به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا اباصلتی، اظهار کرد: «با توجه به گرمای شدید هوا در مسیر نجف تا کربلا، زائران باید حداقل روزانه ۸ لیوان آب و مایعات مناسب مصرف کنند. این اقدام ضمن کمک به دفع سموم، به تقویت ایمنی بدن و رقیقشدن ترشحات مجاری تنفسی نیز کمک میکند».
دکتر اباصلتی افزود: «در طول مسیر، زائران باید از نوشیدن بیش از حد چای، قهوه، نوشابههای کافئیندار و انرژیزا خودداری کنند؛ چراکه این نوشیدنیها ممکن است منجر به کمآبی بدن شوند. همچنین نوشیدن مایعات داغ در لیوانهای یکبارمصرف شفاف یا لیوانهای عمومی به هیچ وجه توصیه نمیشود. بهتر است هر فرد لیوان شخصی همراه داشته باشد.»
وی با بیان اینکه برای پیشگیری از مسمومیت و گرمازدگی، مصرف دوغهای پاستوریزه بستهبندیشده توصیه میشود، گفت: «زائران میتوانند پودر نعناع یا پونه را با دوغ مخلوط کرده و میل کنند؛ این ترکیبات به ضدعفونی کردن دستگاه گوارش کمک میکند.»
دکتر اباصلتی افزود: «استفاده از ماست کمچرب یا پاستوریزه، آبلیمو یا لیموترش تازه همراه غذا، میتواند در جلوگیری از مسمومیت مؤثر باشد. همچنین مصرف روزانه پیاز خام و استفاده از میوههای خشک بهعنوان میانوعدههای مغذی توصیه میشود.»
وی در ادامه گفت: «انواع مغزهای خام، بدون نمک و بوداده منبع خوبی از پروتئین و ریزمغذیها هستند و در کنار آنها، میوههایی مثل انجیر و آلو با خاصیت ملین، به پیشگیری از یبوست کمک میکنند.»
دکتر اباصلتی تأکید کرد: «میوهها باید با آب سالم و بهصورت کامل شسته شده و پوستگیری شوند. همچنین مصرف سبزیجات و سالادها تنها در صورتی مجاز است که از شستوشوی بهداشتی آنها اطمینان حاصل شده باشد».
وی گفت: «برای تقویت ایمنی بدن، استفاده روزانه از مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند لیموترش و کیوی (قابل پوستگیری) توصیه میشود. در عین حال، زائران باید از مصرف لبنیات فلهای و غیرپاستوریزه مانند پنیر و شیر محلی بهطور جدی خودداری کنند.»
دکتر اباصلتی خاطرنشان کرد: «غذاهای گرم از نظر ایمنی غذایی نسبت به غذاهای سرد مطمئنتر هستند، زیرا حرارت بالا بسیاری از میکروبها را از بین میبرد. اما این نکته نیز مهم است که غذای پختهشده نباید بیش از ۲ ساعت در دمای محیط باقی بماند و بهتر است تنها یکبار گرم شود. از مصرف غذای مانده حتی پس از گرمکردن مجدد نیز باید پرهیز شود».
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان تصریح کرد: «توصیه همیشگی ما در تمام ایام سال و بهویژه در سفر اربعین، تعادل و تنوع در رژیم غذایی و اطمینان از سلامت مواد غذایی و نوشیدنیها پیش از مصرف است. این موارد نقش مهمی در پیشگیری از مسمومیتهای غذایی و مشکلات گوارشی دارند.»