به گزارش شهرآرانیوز؛ مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران اخیر در گفت و گویی با «تاکر کارلسون» مجری مشهور فاکس نیوز، به بیان دیدگاه های کشور در مسائل مختلف، از جمله جنگ تحمیلی با رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت: ما آغازگر جنگ نبودیم و نمیخواهیم جنگی ادامه پیدا کند. از روزی که مسئولیت را بر عهده گرفتم، شعارم ایجاد وحدت در داخل و برقراری صلح و آرامش با همسایگان و جهان بوده است.
وی ادامه داد: واقعیت این است که نتانیاهو از سال ۱۹۹۲ این ذهنیت را القا کرده که ایران به دنبال سلاح هستهای است و هر رئیسجمهوری آمریکا که روی کار آمده، همین تصور را در ذهن او تقویت کردهاند.
پزشکیان تصریح کرد: نتانیاهو تلاش کرده این دروغ را به رؤسایجمهور آمریکا القا کند که ایران در پی سلاح هستهای است. ما به هیچوجه به دنبال سلاح هستهای نبودهایم، نیستیم و نخواهیم بود.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: این دستور و فتوایی است از سوی مقام معظم رهبری که با همکاری کامل ما با آژانس بینالمللی انرژی اتمی راستیآزمایی شده اما متأسفانه با رفتار آنها، این روند مختل شد.
رئیس جمهوری در مورد بدعهدی آمریکا علیه کشورمان یادآور شد: آقای کارلسون! ما بر سر میز مذاکره بودیم. در حال گفتگو بودیم و رئیسجمهور آمریکا برای ایجاد صلح ما را دعوت کرده بود. در آن جلسه به ما گفتند تا زمانی که ما اجازه ندهیم، اسرائیل حمله نخواهد کرد.
وی خاطرنشان ساخت: اما در آستانه جلسه ششم، در حالی که ما همچنان در حال مذاکره بودیم، عملاً روی میز مذاکره بمب انداختند و دیپلماسی را نابود کردند. درباره نظارت، بدون تردید آمادهایم مجدداً وارد گفتگو شده و راستیآزمایی کنیم.
پزشکیان ادامه داد: ما هرگز از راستیآزمایی فرار نکردهایم و آمادگی داریم که باز هم بررسی انجام شود. ولی متأسفانه، در پی حمله آمریکا به تأسیسات هستهای، بسیاری از تجهیزات و اماکن تخریب شده و دسترسی به آنها به سادگی ممکن نیست. باید صبر کنیم تا ببینیم آیا امکان دسترسی مجدد وجود دارد یا خیر.
مسعود پزشکیان در ادامه گفت و گو با مجری آمریکایی عنوان کرد: در زمینه اعتماد به آژانس، بهدلیل اقداماتی که رژیم صهیونیستی با سوءاستفاده از اطلاعات بازرسیها انجام داد، بدبینیهایی به وجود آمد. با این حال، ما همیشه آماده همکاری بودیم و اجازه دادیم آژانس از تمام مراکزی که تحت نظرش بودند، بازدید کند.
وی تصریح کرد: بیاعتمادی زمانی تشدید شد که گزارش اخیر آژانس به اسرائیل بهانه داد تا بدون هیچ مجوزی به مراکز هستهای ما حمله کند. متأسفانه، آژانس حتی حمله به مراکزی که تحت نظارت خودش بود را محکوم نکرد.
رئیس جمهوری گفت: این مسئله از منظر حقوق بینالملل قابلقبول نیست و باعث بیاعتمادیِ مردم و قانونگذاران جمهوری اسلامی ایران نسبت به آژانس شده است.
رئیس دولت چهاردهم گفت: میتوانستیم خیلی راحت با گفتگو مشکلاتمان را حل کنیم. چارچوب گفتگوها میتواند بر اساس قوانین بینالمللی و حقوق کشورها باشد. ما هیچ خواستهای جز احترام به قوانین بینالمللی نداشتهایم و نداریم.
پزشکیان تصریح کرد: این نتانیاهوست که منطقه را دچار آشوب کرده و تلاش کرده گفتگوی ما را مختل کند. ما بهدنبال صلح هستیم. باور من این است که در دنیای محدود امروز، انسانها باید در صلح و آرامش کنار هم زندگی کنند اما به ما حمله شد.
وی اضافه کرد: ملت ما توان دفاع از خود را دارد. من معتقدم رئیسجمهور آمریکا دو گزینه پیش رو دارد، یا میتواند منطقه را بهسمت صلح و امنیت هدایت کند یا آن را وارد یک جنگ بیپایان کند.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه ما با مذاکره مشکلی نداریم، اما فجایعی که رژیم صهیونیستی در منطقه و کشور ما رقم زده وضعیت را بحرانی کرده است، گفت: امیدواریم پس از عبور از این بحران، باز بتوان به میز مذاکره بازگشت، البته این نیازمند یک شرط است: اعتماد به روند گفتوگو. نباید در میانه گفتوگو، مجدداً به رژیم صهیونیستی اجازه حمله داده شود و آتش جنگ آغاز گردد.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: با مذاکره مشکلی نداریم اما جنایات جنگی که اسرائیل در منطقه و کشور ما رقم زده، از جمله ترور فرماندهان، به شهادت رساندن دانشمندان همراه با خانوادههایشان و بمباران زنان باردار وضعیت را بحرانی کرده است.
وی ادامه داد: صهیونیستها برای هدف قرار دادن یک نفر، یک ساختمان را بر سر مردم آوار کردهاند! امیدواریم پس از عبور از این بحران، باز بتوان به میز مذاکره بازگشت. البته این نیازمند یک شرط است: اعتماد به روند گفتگو. نباید در میانه گفتگو، مجدداً به اسرائیل اجازه حمله داده شود.
رئیس جمهور در پاسخ به سوال تاکر کارلسون در مورد نقشه ترور وی توسط اسرائیل، با تائید این اقدام عنوان کرد: بله آنها تلاش کردند من را ترور کنند و سعی خود را به کار گرفتند اما تلاشهایشان نتیجه نداد.
وی ادامه داد: من به عمیقا معتقدم که این عمل فقط به اراده خداوند است که سرنوشت مرگ و زندگی را تعیین میکند.
پزشکیان یادآور شد: من میخواهم بگویم برای دفاع از کشورم و حفاظت از آزادی و استقلال کشورم به هیچ وجه نمیترسم و حاضرم جانم را فدا کنم.
رئیس دولت چهاردهم افزود: اما آیا این کار امنیت را به منطقه به ارمغان میاورد؟ این همه خون ریزی به صلح منجر میشود؟