صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

هشدار نماینده مجلس: آینده درمان در خطر بوده و بحران کمبود پزشک در راه است

  • کد خبر: ۳۴۴۶۲۰
  • ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۰
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از تمرکز پزشکان در کلان‌شهرها، از نبود اطلاعات دقیق درمورد تعداد پزشکان شاغل، مهاجرت گسترده آنان و نبود مشوق برای ماندگاری در مناطق محروم به‌عنوان تهدیدی برای آینده نظام درمانی کشور نام برد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ منصور علیمردانی با اشاره به مشکلات زیرساختی در نظام سلامت، با انتقاد از اینکه در توزیع پزشکان عمومی و متخصص با مشکلات جدی رو‌به‌رو هستیم، گفت: در بسیاری از شهرستان‌ها به‌ویژه مناطق کوچک، تعداد پزشکان نسبت به تخت‌های بیمارستانی بسیار کم است و در حالی که می‌توان برای رفع این مشکل از پزشکان تامین اجتماعی برای ویزیت بیماران بیمارستان‌های وابسته به وزارت بهداشت و همچنین از پزشکان بیمارستان‌ها برای ویزیت بیماران تامین اجتماعی استفاده کرد، اما متاسفانه این اجازه داده نمی‌شود و در این رابطه با هدررفت منابع انسانی مواجه هستیم.

وی افزود: در این رابطه با توجه به یکسان بودن تعرفه‌ها نیاز است تفاهم نامه‌هایی برای استفاده از پزشکان دو مجموعه منعقد شود.

نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس دوازدهم با اشاره به تمرکز پزشکان در مناطق برخوردار، ادامه داد: متأسفانه تمرکز پزشکان به ویژه متخصص و فوق تخصص در کلان‌شهر‌ها به‌ویژه تهران، بسیار بالاست و این باعث شده برخی مناطق کم برخوردار و محروم با کمبود شدید پزشک مواجه باشند.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم درباره مسئله تعرفه‌ها و نابرابری درآمد‌ها نیز افزود: بین درآمد رشته‌های مختلف پزشکی اختلاف فاحشی وجود دارد؛ در حالی‌که در کشور‌های پیشرفته این اختلاف‌ها بین دو پزشک متخصص منطقی است و بیش از دو تا دو نیم برابر نیست، اما در ایران گاهی تا صد برابر تفاوت درآمد دیده می‌شود و این مسأله باعث شده رشته‌های کمترپردرآمد دچار کاهش شدید نیروی انسانی شود و در صورت تداوم این روند در آینده نه چندان دور با بحران و کمبود جدی نیروی انسانی در رشته‌های عفونی، بیهوشی، اطفال و داخلی و طب اورژانس رو‌به‌رو خواهیم شد.

علیمردانی ضمن هشدار نسبت به مهاجرت پزشکان، تصریح کرد: آمار رسمی دقیقی از تعداد پزشکانی که هنوز در سیستم درمانی کشور فعال هستند نداریم، زیرا برخی از پزشکان مهاجرت و برخی فوت شده‌اند و برخی با خروج از سیستم درمان به انجام عمل‌های زیبایی یا ترک اعتیاد روی آورده‌اند و ما حتی نمی‌دانیم چه تعداد از پزشکان در حال حاضر در حرفه اصلی‌شان فعالند و این یکی از ضعف‌های بزرگ مدیریتی ما است و باید ساماندهی مدنظر قرار گیرد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، نبود مشوق‌های کافی برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، حقوق پایین، ناامنی شغلی، تهدید‌های اجتماعی و حتی مواردی از خشونت علیه پزشکان را از جمله دلایل عمده ترک خدمت و مهاجرت آن‌ها برشمرد و گفت: متاسفانه در برخی مناطق، پزشک فوق تخصص با حقوق ۱۸ میلیون تومان کار می‌کند در حالی‌که در کشور‌های حوزه خلیج فارس برابر این رقم پرداخت می‌شود و این یکی از مشکلات سد راه ماندگاری یزشکان است و باعث فرار سرمایه انسانی می‌شود.

وی تصریح کرد: اگر وضعیت به همین شکل پیش برود، چند سال دیگر مجبور خواهیم شد دوباره پزشک خارجی وارد کنیم در این رابطه ضروری است نظام ارجاع، پزشک خانواده و سامانه دقیق اطلاعاتی درباره پراکندگی پزشکان داشته باشیم.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم، افزود: دولت و مجلس باید مشوق‌هایی جدی برای ماندگاری پزشک در مناطق کمتر برخوردار ارائه کنند، زیرا تعرفه‌های دولتی پایین هیچ گونه جاذبه‌ای ندارد، در این رابطه باید به گونه‌ای اقدام کرد که نظام بهداشت و درمان کشور در آینده با چالش جدی مواجه نشود. 

منبع: خانه ملت

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.