صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

میزان پسماند خشک تولیدی در مشهد ۴۹۰ هزار و ۸۸۸ کیلوگرم در روز است | بلیت مترو، مابه‌ازای ارائه پسماند خشک خواهد شد

  • کد خبر: ۳۴۴۹۸۷
  • ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۴
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: کل میزان پسماند خشک تولیدی در شهر مشهد ۴۹۰ هزار و ۸۸۸ کیلوگرم در روز برآورد می‌شود.
اکرم مقدسی
خبرنگار اکرم مقدسی

مسعود رضوی در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، درخصوص بازیافت پسماند خشک در مشهد اظهار کرد: کل میزان پسماند خشک تولیدی در شهر مشهد ۴۹۰ هزار و ۸۸۸ کیلوگرم در روز برآورد می‌شود که در سه‌ماهه اول سال ۱۴۰۴، میزان ۵۱ درصد از پسماند خشک تولیدی معادل ۲۵۱ هزار و ۹۰۳ کیلوگرم در روز در طرح‌های تفکیک از مبدأ جمع‌آوری شده است.

وی افزود: روزانه ۱۲۰ هزار و ۱۹ کیلوگرم کاغذ و کارتن و ۲۰۵ هزار و ۴۹۳ کیلوگرم پلاستیک در شهر مشهد تولید می‌شود که از این میزان، ۶۸ درصد معادل ۸۱ هزار و ۹۰۱ کیلوگرم کاغذ و کارتن و ۱۷ درصد معادل ۳۴ هزار و ۸۹۲ کیلوگرم پلاستیک در هر روز از طریق طرح‌های تفکیک از مبدأ جمع‌آوری می‌شود.

رضوی بیان کرد: برخی اقلام پسماند خشک از قبیل ظروف یک‌بارمصرف کاغذی، پاکت‌های تتراپک (بسته‌بندی‌های آبمیوه به شکل کاغذی)، بنر‌های تبلیغاتی، پارچه و منسوجات، لباس‌ها،‌ ام‌دی‌اف‌هایی که دست‌دوم بوده و از منازل باز می‌شود و زباله‌های بیمارستانی به دلیل اینکه تکنولوژی و دستگاه‌های بازیافت آن‌ها در داخل کشور وجود ندارد، امکان بازیافت و استفاده مجدد ندارند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد ادامه داد: با توجه به حجم کم این اقلام در پسماند خانگی، توسط مجریان و بهره‌برداران تفکیک از مبدأ جمع‌آوری می‌شود. در حال کار روی طرح‌های خلاقانه هستیم تا شرکت‌های نوآورانه و خلاقانه بتوانند ورود کرده و راهکاری برای بازیافت آن‌ها ایجاد کنند.

جمع‌آوری ۱۴ تن خشکاله از مردم در سال گذشته

رضوی خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر نان خشک را در سیستم‌های خود جمع‌آوری می‌کنیم. در زمینه خشکاله نیز مردم مشهد بسیار همکاری کردند، به طوری که در سال قبل، در مجموع ما ۱۴ تن خشکاله یعنی پوست میوه‌ و زایدات میوه‌های خشک‌شده را از مردم جمع‌آوری کردیم.

وی اضافه کرد: اقلامی مانند انواع شیشه به‌خصوص شیشه‌های شکسته ساختمانی مصارف زیادی در صنعت ندارند و تنها در برخی صنایع مانند آسفالت، سمباده و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند. به دلیل اینکه ظرفیت تولید مواد نو در آن زیاد است، بازار و تقاضا برای دریافت این قبیل شیشه‌ها وجود ندارد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: در مجموع برای جمع‌آوری این اقلام که مصرف آن‌ها رو به افزایش است، مشکلی وجود ندارد و برخی از آن‌ها هم‌اکنون جمع‌آوری می‌شود؛ اما چالش اصلی آن‌ها نبود تکنولوژی بازیافت است که نیاز داریم ابتدا تکنولوژی و دستگاه‌های بازیافت آن‌ها وارد و کارگاه‌های مربوطه راه‌اندازی شود.

اجرای طرح جامع مدیریت پسماند توسط دانشگاه فردوسی مشهد

رضوی با بیان اینکه در حال حاضر دانشگاه فردوسی مشهد در حال انجام طرح جامع مدیریت پسماند برای سازمان است، عنوان کرد: اوایل سال آینده، نتیجه‌های کاربردی این طرح را دریافت می‌کنیم. راهبرد و استراتژی‌های مدیریت پسماند در این طرح مشخص می‌شود، اما در این خصوص کار را به این طرح منوط نکردیم، بلکه برنامه‌ای را به عنوان برنامه «تام» که مخفف «تفکیک از مبدأ» است، در ۲۱ اقدام با شاخص و زمان‌بندی تعیین کردیم. اقدامات این طرح در حوزه مردم، ادارات، اقشار مختلف و نخبگان است.

