صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

«پاک‌سِتان»، روایتی از خدمتگزاری به زائران پاکستانی در اربعین

  • کد خبر: ۳۴۹۶۶۶
  • ۱۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۲
مجموعه ۱۸ روایت از خدّام و زوّار اربعینِ شبه‌قاره در سیستان و بلوچستان با عنوان «پاک‌سِتان» به قلم جمعی از نویسندگان و به کوشش احسان قائدی وانانی از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شد.

به گزارش شهرآرانیوز، مجموعه ۱۸ روایت از خدّام و زوّار اربعینِ شبه‌قاره در سیستان و بلوچستان با عنوان «پاک‌سِتان» به قلم جمعی از نویسندگان و به کوشش احسان قائدی وانانی از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شد.

«پاک‌ستان» مجموعه‌روایتی از لحظه‌های نابِ خدمتگزاری به زائران پاکستانی اربعین حسینی است؛ زائرانی که با سختی فراوان، قلب مشتاق خود را به کربلای امام حسین (ع) می‌رسانند و خیابان‌های عراق را با قدم‌های خود مزین می‌کنند.

این مجموعه روایت در اربعین سال گذشته و هم‌زمان با حضور زوّار پاکستانی در استان سیستان و بلوچستان به کوشش جمعی از نویسندگان حلقه روایت‌نویسی «ترانگ» حوزه هنری استان نگاشته شده است.

عناوین روایت‌های این کتاب عبارت‌اند از: «غلام سرور»، «اکرم‌پلو»، «بدون مرز»، «آملت»، «من یک روز مرد می‌شوم»، «بقچه زینب»، «نذر گوشواره»، «بَلُک»، «جهان‌زادگان»، «شربت سرفه، ویلچر، ماساژ، فرش»، «پروانه‌ها در پاراچنار»، «خاله رعنا»، «دخترم؛ غلام‌رضا»، «سرباز ماه نهم»، «ماهی‌ها پرواز می‌کنند»، «ساکن قم»، «کاش من شمر بودم!» و «عروس ایران».

نویسندگان این مجموعه نیز محسن حسن‌زاده، سوگند سالار، امیررضا انتظاری، ملیحه نیک‌بخت، فاطمه رضایی، رضوان جهان‌تیغی، محدثه حیدری، رحیمه ملازاده، زینب کردستانی و فاطمه شوشتریان هستند.

بخشی از متن کتاب:

«این روش و غذای من‌درآوردی منه. قضیه داره. به چند سال پیش برمی‌گرده. بهت که گفتم؛ از اون وضعیت آشپزخونه که شبیه هر چیزی بود جز آشپزخونه. گاز و دیگ هم زیاد نبود. ما بودیم و یک دیگ و یک گاز و بیست هزار زائر. اون روزا هیچ‌وقت یادم نمی‌ره. در عرض سه چهار ساعت، باید برای بیست هزار زائر غذا درست می‌کردم. منم یهو این فکر به سرم زد که همه مواد رو سرخ کنم و یک‌جا شیش کیسه برنج رو توی دیگ چپه کنم و همه رو یک‌جا با هم دم کنم. همه گفتن نکن، خراب می‌شه. دلم رو زدم به دریا و شروع کردم. نمی‌شد زائرا بی‌غذا بمونن که. باید سریع دیگ رو بعد از دم کشیدن پُرس پُرس خالی می‌کردیم تا باز دیگِ بعدی رو بار می‌ذاشتیم. تا ظهر با همین روش نزدیک پنجاه کیسه برنج رو برای زوّار آماده کردم! این‌قدر خوب از آب دراومد و طعمش خوب شده بود که بچه‌ها اسمش رو گذاشتن اکرم‌پلو!».

انتشارات سوره مهر، کتاب «پاک‌سِتان» به قلم جمعی از نویسندگان را به کوشش احسان قائدی وانانی در ۱۶۴ صفحه و بهای ۲۰۰ هزار تومان منتشر کرده است.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.