صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

شیوع مننژیت بین کودکان غزه

  • کد خبر: ۳۴۲۵۰۲
  • ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۲
کودکان غزه که با صدای بمب بیدار می‌شوند و شب‌ها با صدای آژیر و با گریه در سرزمینشان به خواب می‌روند، حال با بیماری‌ای خاموش اما مرگبار مواجهند که از دل ازدحام، محاصره، و کمبود دارو سر برآورده و زخم تازه‌ای بر پیکر نحیفشان می زند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر مروان الهمص، مدیر بیمارستان‌های صحرایی در نوار غزه، درباره آغاز احتمالی شیوع بیماری مننژیت (تب نخاعی) در میان کودکان هشدار داد. این هشدار پس از ثبت موارد ابتلا در چندین منطقه مختلف، از جمله مجتمع پزشکی ناصر در خان‌یونس، بیمارستان شهداء الاقصی، و مراکز درمانی در شهر غزه و شمال نوار غزه اعلام شد.

الهمص در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری شهاب بیان کرد: «ما پیش از این مواردی را رصد کرده‌ایم که علائم مننژیت از جمله تب بالا، خستگی شدید و سفتی گردن در آن‌ها مشاهده می‌شود. البته تا این لحظه نمی‌توان به طور قطع گفت که با یک اپیدمی مواجهیم. اما آن‌چه می‌بینیم، آغاز احتمالی یک شیوع خطرناک است، اگر به سرعت مهار نشود».

او همچنین اشاره کرد که تیم‌های درمانی در شرایط کنونی امکانات لازم برای انجام آزمایش‌های دقیق‌تر، مثل کشت مایع نخاعی جهت تشخیص منشأ ویروسی یا باکتریایی بیماری را ندارند؛ و این مسئله، تعیین درمان مناسب را دشوار کرده است.

دکتر الهمص تأکید کرد که ازدحام در مراکز پناه‌گیری، کمبود وسایل بهداشت فردی و تغذیه سالم، همگی عواملی هستند که می‌توانند موجب انتقال گسترده‌تر بیماری در میان کودکان شوند. «نگران آن هستیم که وضعیت به‌سرعت به مرحله‌ی گسترش وسیع برسد، به‌ویژه در چنین محیط مناسبی برای سرایت بیماری و در شرایطی که حداقل امکانات پیشگیری و درمان فراهم نیست».

این پزشک فلسطینی ادامه داد که به‌دلیل ازدحام بیش از حد در بیمارستان‌ها و ضعف امکانات پزشکی یک فاجعه بهپاشتی در راه است. دکتر مروان الهمص تأکید کرد که نوار غزه فاقد مراکز ایزوله و درمان‌های ضروری برای مقابله با هرگونه شیوع گسترده‌ی بیماری است.

او توضیح داد که برخی از بیماران مبتلا به بیماری در همان بخش‌هایی بستری شده‌اند که دیگر بیماران نیز حضور دارند؛ این موضوع به دلیل نبود امکانات ایزوله، خطر سرایت بیماری را افزایش می‌دهد. همچنین، غزه از نظر دارو، تجهیزات پزشکی و کادر درمانی متخصص، توانایی مقابله با تعداد زیادی از مبتلایان را در صورت تشدید بحران ندارد.

دکتر الهمص در پایان، خطاب به سازمان جهانی بهداشت، سازمان‌های حقوق بشری، آژانس آنروا، جامعه جهانی، و حتی دولت اشغالگر، یک فراخوان اضطراری صادر کرد تا مسئولیت خود را در قبال آنچه که «فاجعه‌ی انسانی قریب‌الوقوع» خواند، بپذیرند. او هشدار داد که: «بیماری مرز نمی‌شناسد و با دیوارهای بتنی هم نمی توان مانع سرایتش شد» لذا هرگونه شیوع در غزه می‌تواند سلامت کل منطقه را تهدید کند.

مروان الهمص تأکید کرد که تداوم جنگ و محاصره بر نوار غزه، مانع ورود آب آشامیدنی سالم، غذا و دارو شده است. لذا خواستار توقف جنگ، صدور اجازه‌ ورود تجهیزات پزشکی و تیم‌های درمانی، ایجاد بیمارستان‌های صحرایی و انتقال فوری بیماران نیازمند درمان تخصصی به خارج از غزه هستیم.

در همین زمینه، مجتمع پزشکی ناصر در خان‌یونس نیز اعلام کرد که تاکنون ۳۵ مورد ابتلای قطعی به مننژیت در میان کودکان شناسایی کرده؛ بالاترین رقمی که در مدت زمانی کوتاه در این مرکز ثبت شده است.

در بیانیه‌ی رسمی منتشرشده از سوی این مرکز آمده است که آزمایش‌های اولیه، شاخص‌های سلولی بالایی را نشان می‌دهد که احتمال وجود عفونت باکتریایی را مطرح می‌کند و این مسئله باعث افزایش نگرانی‌ها درباره‌ عوارض خطرناکی مانند آسیب به سیستم عصبی کودکان از جمله اثر بر توانایی‌های ذهنی، حرکتی، حسی و سطح هوشیاری شده است.

مدیریت مجتمع پزشکی ناصر اعلام کرد که وضعیت داخلی بیمارستان بحرانی است؛ کمبود شدید دارو، آنتی‌بیوتیک‌ها و تخت بیمار، پزشکان را وادار کرده تا برخی کودکان بیمار را روی زمین بستری کرده و درمان‌هایی را در شرایطی غیرانسانی ارائه دهند.

همچنین در بیانیه آمده است که ازدحام شدید در چادرها و مراکز آوارگان، در کنار سوءتغذیه شدید، موجب تضعیف سیستم ایمنی کودکان شده و آن‌ها را مستعد ابتلا کرده است.

این مرکز و بیمارستان‌های صحرایی از سازمان‌های بشردوستانه و امدادی بین‌المللی خواستند که فوری وارد عمل شوند و نیازهای دارویی و درمانی را تأمین کنند. در این بیانیه هشدار داده شده که ادامه‌ وضعیت فعلی می‌تواند به فاجعه‌ای بهداشتی در سطح گسترده منجر شود که جان کودکان غزه را تهدید می‌کند.

منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.