صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

انتقاد یک نماینده مجلس از تسخیر بازار حوزه ساخت‌وساز توسط اتباع خارجی

  • کد خبر: ۳۴۹۵۷۱
  • ۱۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۵
عضو کمیسیون عمران مجلس نسبت به سهم بالای اتباع خارجی در تامین نیروی کار مربوط به پروژه‌های ساختمانی کشور، هشدار داد.

به گزارش شهرآرانیوز، حمیدرضا گودرزی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به تأثیر حضور گسترده اتباع خارجی در بازار کار کشور، به‌ویژه در حوزه ساخت‌وساز، گفت: پس از تحولات سیاسی اخیر در افغانستان، موجی از مهاجرت به ایران شکل گرفت و بخشی از این افراد وارد بازار کار ما شدند. در حال حاضر، در برخی کسب و کارها، درصد بالایی نیرو‌های کار از اتباع خارجی هستند.

وی با انتقاد از نبود نظارت کافی بر این وضعیت افزود: حضور گسترده اتباع خارجی در بازار کار، باعث کاهش فرصت اشتغال برای کارگران ایرانی شده است. این مسئله نه‌تنها به معضل بیکاری دامن زده، بلکه منجر به خروج ارز از کشور نیز شده، چرا که بسیاری از این افراد درآمد خود را به خارج منتقل می‌کنند.

گودرزی تأکید کرد: اتباع خارجی فعال در بازار کار، عموماً مالیات یا عوارضی پرداخت نمی‌کنند و این موضوع ناعادلانه است. از سوی دیگر، بخش قابل توجهی از بازار‌هایی مانند کیف و کفش نیز در اختیار همین گروه‌ها قرار دارد.

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه ایران تاکنون آمار دقیقی از تعداد اتباع خارجی حاضر در کشور ارائه نکرده، افزود: برخی آمار‌ها از حضور ۴ تا ۸ میلیون نفر سخن می‌گویند، اما عدد دقیقی وجود ندارد. در حالی که کشور‌های اروپایی مانند آلمان تنها چند هزار نفر از پناهجویان را پذیرفته‌اند، ما هنوز تخمینی رسمی از وضعیت نداریم.

گودرزی در پایان گفت: انتظار داریم وزارت کشور و سایر دستگاه‌های اجرایی با وضع مقررات مشخص و ساماندهی این وضعیت، هم از حقوق نیروی کار داخلی صیانت کنند و هم جلوی آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی ناشی از رها بودن بازار کار را بگیرند.

منبع: خانه ملت

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.