وی بیان کرد: ما مسئولان در این حوزه خود را متعهد می‌دانیم که روش‌های مختلف جمع‌آوری پسماند خشک را برای شهروندان مهیا کنیم. روش قدیمی مراجعه به درب منازل به صورت یک روز در هفته همچنان در کل محلات شهر مشهد در حال انجام است. ۲۸ ایستگاه در سطح شهر از سنوات قبل در حال فعالیت هستند که آن‌ها را توسعه دادیم. اقلامی که به عنوان هدیه و مابه‌ازا برای پسماند خشک داده می‌شود، تعداد و تنوع آن افزایش پیدا کرده است. اکنون روی خدماتی مانند بلیت مترو و این موارد کار می‌کنیم تا شهروندان در ازای ارائه پسماند خشک، بتوانند از این خدمات استفاده کنند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد با اشاره به اینکه روش جدید بازیافت آنلاین در سال‌های اخیر برای اولین بار در مشهد راه‌اندازی شد، تصریح کرد: این طرح در حال حاضر با هفت شرکت و بخش خصوصی انجام می‌شود و برخی از مردم بسیار استقبال کردند. در این طرح شهروندان می‌توانند هر روز و هر ساعتی که تمایل و آمادگی دارند، برای حضور خودروی دریافت پسماند خشک درب منزل یا محل کارشان درخواست داده و پسماند را تحویل دهند.

وی افزود: این قبیل اقدامات، راهکار‌هایی است که ما در بدنه شهرداری برای شهروندان مهیا کردیم. یک‌سری راهکار‌ها هم در مدارس و ادارات در حال انجام است؛ لذا حلقه مهم استحکام این زنجیر، مشارکت مردم است. مردم باید در این زمینه مشارکت کنند، حضور داشته باشند و به این کار اهتمام پیدا کنند. در کل دنیا نیز به همین شکل است، مردم به تفکیک زباله به عنوان یک مسئولیت نگاه می‌کنند و آن را جزو وظایف خود می‌دانند.

رضوی ادامه داد: در سایر کشور‌ها، راهکار‌های تنبیهی زیادی برای شهروندانی که این کار را انجام نمی‌دهند، وجود دارد. حتی در سایر کشور‌ها پسماند خشک خریداری نمی‌شود، یعنی مابه‌ازای آن پول پرداخت نمی‌کنند، اما ما در شهر پسماند خشک را خریداری می‌کنیم که این خود بالاترین تشویق است.

تخفیف حداکثر ۳۰ درصدی در عوارض مدیریت پسماند، به‌زودی

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: ما راه‌های اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی متفاوتی داریم. به‌زودی تخفیف حداکثر ۳۰ درصدی برای عوارض مدیریت پسماند در فیش‌های عوارض نوسازی را پیاده‌سازی می‌کنیم. این طرح تا حداکثر دو ماه آینده انجام می‌شود و شهروندانی که از سیستم بازیافت آنلاین استفاده کنند، مشمول این تخفیفات می‌شوند. این اقدامات شهرداری برای این است که مشارکت مردم را افزایش دهد.

وی خاطرنشان کرد: در کنار این اقدامات، از کلیه نخبگان، طرح‌های اجرایی که شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه بازیافت انواع پسماند ارائه می‌دهند و طرح‌های عملیاتی و اجرایی حمایت می‌کنیم. در حال پیگیری اعتبارات مناسب به صورت ملی هستیم، دولت نیز در این زمینه همراهی کرده است. سازمان برنامه و بودجه اوراق مشارکت و راه‌های تأمین مالی دیگری را پیش‌بینی کرده و ما هم جذب آن‌ها را در دستور کار داریم. مقدار زیادی از این اعتبارات جذب شده، اما باید پیشنهادات اجرایی در حوزه بازیافت مواد نیز داشته باشیم.

رضوی با اشاره به پیوست مدیریت پسماند برای تولیدات کارخانجات عنوان کرد: باید تولیدکنندگان ما بر اساس مسئولیت خود که در همه دنیا وجود دارد، برای پسماند تولیدات خود اهمیت قائل شوند، این موضوع در قانون مدیریت پسماند مصوب مجلس نیز درج شده است. متأسفانه در کشور ما چندان در این زمینه کار نشده و عموماً کارخانجات تولیدی بدون درنظرگرفتن میزان پسماند تولیدی، تولیدات خود را انجام می‌دهند. ما برنامه داریم که پیوست مدیریت پسماند تهیه کنیم؛ البته این موضوع باید در قالب کشوری کار شود، اما ما این طرح را به صورت آزمایشی در دستور کار داریم تا بعد بتوانیم به عنوان الگوی کشوری تعمیم دهیم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.