احسان نجاریمقدم در گفتوگو با شهرآرانیوز، درخصوص اقدامات مدیریت شهری برای مبارزه با زبالهگردی اظهار کرد: در این راستا، اکیپهای جمعآوری زبالهگردها در سطح مناطق سیزدهگانه و سازمان مدیریت پسماند به صورت شبانهروزی فعال است.
وی افزود: مخازن نوین طراحی و ساخته شده و در سطح مناطق جانمایی و نصب شده است؛ به این صورت که مخزن داخل جایگاه قرار میگیرد، درب آن قفل میشود، امکان خارجکردن مخزن از داخل جایگاه وجود ندارد و زبالهگردها دسترسی ندارند.
نجاریمقدم بیان کرد: گسترش نرمافزارهای آنلاین سازمان مدیریت پسماند برای تحویل پسماند خشک و خودروهای جمعآوری که هفتهای دوبار به درب منازل شهروندان مراجعه و پسماند خشک آنها را جمعآوری میکنند، از دیگر اقدامات است.
مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری مشهد ادامه داد: در این راستا، پیشبینی و جانمایی ایستگاههای ثابت در سطح شهر جهت تحویل حضوری شهروندان و طراحی و ساخت مخازن دفنی به صورت آزمایشی در منطقه پنج انجام شده است.
وی با بیان اینکه تا انتهای امسال، افزایش و تقویت اکیپهای جمعآوری زبالهگردها در سطح مناطق و سازمان مدیریت پسماند را در دستور کار داریم، عنوان کرد: کاهش مخازن گالوانیزه ۱۱۰۰ لیتری با برنامهریزی دقیق در سطح مناطق سیزدهگانه نیز در دستور کار قرار دارد.
نجاریمقدم اضافه کرد: اطلاعرسانی و فرهنگ آموزش شهروندی به جهت تفکیک زباله از مبدأ و افزایش تعداد مشترکان نرمافزارهای آنلاین تحویل پسماند خشک نیز تا انتهای سال انجام خواهد شد.
مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری مشهد در پاسخ به سؤالی مبنی بر میانگین درآمد زبالهگردها گفت: به علت نداشتن منابع ثبتشده و دقیق، هیچگونه اطلاعاتی درخصوص میانگین درآمدی زبالهگردها در دسترس نیست.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به بررسیهای انجامشده، غالباً ناهنجاریهای اجتماعی به صورت استثمار کودکان کار یا مبادله با موادمخدر بوده که در همین راستا طرح مطالعات ناهنجاریهای اجتماعی که یکی از مهمترین آنها مبارزه با زبالهگردی بوده، با همکاری معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی ارائه شده است.