به گزارش شهرآرانیوز، رسول قهرمانی، نماینده دادستان، جوانی است که با مواضع، ادبیات و صراحتش بارها جلسات دادگاه را تحت تاثیر قرار داده است. عملکرد این نماینده جوان دادستان توجه رسانهها و افکار عمومی را به خود جلب کرده است.
نام کامل او «امید رسول قهرمانی» است که بر اساس گزارش میزان، متولد سال ۱۳۶۳ و هم اکنون نیز ۳۶ ساله است. او جزو ورودیهای سال ۷۸ حوزه علمیه آیت ا... مجتهدی تهران است و دروس حوزوی را در این مرکز آموخته و در حال حاضر هم در سطح ۴حوزه تحصیل میکند و بیش از هفت سال است مشغول فراگیری دروس خارج از فقه است.
او سال ۸۶ به قم رفت و در رشته کارشناسی اقتصاد مشغول تحصیل شد و رساله کارشناسی ارشدش در خصوص یک بحث میان رشتهای با موضوع تحلیل اقتصادی حقوق به رشته تحریر درآمده است. قهرمانی با رتبه ممتاز ۳ کشوری در مقطع دکترا وارد دانشگاه تهران شد و در رشته اخلاق، گرایش فلسفه اخلاق هم اکنون مراحل نگارش پایان نامه را طی میکند. این قاضی جوان اقتصاد خوانده، علاوه بر تسلط کامل به زبان عربی، استاد دانشگاه تهران هم هست و دروس عمومی این دانشگاه در دانشکدههای مختلف را تدریس میکند.
رسول قهرمانی اولین بار در دادگاه متهمان بانک سرمایه، با عملکرد، تسلط و البته کارهایی که انجام داد در ذهنها نقش بست و حالا در دادگاه طبری به معروفیت و محبوبیت بیشتری دست پیدا کرده است. قهرمانی در پرونده بانک سرمایه برخلاف عرف دیگر مدعی العمومها با تخته وایت برد وارد دادگاه شد و برای روشن شدن روابط پیچیدهای که در پرونده بانک سرمایه وجود داشت، شروع به رسم این روابط کرد که در همان برهه هم بازتاب وسیعی در شبکههای اجتماعی داشت.
او مانند بسیاری از همکارانش رسمی و حقوقی حرف نمیزند و فقط به خواندن کیفر خواست از روی برگه بسنده نمیکند بلکه به دلیل تحصیلات تخصصی خود در حوزه قضا و اقتصاد، برخلاف رویه ثابت دست روی مطالبی میگذارد که شاید متن نوشته شده کیفرخواست در برابر آن تنها نوشتهای مجمل و کلیگویی قلمداد شود. او حتی هنگامی که لازم است با همان ادبیات خاص خودش که بعضا با طنز و کنایه نیز همراه میشود، پاسخ متهمان اقتصادی را میدهد که نمونههایی از آن را میخوانید.
همین چند روز پیش در دادگاه اکبر طبری، وقتی او گفت: «اگر من ۸۰۰ میلیارد هم بخواهم این برادرانم میدهند و اگر کل لواسان و کارخانهاش را بخواهم به نام من میکنند»، قهرمانی در پاسخ به این صحبتها گفت: «آقای طبری گفتند این افراد دوست داشتند به من پول بدهند، کاملا درست است آقای طبری محبوب دلهای متهمان اقتصادی بودند.»
او در دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات هادی رضوی یکی از متهمان پرونده بانک سرمایه هنگامی که در حال قرائت بخشهایی از کیفرخواست این متهم بود، گفت: «بعضی وقتها میخواهم گریه کنم وقتی بخشهایی از پرونده را میبینم!»
وی در یکی از جلسات دیگر همین پرونده خطاب به هادی رضوی داماد وزیر کار گفت: «ما شما را آدم مهمی نمیبینیم. شما اهمیتی برای دادسرا ندارید که میگویید فلانی به خاطر من آمد یا بازپرس عوض شد.»
رسول قهرمانی در یک جلسه دیگر هم خطاب به هادی رضوی که میلیاردها تومان وام بدون سپردن وثیقه دریافت کرده، میگوید: «قد و اندازه آقای رضوی دریافت وام ازدواج بود نه تسهیلات میلیاردی.»
او در یکی دیگر از جلسات دادگاه سهام داران بانک سرمایه درباره «بیرانوند» از مدیران سابق بانک سرمایه گفت: «پولکی نیست، اما میزکی است.»
قهرمانی در یکی از جلسات دادگاه حسین هدایتی به حامیان این متهم اقتصادی و کسانی که از او پولی گرفته اند هشدار داد. قهرمانی گفت: "اگر هدایتی ردمال نکند از هر کسی که از او پول گرفته که صرفاً هم ورزشی نیستند و غیرورزشیها هم در بین آنها وجود دارند، وجوه را پس میگیریم. برخی گفتهاند این اموال کادو بوده که به آنها میگویم کادو باشد یا کابین همسرانشان شده باشد همه باید برگردد. "
او تاکید کرد: «ما تا آخر خواهیم رفت و کارمندان شما را میآوریم و تا آخر ردیابی میکنیم و هر کسی که وجه یا ملکی به صورت نامشروع منتقل شده باشد مبالغ را بازمیگردانیم. البته املاکی راهم شناسایی و توقیف کردیم، اما این املاک کافی نیست.»
