صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ضرورت ترویج الگو‌های پوشش ایرانی‌اسلامی در جامعه| لباس باید مطابق با معیار‌های ایرانی‌اسلامی باشد

  • کد خبر: ۳۳۷۸۸۱
  • ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۹
مدیرکارآمدی بسیج بانوان گفت: طراحی لباس اجتماع و پوشش باید مطابق با معیار‌های ایرانی‌اسلامی، باهدف رعایت کامل معیار‌های شرعی و حفظ شان و کرامت زن مسلمان دنبال شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مرضیه افضلی با تاکید بر اینکه طراحی لباس اجتماع و پوشش باید مطابق با معیار‌های ایرانی‌اسلامی، باهدف رعایت کامل معیار‌های شرعی و حفظشان و کرامت زن مسلمان دنبال می‌شود، اظهار کرد: لباس اجتماع باید علاوه بر پوشیدگی، نماد هویت ایرانی و اسلامی باشد و شأن و شخصیت زن مسلمان را در جامعه حفظ کند.

وی ادامه داد: احیای لباس‌های بومی اقوام ایرانی و بهره‌گیری از مؤلفه‌های تاریخی این لباس‌ها در طراحی‌های امروزی مورد تأکید قرار دارد استفاده از نشانه‌های لباس اقوام ایرانی مانند کرد، لر، بختیاری، سیستانی و گیلکی در طراحی‌های امروزی می‌تواند پیوند میان هویت فرهنگی و پوشش روز را تقویت کند.

مدیر کارآمدی بسیج بانوان بیان کرد: بررسی وضعیت کنونی جامعه نشان می‌دهد که برخی مانتو‌ها و پوشش‌های عرضه‌شده مانند کراپ‌ها، بیشتر مناسب فضای خصوصی بوده و مرز پوشش در فضای عمومی و خصوصی را کمرنگ کرده‌اند حفظ تفاوت میان لباس فضای عمومی و لباس فضای خصوصی از منظر فرهنگی و اجتماعی حائز اهمیت است تغییر رویکرد‌ها در پوشش زنان، گاه منجر به کاهش حرمت اجتماعی و مخدوش‌شدن کرامت انسانی زنان می‌شود.

افضلی یادآور شد: تشویق و حمایت از ورود افراد مستعد به حوزه طراحی لباس ایرانی‌اسلامی به‌عنوان یک ضرورت مطرح است مدارس فنی و حرفه‌ای و دانشگاه‌های فعال در حوزه طراحی لباس باید جهت‌دهی و انگیزه‌بخشی لازم را برای ترویج الگو‌های پوشش ایرانی‌اسلامی داشته باشند.

وی افزود: گسترش پوشش نامناسب در اجتماع می‌تواند به آسیب‌های اجتماعی و تضعیف حرمت فضای عمومی منجر شود و با اشاره به مرزبندی لباس‌ها در جامعه عنوان کرد که مرزبندی مشخص میان لباس فضای عمومی و خصوصی باید حفظ و به نسل‌های جدید منتقل شود.

منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.