رئیس ستاد اقامه نماز شهرداری مشهد، خواستار اطلاع رسانی رسانهها درباره اقدامات مدیریت شهری برای ترویج نماز شد
بنیامین یوسفزاده/ شهرآرانیوز - وقتی از شهرداری سخن میگوییم، شاید اقداماتی که به ذهن متبادر شود، توسعه فضای سبز، اجرای آسفالت کوچهها و خیابانها و انجام عملیات ریز و درشت عمرانی باشد. به معنای دیگر، به وجه فرهنگی اقدامات شهرداری و از آن مهم تر، نقش شهرداری در توسعه امور مذهبی کمتر توجه میشود؛ موضوعی که رئیس ستاد اقامه نماز شهرداری مشهد بر آن صحه میگذارد و خواستار اطلاع رسانی بیشتر رسانهها درباره اقداماتی است که این روزها ازسوی مدیریت شهری برای ترویج نماز و اشاعه امور دینی در جای جای شهر انجام میشود.
حجت الاسلام تقی خادم در گفت وگویی با شهرآرا به تحولی که در این دوره مدیریت شهری در حوزه ستاد اقامه نماز شهرداری مشهد شکل گرفته است، اشاره کرد و گفت: تمام هدف ما اجرایی کردن منویات رهبر معظم انقلاب برای برپا داشتن نماز است و در این مسیر، کارهای زیادی را در این دوره آغاز کرده ایم.
فعال سازی ستاد اقامه نماز در شهرداریهای مناطق
وی با اشاره به تغییراتی که در چارت مناطق شهرداری مشهد در این زمینه به وجود آمده است، ادامه داد: با اهتمام شهرداری مشهد، ستاد اقامه نماز که تاکنون فقط در ستاد مرکزی شهرداری فعال بود، در شهرداریهای همه مناطق آغاز به کار کرده است و در حکمی ازسوی محمدرضا کلائی، شهرداران مناطق سیزده گانه به سمت رؤسای این ستادها منصوب شده اند. به گفته رئیس ستاد اقامه نماز شهرداری مشهد با این حرکت، اقداماتی که در حوزه برپایی نماز در مناطق صورت میگیرد، نظاممند شده و شهردار هر منطقه ملزم به برگزاری جلسات مستمر برای این مهم است.
وی اضافه کرد: تشکیل ستادهای اقامه نماز در شهرداریهای سیزده گانه، اقدامی شایسته قدردانی است که باعث رفع مشکلات پیش رو برای اقامه نماز جماعت در مناطق و سازمانهای تحت امر مدیریت شهری خواهد شد. خادم همچنین به ارتباط بسیار خوب این مجموعه با ستاد اقامه نماز کشور و استان اشاره کرد و گفت: دراین راستا شهردار با امضای تفاهم نامهای با حجت الاسلام محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور، از سلسله اقداماتی خبر داد که قرار است به منظور تکریم جایگاه نماز ازسوی مدیریت شهری انجام شود.
هزینه میلیاردی شهرداری برای نماز
رئیس ستاد اقامه نماز شهرداری مشهد همچنین به هزینه چندده میلیاردریالی نقدی و غیر نقدی شهرداری مشهد برای نماز و عبادات اشاره کرد و گفت: این مجموعه در سال رقمی بین ۳۰ میلیارد ریال به صورت نقدی و بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال به صورت غیرنقدی برای تجهیز، ساخت و توسعه مساجد مشهد کمک میکند که رقم شایان توجهی به حساب میآید.
وی تاکید کرد: شهرداری مشهد به ویژه در پنجمین دوره کاری خود، برای توسعه و ترویج بیشتر دین، سرمایه گذاری بسیار انجام داده است، اما شهروندان فعالیتهای این مجموعه را بیشتر مربوط به پروژههای عمرانی و ایجاد فضای سبز میدانند.
انتقاد از بی توجهی به مراکز اقامه نماز
خادم درباره اهمال درزمینه ساخت مراکز اقامه نماز در اماکن مختلف شهری نیز انتقادی را مطرح کرد و گفت: بسیاری از بوستانها و پروژههای بزرگ عمرانی و خدماتی شهر، نمازخانه یا مکانی مناسب برای اقامه نماز ندارند؛ بنابراین از شهردار و اعضای شورای شهر مشهد تقاضا میکنیم طی دستوری به پیمانکاران و معاونتهای مربوط، این مشکل بزرگ را رفع کنند.
وی مترو و بسیاری از بوستانهای شهر مشهد را ازجمله مکانهایی دانست که نمازخانه ندارند و ادامه داد: براساس فرمایشات مقام معظم رهبری، باید کم کاری سالهای اخیر در حوزه نماز جبران شود و ما نیز براساس همین منویات عمل خواهیم کرد.
ارتباط ۳۸۰ روحانی با ستاد اقامه نماز شهرداری مشهد
خادم از ارتباط ۳۸۰ روحانی با این مجموعه خبر داد و گفت: ۱۴۰ روحانی به عنوان امام جماعت در شهرداریهای مناطق و سازمانهای تابعه فعالیت دارند و ۱۴۰ نفر نیز ازطریق شوراهای اجتماعی محلات در نقاط مختلف شهر با این مجموعه همکاری میکنند. ۱۰۰ روحانی هم که در نمازخانهها و مساجد حاشیه شهر انجام وظیفه میکنند، مرتبط با ستاد اقامه نماز شهرداری مشهد هستند.