به گزارش شهرآرانیوز؛ اواسط خرداد بود که مدیرکل بهزیستی خراسانرضوی از تصمیم جدی برای توقف توسعه کمپهای ماده ۱۶ خبر داد؛ تصمیمی که درنتیجه هزینهکرد زیاد برای این نوع کمپها و خروجی نزدیک به صفر آنها گرفته شده بود. همان زمان معاون سلامت اجتماعی بهزیستی خراسانرضوی نیز اعلام کرد که «بهزودی کمیته نظارت برای ارزیابی مراکز موجود، راهاندازی خواهد شد و ظرف مدت یک ماه، کمپهای ماده ۱۶ تعیینتکلیف میشوند».
حال با وجود اینکه از موعد تعیینشده، زمان بیشتری گذشته است، طبق گفته معاون سلامت اجتماعی بهزیستی استان، هنوز کمیته نظارتی تشکیل نشده است و فقط چکلیست بهداشتی از شاخصهای استانداردی که این مراکز باید داشته باشند، تهیه شده است و گره کار، نپرداختن بخشی از مطالبات کمپهای ماده ۱۶ است که همین موضوع، ممکن است گریزگاه فراری برای آنها ایجاد کند و بیان کنند که پولی ندارند تا شرایط استاندارد را فراهم کنند.
محمد غفاریزاده در گفتوگو با خبرنگار روزنامه شهرآرا، با بیان اینکه ۶۰ درصد از یارانه مراکز ماده ۱۶ را باید ستاد مبارزه با موادمخدر و ۴۰ درصد مابقی را باید شهرداریها پرداخت کنند، افزود: هر ماه ۱۵ میلیارد تومان هزینه نگهداری مراکز ماده ۱۶ است که ۴۰ درصد آن را باید شهرداری پرداخت کند و اکنون مجموع یارانهای که شهرداری ظرف سه سال، پرداخت نکرده، حدود ۴۵ میلیارد تومان در استان است.
او با اشاره به اینکه این مراکز مطالباتی دارند و تا زمانی که این موارد تعیینتکلیف نشود، کمیته نظارتی نیز نمیتواند کار خود را آغاز کند، بیان کرد: در این حوزه بحث تهاتر نیز مطرح شده است، اما مراکز ماده ۱۶ مایل به آن نیستند.
غفاریزاده با اشاره به اینکه تا شهریور و مهر، پروانه خیلی از این مراکز به پایان میرسد و برای تمدید آن باید آنها خود را با استانداردهای مراکز ماده ۱۶ انطباق دهند، بیان کرد: چکلیست تهیه شده است و پس از آن، کمیته نظارت یا ارزیابی با همکاری دستگاههایی مانند بهزیستی، شورای مبارزه با موادمخدر، دانشگاه علومپزشکی و دادگستری تشکیل میشود.
پیش از این نیز مدیرکل بهزیستی استان در توضیح ازدیاد مراکز یادشده در استان، اعلام کرده بود: در حال حاضر نیمی از کمپهای ماده ۱۶ کشور در خراسانرضوی قرار دارند. غفاریزاده در توضیح بیشتر گفت: اکنون در مراکز ماده ۱۶ استان حدود ۵ هزارو ۴۰۰ نفر نگهداری میشوند.