صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

وام ۵ هزار میلیاردی بانک دولتی برای یک خیریه معروف فاش شد!

  • کد خبر: ۳۴۵۳۱۹
  • ۲۴ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۳۶
بر اساس آخرین آمار تسهیلات کلان جاری یک بانک دولتی، این بانک ۵.۱ هزار میلیارد تومان به ۸ شرکت خیریه مولی‌الموحدین تسهیلات پرداخت کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بررسی تسهیلات کلان پرداختی یک بانک دولتی نشان می‌دهد که مجموع مانده خالص تسهیلات کلان پرداختی این بانک تا پایان خردادماه امسال ۲۳۸ هزار میلیارد تومان و مانده بدهی جاری ذینفعان واحد آن یعنی اشخاص و شرکت‌های گیرنده اصلی تسهیلات، ۱۶۸ هزار میلیارد تومان است.

بزرگترین گیرندگان تسهیلات این بانک عمدتا صنایع بزرگ معدنی و فلزی، پتروشیمی‌ها و خودروسازی‌ها هستند.

بزگترین وام‌های این بانک در یک فقره به ترتیب مربوط به گروه صنعتی و معدنی گل‌گهر با مانده بدهی جاری ۴۷۶۲ میلیارد تومان، صنایع مس ایران با ۱۰۲۱ میلیارد تومان و صنایع اتومبیل سازی فردا با بدهی جاری ۱۰۰۰ میلیارد تومان است که آنها را در رتبه‌های اول تا سوم قرار داده است.

این بانک در مجموع ۴۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات کلان غیرجاری نیز دارد که پرداخت اقساط آنها از سوی گیرندگان آ‌ن عقب افتاده است. از این رقم ۳۲.۴ هزار میلیارد تومان یعنی ۷۵ درصد آن مشکوک الوصول است و به احتمال زیاد هیچ گاه به بانک برنگردد.

در بین تسهیلات گیرندگان بانک دولتی نام یک خیریه هم به چشم می‌خورد. خیریه مولی الموحدین که از طریق ۸ شرکت زیر مجموعه خود از این بانک ۵.۱ هزار میلیارد تومان وام گرفته است.

کرمان موتور، هواپیمایی ماهان، شرکت آرمان الکتریک ارگ، کارگزاری کارآمد، تجارت بین‌المللی و پشتیبانی کرمان خودرو، قطار‌های مسافری و باری جوپار، طراحی و مهندسی قطعات کرمان خودرو و شرمت تولیدی آرمان موتور ارگ ۸ شرکت زیر مجموعه این خیریه هستند که تسهیلات را از این بانک دریافت کرده‌اند.

این خیریه که در ابتدا در کرمان و با حضور شخصیت‌های حقوقی همچون امام جمعه و استاندار کرمان در سال ۱۳۶۶ تاسیس شد بعد‌ها به یک خیریه موروثی تبدیل شد و حالا یک هولدینگ اقتصادی است که از صنعت خودرو تا هواپیمایی را پوشش می‌دهد.

منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.