البته خط و نشان کشیدنهای قهرمانی برای کسانی که از هدایتی پول گرفتن در همین حد باقی ماند و حداقل تاکنون در رسانهها خبری از پس گرفتن پولهای هدایتی از ورزشکاران، هنرمندان و مداحان و... نیست.
رسول قهرمانی نماینده دادستان برای این عده نیز خط و نشان کشید. او ۱۱ شهریور ماه در جلسه دادگاه یکی از مدیران بانک سرمایه با اشاره به افراد امنیتی و نظامی دخیل در این پرونده، گفت: "پرونده این اشخاص در مسیر رسیدگی است و انشاالله دادگاه آنها هم تشکیل میشود تا مردم بدانند هر کسی که بخواهد سو استفاده کند با برخورد عدالت مواجه میشود. "
در ادامه تعدادی از واکنشهای کاربران را مشاهده خواهید کرد:
سید محمود رضوی تهیه کننده فیلم هایی، چون ماجرای نیمروز، رد خون، لاتاری و ... در توئیترش نوشت: «رسول قهرمانی شخصیت جذابی است، برای ساخت یک فیلم عدالت خواهانه، با محوریت یک نماینده دادستان قهرمان، کاراکتری عدالت خواه و حق طلب همچون موسی در لاتاری است، اما این بار برخاسته از درون سیستم قضایی».
یک کاربر دیگر: «یه جَوون ۳۵ ساله پاک دست و متخصص، دَمار از پیر و پاتالهای فاسد و رانت خوار درآورده.»
یک کاربر توئیتر: «باید به قوه قضاییه تبریک گفت که با تحولات انجام داده باعث رشد و پرورش امثال رسول قهرمانی (نماینده دادستان) شده تا حالا با اقتدار جلوی مفسدین اقتصادی قرار بگیره.
چند روز پیش رئیس دیوان عالی کشور با دعوت از رسول قهرمانی، نماینده دادستان تهران در جلسات دادگاه بانک سرمایه و دادگاه اکبر طبری از او به سبب استقلال، شجاعت و حق طلبی اش قدردانی کرد.
حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد مرتضوی مقدم در این دیدار خطاب به رسول قهرمانی گفت: خواستم شما را از نزدیک ببینم و خدا قوتی بگویم و ان شاءالله خداوند شما را در طریقی که انتخاب کرده اید، موفق بدارد.
وی افزود: سه امتیاز را من در جلسات دادگاه در شما احساس کردم که باید آن را حفظ کنید؛ شما را فردی مستقل، شجاع و با جسارت در مقابل افراد خلافکار و مفسد یافتم و اینها امتیازات مهمی است که هر قاضی در کشور داشته باشد موفق است. ما در عین این که باید استقلال داشته و شجاع باشیم باید حق طلب هم باشیم یعنی با همه جسارتها و شجاعتها اگر جایی احساس کردیم، کسی مظلوم واقع شده است، جانب حق را بگیریم و تحت تأثیر جو و احساسات قرار نگیریم و آنچه حق است بیان کنیم.
رئیس دیوان عالی کشور خطاب به رسول قهرمانی گفت: شما در این پنج سال خدمتتان موفق بودید و خوب هم پیش رفتید از خداوند میخواهم در آینده هم این راه را با موفقیت ادامه دهید.
حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی مقدم افزود: کلام، قلم و رفتار ما میتواند با آبروی مردم بازی کند و گاهی حرفی از دهان انسان درمی آید که آبروی افراد را به خطر میاندازد و من از همه قضاتی که در کشور کار میکنند درخواست میکنم مراقب باشند که اگر یک ساعت به ناحق فردی را در بازداشت نگه دارند و قرار نامناسبی صادر کنند و فرد در زندان بماند باید در پیشگاه خداوند پاسخگو باشند.
وی خطاب به رسول قهرمانی گفت: امیدوارم خداوند به شما توفیق دهد و من زمینه را در شما فراهم میبینم و آینده درخشانی خواهید داشت و وظیفه ما این است که خوبیها را برجسته کنیم تا تشویقی برای دیگران باشد.
رسول قهرمانی هم پس از تشکر از رییس دیوان عالی کشور گفت: پنج سال سابقه قضایی دارم و سمتم بازپرس است، اما با اجازه دادستان مأمور شدم در مجتمع ویژه جرایم اقتصادی فعالیت کنم.
وی افزود: واقعاً در لغزشگاه سنگینی قرار داریم و از خدا میخواهیم اخلاص، ثبات قدم و پیشرفت عنایت کند و امیدوارم مشکلات و خلاءها به کمک شما بزرگان حل شود و خروجی مناسبی داشته باشد.
قهرمانی گفت: از حمایتهای شما ممنونم و اگر لغزشی داشتیم حتماً اطلاع دهید چرا که بیش از تعریف و تمجیدها نیازمندیم که ایرادهایمان را بگیرید.
رئیس دیوان عالی کشور وقتی هم که مطلع شد رسول قهرمانی از شاگردان حوزه حاج آقا مجتهدی است، ابراز خوشحالی کرد.»