجام داده باشند. این جایزه با عنوان «شوشا» شناخت میشود و منطقه مدیترانه شرقی در سازمان بهداشت جهانی، شناسایی دانشمندان منتخب آن را برعهده دارد.
وی افزود: برای این جایزه حدود ۳۲ هزار نفر از کشورهای مختلف جهان شناسایی میشوند و پس از آن، هیئت ارزیاب از سازمان جهانی بهداشت در مراحل مختلف، پارامترهای مشخصی را اعمال میکنند تا این شمار بهتدریج کاهش پیدا کند و در نهایت سه دانشمند برتر انتخاب شوند. البته من نخستین پزشک ایرانی نیستم که این جایزه به او تعلق میگیرد و پیش از من دو پزشک ایرانی دیگر این جایزه را کسب کردهاند.
دکتر مجید غیور مبرهن متولد ۱۳۴۹ در شهرستان مشهد است. وی در سال ۱۳۶۵ برای نخستین بار خود را به جبهههای دفاع مقدس رساند و یک سال بعد در جزیره مجنون از ناحیه چشم مجروح شد. این جانباز ۳۰ درصد دفاع مقدس پس از پایان جنگ تحمیلی، تحصیل خود را ادامه داد و دکترای تخصصی خود را در رشته تغذیه از دانشگاه علوم پزشکی مشهد کسب کرد تا در ادامه، برای کسب تخصص و فلوشیب تغذیه بالینی راهی دانشگاه گلیفورد انگلستان شود. وی عضو هیئتعلمی گروه علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رئیس مرکز بینالمللی علوم پایه پزشکی و تغذیه انسانی یونسکو است.
غیور مبرهن در سال ۱۴۰۲ نیز توسط فرهنگستان علوم پزشکی ایران موفق به کسب عنوان دانشمند برگزیده دهه اخیر کشور در علوم پزشکی شد و در کارنامه علمی وی، تألیف بیش از ۱۸ کتاب و ۶۰۰ مقاله در مجلات علمی و پژوهشی معتبر دیده میشود. البته جایزه سازمان بهداشت جهانی نخستین عنوان جهانی این پزشک جانباز مشهدی نیست؛ به طوری که تا پیش از این، وی دو نوبت از سوی جشنواره رازی و یک نوبت از سوی مجلس انگلستان نیز به عنوان محقق نمونه و پژوهشگر برتر برگزیده شده است.