جزئیات طرح اعطای شیرخشک کوپنی به مادران خراسان رضوی| فعالیت ۲۱ مرکز مشاوره شیردهی در استان (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) ماجرای بسته‌شدن جاده فیروزکوه توسط چند خودروی لاکچری (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم ۷۰ درصد ایرانی‌ها نمی‌دانند دیابت دارند توصیه‌هایی به زائران اربعین برای پیشگیری و درمان تاول پا زمان توزیع واکسن آنفلوانزا مشخص شد (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) اسامی ۵۷ مصدوم انحراف اتوبوس زائران ایرانی در عراق اعلام شد | ۴ نفر جان باختند حرکت ۱۰۰ کاروان زائران پیاده به سوی مشهد آغاز شد (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) محدودیت‌های ترافیکی مازندران در پایان هفته جاری اعلام شد (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) وزیر آموزش‌وپرورش: در سال تحصیلی جدید مشکل کمبود معلم نخواهیم داشت صدور هشدار سطح نارنجی برای خراسان رضوی و ۲ استان دیگر در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) ۴۵ درصد از نرخ بلیت پرواز‌های اربعین در حساب فرودگاه نجف! کشف ۱۶۷ فقره پرونده و دستگیری ۴۷۶ متهم در ضربه سنگین پلیس آگاهی به باند‌های هرمی و شبکه‌های غیرمجاز اعزام اتوبوس‌های برون شهری به مرزهای غربی کشور | مسافران داخلی موقتا از پایانه‌های مسافربری استفاده نکنند دستگیری ۳۰ هزار مجرم سابقه‌دار فراری آماده‌سازی ۵۲۲۰ نقطه اقامت موقت برای زائران دهه آخر ماه صفر در مشهد بازگشت بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر اربعین به کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۲ مرداد ۱۴۰۴) | تداوم آلودگی هوا تا پایان هفته ارزان‌ترین مکمل کلسیمی را بشناسید مشهد ۴۰ درصد شیرخشک مورد نیاز کشور را تأمین می‌کند بازگشت معجزه‌آسای دختر ۲۰ ساله به زندگی پس از ۲۰ دقیقه ایست قلبی بر اثر برق‌گرفتگی (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) در سفر‌های تابستانی مراقب این بیماری‌ها باشید چه زمانی مصرف قهوه به بدن آسیب می‌رساند؟ معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی: حقوق کودک هنوز مورد توجه مسئولین نیست | کاهش تعداد کودکان کار در مشهد با خروج اتباع ارتباط ندارد ۴ فوتی و ۵۷ مصدوم در تصادف اتوبوس زائران ایرانی در محور بصره_شلمچه (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم هشدار درباره تنش آبی در خراسان رضوی | کاهش ۲۹ درصدی بارندگی نسبت به سال گذشته هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص ساندویچ‌های سرد درباره شاخصه یک زندگی موفق که سبب آرامش بین همسران می‌شود بازسازی صحنه قتل توسط قاتل ۱۹ ساله در مشهد: وسوسه شیطانی مرا به محل جنایت کشاند + تصاویر
سرخط خبرها

آمادگی ایران برای به‌اشتراک‌گذاری تجارب خود در زمینه مبارزه با موادمخدر با کشور عربستان

  • کد خبر: ۳۴۷۰۲۰
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۵
آمادگی ایران برای به‌اشتراک‌گذاری تجارب خود در زمینه مبارزه با موادمخدر با کشور عربستان
مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه کشور‌ها باید فارغ از مسائل سیاسی در زمینه مبارزه با موادمخدر همکاری کنند، آمادگی ایران را برای به‌اشتراک‌گذاری تجارب خود در این زمینه با کشور عربستان اعلام کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، «سعید محمدالوداعی»، رئیس دفتر مبارزه با موادمخدر سفارت عربستان سعودی، با حضور در ستاد مبارزه با موادمخدر با «محمد نریمانی»، مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل این ستاد، دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

نریمانی در این دیدار با اشاره به ساختار ستاد مبارزه با موادمخدر اظهار کرد: موادمخدر یک موضوع چندبعدی و چندوجهی است، ما از یک طرف با کشت، تولید و ترانزیت غیرقانونی مواجهیم و از طرف دیگر با بحث مصرف موادمخدر، معتادان و درمان آنها روبه‌رو هستیم.

مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر خاطرنشان کرد: در بُعد سوم نیز موادمخدر ممکن است در یک کشور کشت و تولید شود، در کشور دیگری تبدیل به محصول شده، از چند کشور ترانزیت و در نهایت در کشور مقصد مصرف شود.

ساختار مبارزه با مواد مخدر ایران و عربستان تشابهات زیادی دارد

نریمانی، دو کشور ایران و عربستان را دوست و برادر یکدیگر دانست و خاطرنشان کرد: ما در مذاکره با برادرمان از عربستان سعودی نیاز به دستور کار تهیه شده از قبل نداریم، ساختار مبارزه با موادمخدر در عربستان با ساختار ما در جمهوری اسلامی ایران از نظر سازمانی تشابهات زیادی دارد که این تشابهات روابط و همکاری ما را تسهیل می‌کند.

وی با تأکید بر قرارگیری دو کشور ایران و عربستان در مسیر ترانزیت موادمخدر، گفت: کشور‌های واقع شده در مسیر ترانزیت موادمخدر بیشترین خسارت را متحمل می‌شوند.

مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: میزان مصرف کشور‌های اروپایی به هروئین از منشاء افغانستان ۱۰۰ تن در سال است، اما درآمد قاچاقچیان طبق گزارش UNODC (دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد) در این مسیر ترانزیت ۶۸ میلیارد دلار است.

وی با اشاره به تبعات قرارگیری ایران در مسیر ترانزیت موادمخدر و شهادت حدود چهار هزار نفر و جانبازی حدود ۱۲ هزار نفر در راه مقابله با این پدیده شوم، تاکید کرد: با توجه به گزارش UNODC به دلیل تشدید اقدامات در مرز‌های کنترلی ایران با افغانستان از سال ۲۰۱۷ به بعد ترانزیت از مسیر دریایی افزایش پیدا کرده است.

اصل مشارکت عمومی در مقابله با موادمخدر باید درنظر گرفته شود

نریمانی با اشاره به یک اصل پذیرش شده در اسناد سازمان ملل مبنی بر جهانی بودن مساله موادمخدر، افزود: در مقابله با این مساله اصل مشارکت عمومی باید درنظر گرفته است.

وی با اشاره به دستاورد‌های ایران در بحث مقابله با قاچاق موادمخدر در سال ۲۰۲۴، از کشف حدود ۴۳۰ تن انواع موادمخدر شامل حدود ۴۰ تن متامفتامین خبر داد و گفت: ما در بحث کاهش تقاضا، پیشگیری و درمان به خاطر استراتژی پنج ساله توانستیم موارد ابتلا به H.I.V و هپاتیت ناشی از تزریق سوزن مشترک را کنترل کنیم.

آمادگی ایران برای به اشتراک‌گذاری تجارب خود در زمینه مبارزه با موادمخدر با کشور عربستان

وی بر ارتقای تبادل اطلاعات عملیاتی در زمینه مقابله با عرضه موادمخدر، به اشتراک‌گذاری تجارب علمی ایران با کشور دوست و برادر عربستان در زمینه کاهش آسیب و درمان هم به صورت دوجانبه و هم در قالب ائتلاف منطقه‌ای و UNODC تأکید کرد.

نریمانی تصریح کرد: یکی از موضوعات مطرح شده در سی‌امین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۱۶ «اصل مسئولیت مشترک» بود که بر مبنای آن کشور‌ها باید فارغ از مسائل سیاسی در زمینه مبارزه با موادمخدر همکاری کنند.

وی یادآور شد: ما با برادران سعودی خود وجه افتراغ نداریم و تمام آن وجه اشتراک است لذا پیشنهاد می‌کنم ذیل توافق‌نامه امنیتی بین دو کشور، یادداشت تفاهم‌نامه بین دو کشور درباره تمام موضوعات موادمخدر اعم از تبادل اطلاعات، اشتراک‌گذاری تجارب، پیشگیری و درمان، برگزاری کارگاه‌های آموزشی منعقد کنیم و این تفاهم‌نامه می‌تواند به عنوان نقشه راه صرفا در رابطه با همکاری بین دو کشور در زمینه مبارزه با موادمخدر باشد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->