به گزارش شهرآرانیوز، یونس قاضیزاده امروز، ۲۹ تیرماه، در همایش مشترک اقتصادی خراسان رضوی و افغانستان که در محل اتاق بازرگانی برگزار شد، اظهار کرد: امروز در مشهد شهری با پیشینه تمدنی و پیوندهای عمیق فرهنگی با هرات گرد هم آمدهایم تا فرصتهای خوبی برای همکاری پیدا کنیم. ما در کنار هم خواهیم بود.
وی افزود: در آذرماه سال ۱۴۰۱ به میزبانی خراسان رضوی پنجمین کمیته مشترک اقتصادی بین دو استان برگزار و تصمیمات ارزشمندی در جلسه گذشته گرفته شد. در این جلسه، چهار کارگروه گمرک و تجارت، سوخت و انرژی، ترانزیت و حملونقل و صنعت، معدن، تولید، سرمایهگذاری و خدمات داشتیم. تقویت روابط تجاری و بازرگانی از اقدامات ما است و هدفگذاری برای رسیدن به سطح بالاتر از آمار دور از دسترس نیست.
قاضیزاده ادامه داد: توسعه زیرساختهای مرزی یکی از چالشهای ما است. در گذشته مشکلاتی در افغانستان وجود داشت که اکنون حکومت ما در حال مدیریت گمرک اسلامقلعه، ساخت تأسیسات و انبارهای جدید است. خواهش ما این است که استاندار خراسان رضوی، گمرک دوغارون را نیز مدنظر قرار دهند که دروازه ورودی به افغانستان است؛ باید در این گمرک خدماتی انجام شود.
رئیس اتاق تجارت هرات اضافه کرد: چالش دیگر رفع موانع ترانزیت و حملونقل بینالمللی است. در این زمینه باید بهرهبرداری از راهآهن خواف-هرات مد نظر باشد که نقش اساسی در اتصال منطقهای به بازارهای بینالمللی را دارد و بارزترین اتفاق در سطح اقتصادی کشورها خواهد بود.
وی بیان کرد: هرات با نیروی کار متخصص و ارزان، منابع سرشار طبیعی، زمینهای زراعی و بازار تجارت و سرمایهگذاری روبهرشد، آمادگی میزبانی از سرمایهگذاران ایرانی در بخشهای کشاورزی، صنایع تبدیلی خُرد، متوسط و بزرگ، معدنداری، انرژیهای تجدیدپذیر و گردشگری را دارد. ما آماده تأسیس دفاتر و اقدامات مشترک با شما هستیم و از حضور شما در افغانستان استقبال میکنیم.
قاضیزاده با بیان اینکه در گسترش همکاریهای علمی و فرهنگی آمادگی داریم، عنوان کرد: همکاری علمی و تبادل معلومات در هرات میتواند ظرفیت اشتغال جوانان و نوآوری صنعتی را در افغانستان افزایش دهد که این نیازمند پیگیری شماست.
رئیس اتاق تجارت هرات گفت: ایجاد اتاقهای مشترک اقدام ارزشمندی بوده که انجام شده است. ما از دو والی درخواست داریم که صلاحیت اتاقها را افزایش دهند تا بتوانیم بیشتر در عرصه خدماترسانی نقش ایفا کنیم. روابط تجاری میان افغانستان و ایران فراتر از دادوستد کالاست. افغانستان با منابع غنی و بازار درحالرشد و ایران با زیرساختهای صنعتی و موقعیت ترانزیتی ممتاز، میتوانند مکمل راهبردی دیگر باشند.
وی خاطرنشان کرد: افزایش همکاری اقتصادی نهتنها باعث ایجاد اشتغال، رشد سرمایهگذاری و کاهش هزینه تجاری میشود، بلکه ثبات و امنیت پایدار را در منطقه ایجاد میکند. امروز بیش از هر زمان نیاز داریم روابط تجاری میان دو کشور از سطح مبادله کالا به سطح مشارکت راهبردی و تولید مشترک ارتقا پیدا کند. امروز بیش از هر زمان اقتصاد، زبان مشترک ملتها و تجارت است. با توجه به ظرفیتهای موجود میتوانیم از مرز ایران و افغانستان نقطه فرصت بسازیم.