به گزارش شهرآرانیوز؛ مهدی مرزبانی امروز، ۱۷ تیرماه، در نخستین گردهمایی فعالان صنعت نیروگاههای تجدیدپذیر استان خراسان رضوی که در محل استانداری برگزار شد، اظهار کرد: خراسان رضوی به عنوان یکی از استانهای پیشرو در حوزه نیروگاههای تجدیدپذیر سالهاست که فعالیت میکند.
وی بیان کرد: در افق ۱۴۰۶ در بخش کشاورزی ۳۲۶ مگاوات، صنعتی ۶۹۲ مگاوات، خانگی ۵۵ مگاوات، اداری ۵۳ مگاوات و سرمایهگذاری ۱۸۷۳ مگاوات و در مجموع در سال ۱۴۰۶، ۳۰۰۰ مگاوات به شبکه سراسری وصل خواهد شد. اگر به این امر دست پیدا کنیم، استان پیشرو خواهیم بود.
مرزبانی در خصوص وضعیت موجود نیروگاههای تجدیدپذیر عنوان کرد: در پنج بخش کار را به صورت منسجم دنبال میکنیم. در بخش سرمایهگذار در انتهای سال ۱۴۰۲، ۱۹ نیروگاه به ظرفیت ۳۹.۵ مگاوات و انتهای سال ۱۴۰۳، ۲۷ نیروگاه به ظرفیت ۷۴ مگاوات به شبکه متصل بودند. هدف سال ۱۴۰۴، ۲۷.۶ مگاوات بوده که وضعیت موجود تا ۱۲ تیرماه ۲۹ مگاوات به ظرفیت ۷۶.۷۵ مگاوات است.
مدیر دفتر توزیع برق شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی افزود: در حوزه صنعتی تا انتهای سال ۱۴۰۲، ۷۶ نیروگاه به ظرفیت ۵.۶ مگاوات و انتهای سال ۱۴۰۳، ۹۶ نیروگاه به ظرفیت ۱۸.۱ به شبکه متصل بودند. هدف سال ۱۴۰۴، ۶۸ مگاوات است که تا ۱۲ تیر امسال ۱۰۳ نیروگاه به ظرفیت ۲۱.۷۴ مگاوات به شبکه وصل هستند.
وی ادامه داد: در حوزه خانگی در سال ۱۴۰۲، ۱۵۰۴ مشترک به ظرفیت ۱۱ مگاوات و در سال ۱۴۰۳، ۲۷۵۲ مشترک به ظرفیت ۱۷.۵۳ مگاوات به شبکه تجدیدپذیر وصل بودند. هدف ما در سال ۱۴۰۴، ۳۱ مگاوات بوده که وضعیت موجود ما تا ۱۲ تیر ۲۹۶۶ مشترک به ظرفیت ۱۸.۶۳ مگاوات است.
مرزبانی خاطرنشان کرد: نیروگاههای ادارات موضوع بعدی است. در انتهای سال ۱۴۰۲، ۱۳۶ اداره به ظرفیت ۲.۲ مگاوات و در انتهای سال ۱۴۰۳، ۱۶۶ اداره به ظرفیت ۲.۴ مگاوات نیروگاه خورشیدی احداث کردند. هدف در سال ۱۴۰۴، ظرفیت ۹.۸۲ مگاوات است که تا ۱۲ تیرماه ۱۸۴ اداره نیروگاه تجدیدپذیر به ظرفیت ۲.۵۹ مگاوات احداث کردند.
مدیر دفتر توزیع برق شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی اضافه کرد: در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲، ۴۸ نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۲.۳۴ مگاوات و در سال ۱۴۰۳، ۲۶۸ نیروگاه به ظرفیت ۱۶.۸۶ مگاوات به شبکه متصل بودند. هدف سال ۱۴۰۴، حدود ۸۳ مگاوات است که تا ۱۲ تیرماه ۴۳۳ چاه به ظرفیت ۲۶.۶۷ مگاوات دارای نیروگاه خورشیدی هستند. در مجموع تا ۱۱ تیرماه سال جاری ۳۷۱۵ نیروگاه به ظرفیت ۱۴۶ مگاوات متصل به شبکه هستند.
وی با اشاره به اینکه دولت برنامه نیروگاههای سه مگاواتی را دنبال میکند، تصریح کرد: در توزیع نیروی برق استان ۱۷ ساختگاه به ظرفیت ۵۲ مگاوات و در توزیع نیروی برق مشهد ۹ ساختگاه به ظرفیت ۲۷ مگاوات واگذار شده است.
مرزبانی افزود: نیروگاههای سه مگاواتی که سرمایهگذاران سرمایهگذاری کردند، در توزیع نیروی برق استان ۱۳ ساختگاه به ظرفیت ۴۵.۵ مگاوات و در توزیع نیروی برق مشهد مشهد ۲ ساختگاه به ظرفیت ۶ مگاوات واگذار شده است.
مدیر دفتر توزیع برق شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: مهمترین کار ما در ستاد این بود که زمان صدور مجوز واگذاری فرایندهای زمین در استان را از دو تا سه ماه به ۳۵ روز رساندیم. کار بسیار خوب دیگر که برای اولین بار در کشور انجام شد این بود که توانستیم تمام دانشگاههای دولتی استان را پای کار بیاوریم.
در ادامه حسن کریمپور، معاون مهندسی و نظارت شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی بیان کرد: ما ۵۴ مگاوات نیروگاه متصل به شبکه در حوزه بادی داریم مه طی سه سال باید به ۱۰۰۰ مگاوات برسد. در حوزه نیروگاه خورشیدی نیز در ۱۲ سال ۹۲ مگاوات وارد شبکه کردیم و در سه سال باید ۲۰۰۰ مگاوات متصل شود که در واحد زمان باید ۸۷ برابر فعالیت داشته باشیم.